Љубовта кон случајниот минувач

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
tebe ti se ima sluceno toa pa neznes ako slikovto da ni objasnois...treba da pojasnis koga ti se slucilo toa i kade

Lady Satori напиша:
:wub: Дали некогаш ви се има случено, да го погледнете некој само барем на момент, и станувате свесни дека тој е совршен и преубав и барем на момент имате чувство дека би можеле да го сакате цел живот???
А тоа е само уште еден случаен минувач???

Razbiram za sto zboris, i da, mi se ima slu4eno....itoa 2-3pati :)

Хммммммм...

Delux напиша:
tebe ti se ima sluceno toa pa neznes ako slikovto da ni objasnois...treba da pojasnis koga ti se slucilo toa i kade
Ако го земеме конкретно мојот случај...
Имам изградено една слика во мојата глава како треба да изгледа совршениот човек и...одам во библиотека и го гледам него, за прв пат во животот, темен тен, голема уста и + сини очиња, ма не знам...толку беше.Е сега не велам дека се заљубив во него, ама моментот ми остана толку во сеќавање што се сеќавам како вчера да се случило и сега секогаш кога ќе го видам :cheeky2: ...
Јас не зборував сега за вечна љубов, љубов на прв поглед, зборував за посебниот момент, дали имате почувствувано нешто такво...

lele luge ajde bidete malku slobodoumni odma go zatepavte devojceto.Inaku da mi se ima deseno,pa posle ispadna deka i e drugar na drugarka mi,pa drugarka mi go ispofali,pa me upozna,pa se druzevme i od 1000 pogled stanavme par ama na kratko poise funkcioniravme ko drugari,ama da bese ljubov na prv pogled:)

ми се има десено, мислам дека и се заљубив ама многу ми е криво што ја видов само еднаш и нареден пат ми се нема појавено пред очи, дури мислам дека ке ја барав за жена.

Mislam deka Lady Satory saka da zboruva za "momentot" vo koj bi poglednal nekoj i bi si rekol "Ovaa licnost bi bila sovrsena za mene, bi mozel da se vljubam vo nea, i da sakam cel zivot".
Pa da mi se ima sluceno i toa so mojot segasen decko. Koga go vidov prv pat ne znaev ni koj e ni kako se vika ama mi ostavi takov vpecatok.... bas onoj moment. Posle dolgo vreme go zapoznav i za sreka nastanite pocnaa dobro da se odvivaat... :)

Sega mi se sluci skoro.Si odam jas po patot nakja doma,i vo pokraj mene pominuva eden decko mi se vide super i si pomisliv kolku e prekrasen.I se poglednavme vo oci i ...... jas se sopnav
strasno se zasramiv i duri i ne zapmiv kako izgledase sigurno da go vidam vtor patnema da go poznaam,a toj...
toj ke si veli me vide ovaa i se sopna :)

Чудно да кога одите по улица ви се случуваат вакви работи. Јас обично грицкам семки, гледам у чавките, пуцам кучиња, но никогаш се немам заљубено во некоја или пак да помислам дека ова е љубовта на мојот живот. Е сега како што спомна Ацид може ако видам некоја да си речам е оваа е добра за секс, а мојот радар тоа одма ќе го детектира.

Сум немала таков момент..изгледа не сум го сретнала уште оној каков што ми е замислен "совршениот"во глава!а сум рекла лелее каков е типов мх мх бонбонче!:)али тоа е далеку од момент за кој што вие зборите!

JeCILaDy напиша:
Би можел за момент да ми го одвлечи вниманието. Ама љубов ?! :lud:
Точно така.
А со што ти го одвлекол вниманието? Со физичкиот изглед (дали тоа биле очите, рацете, усните, мускулите, што и да е - само како пример ова).

Lady Satori напиша:
Имам изградено една слика во мојата глава како треба да изгледа совршениот човек и...одам во библиотека и го гледам него, за прв пат во животот, темен тен, голема уста и + сини очиња, ма не знам...толку беше.Е сега не велам дека се заљубив во него, ама моментот ми остана толку во сеќавање што се сеќавам како вчера да се случило и сега секогаш кога ќе го видам :cheeky2: ...
Ете го она што го кажав и погоре, ете што те привлекло. Првиот момент, физичка привлечност.

Dark Angel напиша:
Mislam deka Lady Satory saka da zboruva za "momentot" vo koj bi poglednal nekoj i bi si rekol "Ovaa licnost bi bila sovrsena za mene, bi mozel da se vljubam vo nea, i da sakam cel zivot".
Совршена можеби затоа што ти се допаѓа надворешно, но како можеш да кажеш дека би можел да се вљубиш во неа и да ја сакаш цел живот, кога ти всушност не ја познаваш таа личност? За љубовта треба нешто повеќе, па дури и во мисла. Кога на прв момент ќе ти застане око на некој, се јавува сексуална привлечност и желба, а не љубовна. Не зборувајте така, ќе си помислам дека не знаете што е љубов и како се јавува во срцето.

Јасно ми е прашањето и темава што ја постави Lady Satori, но не ми е сфатливо. Кога би сретнала некој на улица (или било каде де) кој ќе ми измами поглед, прво би си помислила друго, а не - леле колку би можела да го сакам, засекогаш би била само негова, тој е вистинскиот за мене. А кога би го запознала, можеби би донесла заклучок дали можам да го сакам или не.

За да се спомне љубовта треба многу повеќе од ова што го кажувате тие што пишувате дека сте почувствувале вакво нешто.

х

Delux напиша:
Fortune me inpresionira so postot...inaku normalno deka ne ti e sfatlivo koga Lady Satori ne e uste polnoletna:)
За тоа постот на Fortune инпресионира се сложувам, но морам тука да се бунам, каква врска има тоа дали сум полнолетна или не?
Љубовта може да се случи и на 15 и на 45 години!

Форчн, оти не си јас, ало!? Пиши ми пп, не те беф разбрала.:nenene:

А на темава ... кажав на една друга, дека кога шетам по улици гледам пред мене само колку да не паднам во дупка, значи неможам баш да забележам некој посебен минувач. Kога би земала друг пример, веќе не би се работело за момент кој може да ти се случи со случаен минувач, затоа ќе отстапам:)

Не ми се случило...И не верувам дека ќе ми се случи!!!

Физички да ме привлече, ок е. Да ја загледаш малце. Да се заљубам немашанси. Па не е се во физичкиот изглед - минлива работа е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom