Автомобилчиња, авиончиња ,бродчиња, камиончиња...

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.522
Поени од реакции
8.688
Дали собирате автомобилчиња,авиончиња ,бродчиња,камиончиња и разно разни други возила
643923_496341397090086_1286877971_n.jpg

AMERCOM__P_51_Mu_4f73a0e9b642e.jpg

Amercom_Class_A4_510058029c5c4.jpg

Како малав сум имал разно разни такви ствари ,но не ги чував како колеционер си играв со нив и татко ми еднаш се изнервира беше неред голем во мојата соба зеде ми ги фрли во канта сите играчки такви ,пораснав и некако на други работи веќе паметот ми беше .. :)

Сега како поголем би собирал вакви работи колекционерски ,ама сепак скапа работа е тоа за мене ,само на слика ќе ги гледам :(

тука има на продажба вакви работи www.spektar-mhobby.com

а на оваа фејсбук страна може да се прикчучите и да гледате слики и дискутирате за автомобилчињата www.facebook.com/Kolicina

Јас порано собирав количиња само :icon_mrgr: ама џабе сестрами во канта ми ги фрли али ете сега се нема време многу а и пари ... така да ...

BURAGO.jpg

Вакви многу купував како мал, ги чувам уште ама некои се изгребани од играње. :)

Да да баш така тој палец не за друго имав такви 6 коли такви :confused: и на крај у канта не за друго како демек сум бил веќе мал за ти е ствари и сл. ама тоа беше одмна пред 12 години :icon_mrgr: како и да е фала што ме потсети со темава на некои убави денови (y)

Имав два најлона полни со автомобилчиња од киндер, имав и доста железни колички од тие американските пакети што ги даваа во 3 и 7 одделение, сето тоа е некаде длабоко во подрум, ако не и фрлено.

BrunoFresh постирај слики :D
Фала за потсетувањето. Еве мои. Имам и други али ме мрзи сите да ги сликам. Порано бев голем колекционер на вавки работи.

п.с. Се извинувам за прашината немав време да ги бришам.

03032013030.jpg03032013031.jpg03032013040.jpg03032013039.jpg 03032013032.jpg03032013033.jpg03032013035.jpg03032013036.jpg03032013037.jpg

Attachments

• 03032013038.jpg
    03032013038.jpg
    820,8 KB · Прегледи: 1
И јас собирав Бураго како овие горе од поголемите, али имам братучед помал од мене и тогаш беше ептен мал па му ги одштрафував од платформата и му ги давав да си игра и после секое играње имаше нешто или расклатено или извадено и со тек на време цели ги снема (n) :icon_mrgr:. Светска работа се овие Бураго, буквално мини верзии на правите коли правеа и им се отвараше и хауба, можеш моторот да го видиш и педаљи и мењач се имаше :D

Да да баш така тој палец не за друго имав такви 6 коли такви :confused: и на крај у канта не за друго како демек сум бил веќе мал за ти е ствари и сл. ама тоа беше одмна пред 12 години :icon_mrgr: како и да е фала што ме потсети со темава на некои убави денови (y)
Ајдеее, абе ја мислев си напишал колачиња, извини...

Ајдеее, абе ја мислев си напишал колачиња, извини...

:pos::pos::pos::pos:

Кај виде жити се колачиња :ROFLMAO:
--- надополнето: 3 март 2013 во 17:50 ---
BrunoFresh

Да не знаеш што пари одат сега овие количињава :icon_mrgr:

:pos::pos::pos::pos:

Кај виде жити се колачиња :ROFLMAO:
--- надополнето: 3 март 2013 во 17:50 ---
BrunoFresh

Да не знаеш што пари одат сега овие количињава :icon_mrgr:
Порано беа по 600-700 од кола. Сега незнам, но знам дека сеуште се продаваат

Порано беа по 600-700 од кола. Сега незнам, но знам дека сеуште се продаваат
Океј фала јас видов во Веро во џамбо исти такви но не видов цена :cautious: Мада на една бензинска пумпа видов еден џип кој чинеше 1800 денари ... па затоа те прашав за коливе колку се

Океј фала јас видов во Веро во џамбо исти такви но не видов цена :cautious: Мада на една бензинска пумпа видов еден џип кој чинеше 1800 денари ... па затоа те прашав за коливе колку се
Зависи од фирмата и големината :)
Burago се овие

И моите се негде по визби и подруми забаталени, тие преживеаните.Се сум собирал од коли, камиони, автобуси, авиони, локомотиви (имав еден комплет на 6-7 год. ги офарбав со темпера и лак како МЖ локомотивите, па немаше после добар контакт со електриката, па преправање, па расход...):icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom