Православните Албанци во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата puno
  • Време на започнување Време на започнување
TOA BILO SAMO MODA I NISTO DRUGO ISTO KAKO I FUSTANELATA se iskrshivte dokazuvajci civa e taa VELAM ZA SITE

TOA BILO SAMO MODA I NISTO DRUGO ISTO KAKO I FUSTANELATA se iskrshivte dokazuvajci civa e taa VELAM ZA SITE
Но тогаш немало телевизија за да ја следат модата, затоа велам дека мора да живееле заедно за да ја пренесуваат модата, а не како што викате вие дека албанците се дојденци овде...

koga dosle samo si go prifatile ona sto go zateknale tuka
--- надополнето: 7 март 2013 во 20:53 ---
te prasav kako gi vikate caksirite no ti ne mi odgovori PRASAJ NEKOJ POSTAR COVEK PA KAZI

koga dosle samo si go prifatile ona sto go zateknale tuka
--- надополнето: 7 март 2013 во 20:53 ---
te prasav kako gi vikate caksirite no ti ne mi odgovori PRASAJ NEKOJ POSTAR COVEK PA KAZI
неколку пати сум постирал овде факти каде докажуваат дека овде албанци имало најмалку 8 века....

чакшири македонски збор е?

i toa kako ЧАК СЕ ШИРИТ [uste i se sirit] pantaloni koi se shirat postepeno od gluzdovite pa se do polovinata tie se shiroki osobeno vo zadniot del za da moze mazot da se dvizi bez problem

beli pantaloni so temni shiriti [linii] koi se razvlekuvaat po niv vo forma tri ili pet

Чак каков збор е ?

кога дошле албанците овде?

vo polog vo kosovo vo kicevsko vo strusko vo skopska crna gora lipkovo negde posle 1700g posle povlekuvanjeto na avstriskite vojski od skopje a na balkanot odamna posle anatemata [raskolot] pomegju istocnata i zapadnata crkva od georgius manijakus koj gi istovaril vo drach

од каде ги истоварил?

интересно...а од каде знаете вие дека сте Албанци?...
можеби сте Македонци кои прифатиле туѓ јазик затоа што Гегите ви вршеле терор во селото на дедо ви, пра дедо ви?....

интересно...а од каде знаете вие дека сте Албанци?...
можеби сте Македонци кои прифатиле туѓ јазик затоа што Гегите ви вршеле терор во селото на дедо ви, пра дедо ви?....

Zatoa shto nikogash makedoncite ne bile pod albanska vlast?

За време на Втора Светска војна, територијата под италијанска окупација е дел од марионетската Албанија. Тогаш се и најголемите балистички етнички чистења по западна Македонија.
Плус, од после Прва светска, до ден денешен, мал дел од Македонија припадна под албанска капа (Голо Брдо, Мала Преспа...)

А може и да се каже дека оние делови од РМ, во кои денес владеат Албанците се полоши за Македонците одколку деловите во Албанија или Бугарија.

За време на Втора Светска војна, територијата под италијанска окупација е дел од марионетската Албанија. Тогаш се и најголемите балистички етнички чистења по западна Македонија.
Плус, од после Прва светска, до ден денешен, мал дел од Македонија припадна под албанска капа (Голо Брдо, Мала Преспа...)

А може и да се каже дека оние делови од РМ, во кои денес владеат Албанците се полоши за Македонците одколку деловите во Албанија или Бугарија.
NAJGOLEMITE ETNICKI CISTENJA SE ZA VREME OTOMANSKOTO VLADEENJE SO BALKANOT KADE STO DENESNI DELOVI NA AL BILE NASELENI SO MAKEDONCI OVOJ PROCES SE ODVIVA NAD 1000 G I SE USTE TRAE nie sekogas se povlekuvame kon istok
--- надополнето: 9 април 2013 во 18:50 ---
na sekoj nas okupator tie se negovi sojuznici

za tvoeto poteklo mozeme da znaeme samo ako stavis tvoja slika....nie, lesno gi prepoznavame shqiptar ghegs....
The Albanian-speaking individuals (from Albania and Kosovo) descended from ~200 ancestors from 0-500 ya; most of these originated from a small village rather than uniformly across Albania and Kosovo. (Ralph 2012)

zatvorete ja temata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom