BNP Paribas Open, Indian Wells | 7-17 март, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дел Потро губеше 3-0 во прв сет и се врати.
Тоа сакам да ти кажам со болдираното.

znaci spored mene ako imash opcija da birash termin od 13.00 casot i 17.00 casot ke izberam 17.00 casot ...spored mene sakam da go gledam najdobroto od bilo koj sportist i za toa ke mu obezbedam kako organizator najdobri uslovi ...i kaj go razbra ovoj del
,,,Znaci spored tebe bidejki tehnologijata ide napred treba i teniserive da igraat onaka lezerno, mavaj po topceto, pa togas neka site turniri gi napravat na zatvoreno i mavaj po topceto.,,,

naprotiv , dobri uslovi ,maksimalni perfomansi od sportistite ,vrven sport za gledanje ,neka pobedi podobriot ...
a toa vcera i zavchera ne beshe slucaj ...koga si gi videl ti Marej i Novak da ne trcat po topkata
i da gledat da go skratat poenot ...
i te molam pred da replicirash prochitaj ushte ednash shto sakal avtorot da kaze , razberi go i postiraj ,ama razberi go shto sakal da kaze ,posebno ako se potrudil na dolgo i nashiroko da se objasni...znaci sushtinsko e da go razberesh ,se drugo e besmisleno bildanje postovi
eve probaj...prochitaj go prethodniot moj post pa posle tvojot odgovor i dali ima smisla

Znaci ti go procitav i toa ti repliciram. sega me teras da ti analiziram recenica po recenica a me mrzi. Ama aj ke analiziram.
tenisot pa i sekoj sport , smislata e da gledame vrvni dostignuvanja ,rekordi ,majstorii , soboruvanje i postavuvanje rekordi .Site tie celi kako napreduva tehnologijata se zgolemuvaat , a uslovite na samata igra se podobruvaat ( oprema,teren ,treninzi i dr.)
ne e tocno, ti ne treba da gledas sport i da navivas za toj sto rusi rekordi...ti treba da gledas sport osobeno tenis zatoa sto go svakas i treba da gledas koj ima talent a ne sto tehnologijata mu pruza ili ne. Zatoa site so nostalgija ke se vrakjaat na borg, mekenro konors sampras, koi imaa talent i ne zavisea od toa u koi termini igraat tuku stiskaa zubi i igraa pa i do povrakjanje na teren i dozd 5 saata da imalo si produzuvale posle. Terate izmeneti vrednosti.

idemo dalje
Blagodarenie na toa ke gledame naskoro kako chovekot trca 100 m. za pomalku od 9 sek. ,analogno vo plivanjeto ,vo fudbalot ke gledame slobodni udari shto prkosat na fizikata ...vo tenisot ke gledame antologiski mecevi posebno poslednite tri godini (da ne nabrojuvam gi ima poveke) kade shto uslovite za igra se idealni i teniserite mozat da go pokazat vistinskoto svoe znaenje .
I ti sakas da go cenam sportistot posle ova? Deka zasluzil da trca pod 9 sekundi zatoa sto znae ili zatoa sto patikite mu dozvoluvaat? I koj tebe ti kazuva deka teniserite pri idealni uslovi (koi se tie za tebe) pruzaat najdobro od sebe? Pa najdobar sportist e onoj sto ke se snajde sekade, vo sekoe vreme i so sekakvi uslovi, toa gi pravi razlicni onie sampionite od obicnite playeri. Go gledase rolan garros lani? Novak nemase pojma kako da se snajde koga topceto pagja obratno od svojata pateka na zemja, e zatoa nema da go osvoi RG , treba da uchi so tek na vreme kako federer koj posle 4 obidi go osvoi RG, ima da skonta sto e potrebno ako sakas da bides THE BEST. Mnogu e lesno da si isprogramiran da igras eden tip igra, toa za mene ne e vrven igrac, ima da naucis da igras se, i da se obides da bides podobar, a toa so tvoite "idealni uslovi" nema da bide.

. Logikata deka ,,jas vi davam pari pa vie ke igrate makar dushata vi ostane ne teren ,, nema smisla , kako shto nemashe smisla sinata shljaka vo Madrid ,pa aj sega da vidime kakva ke e shljakata koga se zakanija Nadal i Novak deka nema da igrat

Izvini ama vremenski uslovi i toa sto nekoj frik milijarder saka da nametne se dve drugi raboti. Tiriak sakase plava zemja radi kurtashak, radi gledanost i tv promet i pari i ja na nego bi mu dal ban do krajot da ne smee da chepne teniski turnir a kamoli da rakovodi so nekoj masters. Indian wells se igra vo pustina, i tamu 30 i kusur godini kolku sto se odrzuva turnirov e toa vremeto GET USED TO IT ako ne pakuvaj kuferite i ne igraj tenis.

Toa ne e tenis ,toa ne e sport ,toa e gladijatorstvo ... dali treba nekoj teniser da kolabira ili ne daj boze neshto postrashno pa da ja vidime gluposta na ovie termini
znaci fala bogu sto e gladijatorstvo, i kako ne e sport? Rekov se igralo 5 seta na grand slam na 4o stepeni , kolabirale, povrakjale stiskale zubi i igrale, toa e SPORT i fala bogu sto e taka, za da ima cel sportot, aj baraj od nordiski skijachi da skijaat na 2 stepena plus zatoa sto ke premrznele ako skijaat na -5?

ama ne sakam da gledam tenis kade shto nema nadigruvanje ,majstorii i sl ,tuku da gledam kako dvajca se machat i se cheka greshka na drugiot
Pa se sobrano (vremenski uslovi, temperatura, stil na igra_ ne e nadmudruvanje?, odi snajdi se i bidi pojak be od drugiot pa makar i na 40 stepeni.... i ne e tocno deka tenis na povisoki temperaturi ili na sred den bil ponekvaliteten ili ne znam sto, sega pak li pogresno te procitav?

Браво Мариче, уште многу да ги нанижеш оваа сезона ! (y):love:

246434_10151299916032680_842231631_n.jpg

Бтв маживе играат ѕверско финале. Ќееф ќе ми направи Делпо ако освои ..

Супер финале. Ајде Рафа, младичу мораш!

Инаку баш ми е жал што Рафа нема да игра во Мајами. Стварно штета. Тоа значи Новак треба 90% да го добие турнирот.

Od Rafa winerive se orgazam da gi gledas, posebno ovie paraleli so gi izbacvit :drk:

Готов е Делпо. Заборави на едно: Никогаш не се надигрувај со Рафа на физички план, никогаш!!!!!! Тоа ќе го чини и титула.

Готов е Делпо. Заборави на едно: Никогаш не се надигрувај со Рафа на физички план, никогаш!!!!!! Тоа ќе го чини и титула.

faca1.gif

и ти бе! Не кобетe предвреме! :D

Браво Надал,конечно да го видиме на јак турнир.Честитки.
Доста ни е од српчето скапано.

Да не го изоставиме и дел потро мора и него да го пофалиме , изигра одличен тенис и се бореше до крај.. секоја чест и на двајцата :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom