interesno kako nekoi tuka postiraat non stop naucni tvrdeni fakti i se ignoriraat a drugi od vreme na vreme si postiraat gluposti kako ova pogore i mislat deka osvoile pehar za najdobar post vo forumot, ajde zatvorete ja temata for fuck's sake.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За време на Втора Светска војна, територијата под италијанска окупација е дел од марионетската Албанија. Тогаш се и најголемите балистички етнички чистења по западна Македонија.
Плус, од после Прва светска, до ден денешен, мал дел од Македонија припадна под албанска капа (Голо Брдо, Мала Преспа...)
А може и да се каже дека оние делови од РМ, во кои денес владеат Албанците се полоши за Македонците одколку деловите во Албанија или Бугарија.
Кој вика дека Албанците некого асимилирале за време на Втора?Ma nemoj, dojdoa nekolku bandi i se asimiliraa vo albanci......... Svetska vojna traeshe 5 god, za pet godini redoven student ne mozhe da nauci jazik so 300 kursevi a kamoli da se asimilira celo naselenie....
Кој вика дека Албанците некого асимилирале за време на Втора?
Тие правеа ѕверства, палеа, силуваа, чистеа села, ама асимилација немало, како денес то има.
Ти спомена неточен факт. А тоа е дека Македонците никогаш не биле под албанска власт.Shto ima vrska so temata ova togash, ili za tebe nema vrska?
Zatoa shto nikogash makedoncite ne bile pod albanska vlast
interesno kako nekoi tuka postiraat non stop naucni tvrdeni fakti i se ignoriraat a drugi od vreme na vreme si postiraat gluposti kako ova pogore i mislat deka osvoile pehar za najdobar post vo forumot, ajde zatvorete ja temata for fuck's sake.
Пак нема врска со темата одговоров....Ти спомена неточен факт. А тоа е дека Македонците никогаш не биле под албанска власт.
sto da kazam za vasite bibliski naucni fakti za najstariot narod vo universot, mi se sere i povraka istovremeno.he..he...
ako nosic keche ili pees raspukala sar planina, mnogu jaki naucni tvrdeni fakti....
Ретко кој би помислил дека ја зборуваш вистината. Тешко дека некој кој е задоен со омраза против се Христијанско би имал таква почит, каква што лажеш дека имаш. Албанците Муслимани ги подржаа сите сквернавења на своите сонародници, како и велигденскиот масакр на деца.Bas mie milo sto temata e otvorena.
ja sum Albanec i mnogu gi pocituvam Hristijanite i Pravoslavnite Albanci...
respekt
sto da kazam za vasite bibliski naucni fakti za najstariot narod vo universot, mi se sere i povraka istovremeno.
Ти си за Палестина, затоа што си против САД и Израел...... а не дека те интересира за муслиманите, вие сте познати заради исламофобија=расизам...
Не објасни како го научиле албанскиот???
Јас не бирав, во фудбалот сите добиваат, во војната сите губат, тоа е мојот официален став....Пуно, војна не е фудбалски натпревар, па да бираме страни![]()
Пак ненамерно сум генерализирал, немав таква намера, намера ми беше да напаѓам одредени членови,,,,...Затоа, не е фер да даваш такви обвинение - знаеш, има многу луѓе кои се пред се човекољубци. Да, битни ми се муслиманите, како и сите други луѓе. Ниту мразам некого, ниту ќе мразам заради верска, национална или било каква припадност.
Исто како што јас го научив албанскиот.
Со тоа што мнозинското население околу мене го зборува.
Мораш да се социјализираш со тие околу себе, ако сакаш да преживееш.
Како што претседателот Ѓорѓе Иванов знае турски.
Како што пријателка ми турчинка во Австрија знае германски.
Нема потреба еден јазик да е официјален, за некој да го научи. Мене никој не ме присилил да научам албански, не ми ставил нож под грло, ама за да преживеам во Тетово и те како морав да го научам.
Просто и едноставно, лево од мене албанци, десно од мене албанци, јас гладна.
Има да прозборам преку ноќ, само да не цркнам од глад.
Не е баш дека турците ги заболе како зборуваат селаните, се додека арачот им е на број.
Сега ти кажуваш глупости, од шупло во празно, и тако то....