BNP Paribas Open, Indian Wells | 7-17 март, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ти кажам икрено не дека сеир фаќам или нешто слично, ама мене не ми смета да играат тенисериве на топло и на горештини. Тука им го гледам карактерот, затоа што според мене не е да лупаш само по топчето, туку да видам кој како издржува и ментален напор. Затоа ролан гарос за мене секогаш е најдобар турнир, затоа што и врне, и ладно знае да е , спор терен па биди фраер играј така да те видам. Вимблдон и другиве грен слемови ми изгубија магија некако, ако врне стаиле покрив, тенисериве станале бре размазени, како играа мекенро, борг сампрас селеш, граф порано па никому не му сметало тоа? сегашниве тенисери кај зимаат поголеми награди и тоа тројно од поранешните тенисери па и премногу станале мази. Искрено за тие милиони што ги заработуваат на вакви мастерси, има и да се испотат и да лазат по терен ако сакаат пари ако не ете им челинџери..

Хаха, 100% си во право, потполно се согласувам, ама сега е 21. век и зошто да не биде се идеално кога е веќе можно? :D

Човек ако сака да фати на спортска само треба да игра обратно од она што го типуваш. Мајке ми ништо не испаѓа од твоиве типови. :D

Инаку секоја чест за Делпо, ја заслужи победата, ама сметам дека заморот од вчера ќе се одрази врз него денес. Не можам да си поверувам дека Надал е во финале. Човече јас бев најголем скептик, а човекот е пред освојување на пехарот од првиот турнир на тврда подлога. Секоја чест за тоа до каде стигна.

П.С: Пошто често ги читам балканскиве портали, најзабавен дел ми се коментарите не луѓето после секој настан, така и со тенисов. Толку глупости се изначитав од Србиве после поразот на Новак, да се чудиш. Мислам да ги прочита, скроз ќе се разочара. Освен ако не им го знае менталитетот. И ние имаме додуша такви блесоци.
Ехее кога и да играат Надал и Ноле Рафа го има прекарот келнер, конобар, бармен, сеедно. Нели кога ќе загубиш добиваш трофеј како послужавник, а победникот пехар. Не сфаќаат дека тенисот не е таков спорт каде му се ругаш на противникот, не е ова Интер-Милан па ајде вреѓај, сити се на поразот на противникот. Ама џабе зборам проста маса сме ние балканците, никогаш нема да се смени тоа, секоја чест на исклучоци нормално.
Casandra
Немој бе не ги коби Рафа и Марија, ги имам на ливче. :pos:
Леле една типка пред мене у кладилница лагано си го стаи Делпо 2ка, и уште таква убедена ми вика слободно играј го 2ка. Ако изгуби Рафа ќе ја барам и под дрво и под камен, ќе и вратам за малерот. :D

Абе да не издржуваше Надал на такво време, ќе видев дали ќе фаќаше сеир за тоа да играат играчите на таков пекол, ама ајде.

Иначе ќе учествува Надал на турнирот во Мајами, барем до сега нема изјавено дека ќе го откажи учеството, тука ќе се сите тенисери од топ 10, освен Федерер, па така турнирот ќе пружи доста квалитетен тeнис, тема набрзо ќе се отвори и за него, да почекаме да видиме како ќе заврши овој мастерс.
Таму титулата ја брани Ѓоковиќ.

За денешното финале, типувам на 2-0 за Надал, не би требало да има некој посериозен проблем, Дел Потро нема победа над Надал од 2009 година, последните четири дуели ги добил Надал, последниот во Дејвис купот, 3-1 во сетови.
На Индијан Велс играле 2 пати, и тие 2 пати победил Надал, последен пат 2011 година, 6-4/6-4.
Само се надевам дека Дел Потро нема да е усран уште пред почетокот на мечот, како што знаат да бидат тенисерите надвор од најдобрата четворка.

Не е проблем тоа што не го добил одамна, проблем е што Делпо е преморен, а Надал не.

tenisot pa i sekoj sport , smislata e da gledame vrvni dostignuvanja ,rekordi ,majstorii , soboruvanje i postavuvanje rekordi .Site tie celi kako napreduva tehnologijata se zgolemuvaat , a uslovite na samata igra se podobruvaat ( oprema,teren ,treninzi i dr.) Blagodarenie na toa ke gledame naskoro kako chovekot trca 100 m. za pomalku od 9 sek. ,analogno vo plivanjeto ,vo fudbalot ke gledame slobodni udari shto prkosat na fizikata ...vo tenisot ke gledame antologiski mecevi posebno poslednite tri godini (da ne nabrojuvam gi ima poveke) kade shto uslovite za igra se idealni i teniserite mozat da go pokazat vistinskoto svoe znaenje .Nashite vnuci ke chitat za finaleto Djokovic-Nadal na AO 2012 ili polufinaleto US 2011 Federer-Djokovic , a vcerashniot mec pa i zavcherashniot za edna nedela dali i Delpo ke se sekava na niv . Logikata deka ,,jas vi davam pari pa vie ke igrate makar dushata vi ostane ne teren ,, nema smisla , kako shto nemashe smisla sinata shljaka vo Madrid ,pa aj sega da vidime kakva ke e shljakata koga se zakanija Nadal i Novak deka nema da igrat .Vchera beshe zalno da se gleda kako dvajcata se topea na sonceto i nemaa sila da gi udiraat topkite .Toa ne e tenis ,toa ne e sport ,toa e gladijatorstvo ... dali treba nekoj teniser da kolabira ili ne daj boze neshto postrashno pa da ja vidime gluposta na ovie termini .Nema logika . Ajde od utre ke gi naterame da igraat so tegovi na nozete da vidime koj kolku e izdrzliv ,koj gi ebe ,im davame mnogu pari . Toa ne e sport ...ne branam nikoj ,posebno ne Novak ,kako shto rekov ,mnogu mu e i shto stigna do polufinaleto so takva alibi igra , ama ne sakam da gledam tenis kade shto nema nadigruvanje ,majstorii i sl ,tuku da gledam kako dvajca se machat i se cheka greshka na drugiot

На сонце нека играат нема везе тоа, да речеме ако е Грен Слем во прашање тогаш океј, има уште 5-6 други мечеви кои треба да се изиграат после тој така да некој мора да ја почне програмата. Али кога е во прашање 1/2 финале, тоа се два меча кои без проблем може да ги стават во попладневните часови, да речеме после 17:00 часот по нивно време. Можеби таков распоред извадиле поради европската публика, не може туку гарант е ради тоа, друга причина јас не гледам. Секако тоа не е изговор за поразот на Новак или на било кој друг тенисер, какви се условите за едниот такви се и за другиот.

abe kako
На сонце нека играат нема везе тоа, да речеме ако е Грен Слем во прашање тогаш океј, има уште 5-6 други мечеви кои треба да се изиграат после тој така да некој мора да ја почне програмата. Али кога е во прашање 1/2 финале, тоа се два меча кои без проблем може да ги стават во попладневните часови, да речеме после 17:00 часот по нивно време. Можеби таков распоред извадиле поради европската публика, не може туку гарант е ради тоа, друга причина јас не гледам. Секако тоа не е изговор за поразот на Новак или на било кој друг тенисер, какви се условите за едниот такви се и за другиот.
Abe kakov izgovor za Novak , jas mislam deka ushte so Dimitrov trebashe da izgubi ,samo ja prefrlashe topkata preku mreza i se vadeshe na servisot ... na ovoj turnir ne odigra ni tretina od toa shto go znae i umee ,vcerashniot poraz ke go spushti na zemja i natera da odigra neshto poveke za da pobedi sam a ne protivnikot sam sebe da se ubie kako shto se ubija Dimitrov i Conga .Ima i drugi turniri kade se igra vo pladneven termin na sonce ama temperaturata e 25-30 stepeni (eve sega sleduvaat evropskite zemja turniri ) a ne e 35-40 stepeni.Dovolno beshe da se gleda publikata kako se vari , a i gazda Elison se skri pod senka ,ne e budala

Ја пак ќе кажам, не ми е јасно како толкава дигресија во формата на Ноле за толку кратко време, во Дубаи изгледаше застрашувачки а тука не беше ни 1/4 од тоа што беше во Дубаи, а и на АО. Али сепак луѓе се и они, имаат право на лоши игри, лоши периоди од својата кариера. Се надевам дека во Мајами ќе гледаме далеку поквалитетен тенис од Индијан Велс.

Како ќе го спуштат Надал вечер не сте свесни, ќе има 3 сета 99% сум сигурен :D 1-2 за Дел Потро мој тип.

tenisot pa i sekoj sport , smislata e da gledame vrvni dostignuvanja ,rekordi ,majstorii , soboruvanje i postavuvanje rekordi .Site tie celi kako napreduva tehnologijata se zgolemuvaat , a uslovite na samata igra se podobruvaat ( oprema,teren ,treninzi i dr.) Blagodarenie na toa ke gledame naskoro kako chovekot trca 100 m. za pomalku od 9 sek. ,analogno vo plivanjeto ,vo fudbalot ke gledame slobodni udari shto prkosat na fizikata ...vo tenisot ke gledame antologiski mecevi posebno poslednite tri godini (da ne nabrojuvam gi ima poveke) kade shto uslovite za igra se idealni i teniserite mozat da go pokazat vistinskoto svoe znaenje .Nashite vnuci ke chitat za finaleto Djokovic-Nadal na AO 2012 ili polufinaleto US 2011 Federer-Djokovic , a vcerashniot mec pa i zavcherashniot za edna nedela dali i Delpo ke se sekava na niv . Logikata deka ,,jas vi davam pari pa vie ke igrate makar dushata vi ostane ne teren ,, nema smisla , kako shto nemashe smisla sinata shljaka vo Madrid ,pa aj sega da vidime kakva ke e shljakata koga se zakanija Nadal i Novak deka nema da igrat .Vchera beshe zalno da se gleda kako dvajcata se topea na sonceto i nemaa sila da gi udiraat topkite .Toa ne e tenis ,toa ne e sport ,toa e gladijatorstvo ... dali treba nekoj teniser da kolabira ili ne daj boze neshto postrashno pa da ja vidime gluposta na ovie termini .Nema logika . Ajde od utre ke gi naterame da igraat so tegovi na nozete da vidime koj kolku e izdrzliv ,koj gi ebe ,im davame mnogu pari . Toa ne e sport ...ne branam nikoj ,posebno ne Novak ,kako shto rekov ,mnogu mu e i shto stigna do polufinaleto so takva alibi igra , ama ne sakam da gledam tenis kade shto nema nadigruvanje ,majstorii i sl ,tuku da gledam kako dvajca se machat i se cheka greshka na drugiot
Znaci spored tebe bidejki tehnologijata ide napred treba i teniserive da igraat onaka lezerno, mavaj po topceto, pa togas neka site turniri gi napravat na zatvoreno i mavaj po topceto. Sportot otsekogas bil kombinacfija na nadvoreshni vlijanija , mentalna i fizicka podgotvenost na sportistite . Ti pa epten gi razmaznuvas tensierive, ja ne znam znaci i na grand slam se vodele bitki vo 5 seta na 40 stepeni, nikoj nikogas ne umrel na teren. premnogu ste se razmazile ja da vi kazam, tie sportisti se bavat so toj sport od mali noze i ocekuvas od niv da dadat se i da bidat najtop podgotveni vo bilo kakvi uslovi . Na krajot na kraistata zimaat astronomski pari za toa. Vaka spored tebe aj ako ne vo vecerni termini neka igraat, ali samo na temeperatura od 18 -20 stepeni, ako skokne malku ili padne malku neka se otkazat mechevive. Ste gi smesale rabotive.

Znaci spored tebe bidejki tehnologijata ide napred treba i teniserive da igraat onaka lezerno, mavaj po topceto, pa togas neka site turniri gi napravat na zatvoreno i mavaj po topceto. Sportot otsekogas bil kombinacfija na nadvoreshni vlijanija , mentalna i fizicka podgotvenost na sportistite . Ti pa epten gi razmaznuvas tensierive, ja ne znam znaci i na grand slam se vodele bitki vo 5 seta na 40 stepeni, nikoj nikogas ne umrel na teren. premnogu ste se razmazile ja da vi kazam, tie sportisti se bavat so toj sport od mali noze i ocekuvas od niv da dadat se i da bidat najtop podgotveni vo bilo kakvi uslovi . Na krajot na kraistata zimaat astronomski pari za toa. Vaka spored tebe aj ako ne vo vecerni termini neka igraat, ali samo na temeperatura od 18 -20 stepeni, ako skokne malku ili padne malku neka se otkazat mechevive. Ste gi smesale rabotive.
znaci spored mene ako imash opcija da birash termin od 13.00 casot i 17.00 casot ke izberam 17.00 casot ...spored mene sakam da go gledam najdobroto od bilo koj sportist i za toa ke mu obezbedam kako organizator najdobri uslovi ...i kaj go razbra ovoj del
,,,Znaci spored tebe bidejki tehnologijata ide napred treba i teniserive da igraat onaka lezerno, mavaj po topceto, pa togas neka site turniri gi napravat na zatvoreno i mavaj po topceto.,,,

naprotiv , dobri uslovi ,maksimalni perfomansi od sportistite ,vrven sport za gledanje ,neka pobedi podobriot ...
a toa vcera i zavchera ne beshe slucaj ...koga si gi videl ti Marej i Novak da ne trcat po topkata
i da gledat da go skratat poenot ...
i te molam pred da replicirash prochitaj ushte ednash shto sakal avtorot da kaze , razberi go i postiraj ,ama razberi go shto sakal da kaze ,posebno ako se potrudil na dolgo i nashiroko da se objasni...znaci sushtinsko e da go razberesh ,se drugo e besmisleno bildanje postovi
eve probaj...prochitaj go prethodniot moj post pa posle tvojot odgovor i dali ima smisla

Идеални услови нема, има услови кои одговараат на нај физички спремните тенисери, тоа се ДАЛЕКУ од идеални услови, тенисот е станат 80% физички, и 20% технички.

Шарапова у два сета победа, Надал победа. Стај си пари земи си пари.

Вечер на двете финалиња сум calm, од секогаш сум фан на Шарапова и Вознијацки :love:, а освен Надал во топ 3 тенисери ми се Дел Потро и Монфис, така да нека победат подобрите.

Ајде да те видиме како гризеш нов трофеј.

raf.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom