Триглицериди

• Креатор на темата Креатор на темата Nessa Alcarin
  • Време на започнување Време на започнување
Ок претпоставив и јас дека кефир е кефир, ама сепак да прашам, за здравје с еработи :)

Инаку јас ќе си ги пијам на голо, без тоа што си го навел буреци симити и слично. Тоа ионака не јадам.

Ја мења дозата тоа или?
дони, ич да не ти е гајле колку пиеш. се она што го имам пишано е од искуство, а доза нема. али сепак, ете нека не биде помалку од една чаша. а за буреците, тоа нека биде како поттик за другите кои љубат бурек (јас на пример) :)

Братче бе, докториве велат да не се пијат апчиња за намалување на триглицериди и холестерол, особено не ако сме пд 40 години.

Влијаат лошо на некои други внатрешни органи.

Мора да с епроба со храна пред се неколку месеци. Тоа треба да биде последно нешто з акористење.

Двајца различни ми го кажаа тоа.

Сигурен ли си, дека не еништо опасно со нив? Ти потврди ли доктор?

Мене некако ми е страв.
нема врска тоа, јас имам 16години па ги пијам веќе 2години тие аторис и коа идам да вадам крв нормално е све, пиј ги без гајле

нема врска тоа, јас имам 16години па ги пијам веќе 2години тие аторис и коа идам да вадам крв нормално е све, пиј ги без гајле
http://www.npr.org/blogs/health/201...perceptions-of-cholesterol-pill-side-effectsf
Така да секој лек ти е лоша работа,нема без негативен ефект.
Наместо да намалиш на транс масти и на фаст фуд и на лековите почни да јадеш правилно и повеќе здрави масти омега 3 и омега 6.
1 сардина секој ден.
во еден претходен пост, мислам на страна #1имам опишано, али еве, доволно е насабајле, и тоа со бурек, симит, баничка и сл ствари 330-500мл. има 3 производители (можда има и повеќе), ...... збрегов во канче од кисело млеко, мегле шише од 330мл (потешко се наоѓа, не знам зошто) и дукат 500мл
направи и ти една анализа првин, па ако имаш потреба, пиј една недела и пак провери па кажи како било
и на тебе со среќа!!!
Ај за кефирот нешто ти признавам,но за бурек,симит и баничка.
Знаеш ли од каква маст се прават тие?
Знаеш дека палмината маст која е хидрогенизирана е лоша за било кој човек.
Хидрогенизирана палминова маст=смрт.
Вештачка произведена работа исто како маргаринот.
Плус да не зборам за јаглехидратите со комбинација со масти = шок за организмот.
Една баничка твоја има 600 калории,во споредба со некоја здрава алтернатива како јогурт со 100 грама овес или било која житарица и на него ленено семе + овошје прсти да си излижеш.
Кога даваш совет барем давај со факти не со тоа функционира за мене па јас ќе го препорачам на друг.
Факт е дека не внесувате омега 3 и омега 6 + моно-незаситени масни киселини.
Тргнете се од сончогледово масло и било каква форма на соја масло.
Висока содржина на поли незаситени масни киселини кој на висока температура се претвараат во транс масти.
Затоа ленено семе е добро само ако се јаде во салата.
Плус производството на сите индустриски масла се производство на хексан кој е токсин и главен причинител на вашиве проблеми.Тргнете се од нив и заменете со здрава алтернатива и бум за 2 месеци промена на крвната слика.
http://www.fitbomb.com/2011/05/your-vegetable-oil-is-killing-you.html

http://www.npr.org/blogs/health/201...perceptions-of-cholesterol-pill-side-effectsf
Така да секој лек ти е лоша работа,нема без негативен ефект.
Наместо да намалиш на транс масти и на фаст фуд и на лековите почни да јадеш правилно и повеќе здрави масти омега 3 и омега 6.
1 сардина секој ден.

Ај за кефирот нешто ти признавам,но за бурек,симит и баничка.
Знаеш ли од каква маст се прават тие?
Знаеш дека палмината маст која е хидрогенизирана е лоша за било кој човек.
Хидрогенизирана палминова маст=смрт.
Вештачка произведена работа исто како маргаринот.
Плус да не зборам за јаглехидратите со комбинација со масти = шок за организмот.
Една баничка твоја има 600 калории,во споредба со некоја здрава алтернатива како јогурт со 100 грама овес или било која житарица и на него ленено семе + овошје прсти да си излижеш.
Кога даваш совет барем давај со факти не со тоа функционира за мене па јас ќе го препорачам на друг.
Факт е дека не внесувате омега 3 и омега 6 + моно-незаситени масни киселини.
Тргнете се од сончогледово масло и било каква форма на соја масло.
Висока содржина на поли незаситени масни киселини кој на висока температура се претвараат во транс масти.
Затоа ленено семе е добро само ако се јаде во салата.
Плус производството на сите индустриски масла се производство на хексан кој е токсин и главен причинител на вашиве проблеми.Тргнете се од нив и заменете со здрава алтернатива и бум за 2 месеци промена на крвната слика.
http://www.fitbomb.com/2011/05/your-vegetable-oil-is-killing-you.html
стеф, може ли да престанеш со таа твоја пропаганда за “здрава исхарана“?
како прво, никој овде не е малоумен (а така ги третираш сите), а само ти паметен да кажуваш дека во бурекот има масти. СИТЕ го знаеме тоа, а секој од нас си одлучува што понатаму. дали некој ќе конзумира или не, тоа е сопствен избор, мој избор е дали ќе јадам маргарин или не. луѓето си побараа совет и јас им го споделив моето искуство. и пак, СИТЕ знаат дека тоа што сум го кажал дека кај мене успеало, и дека кај нив МОЖЕБИ нема. но никој нема да се најде паметен да ми кажува дека сум крив за нешто. само совет кој ако сакаат ќе го применет, ако не, пак ок (а без да им кажувам свесни се дека нема штета од кефирот). така да наместо да критикуваш секого, поработи на своите комуникативни карактеристики. никој не сака сезнајко и некој да му кажува (неметнува) што да прави во животот.
кога пишуваш, пиши дека тоа “тебе ти се допаѓа“, “кај тебе функционира“ али не и “тргнете се од сончогледовото масло“, главен причинител за вашите проблеми“ и сл изјави.
ова најпријателски ти го кажувам а ти како сакаш понатаму. на тебе да одлучиш

Deka metabolizmot zabavuva,kako sto stareeme.
Ako pazis na ishrana imas poveke muskulna masa,aktivna si teloto ne zabavuva :)

После 27та година е научно докажано дека метаболизмот забавува. Е сега во колкав процент, тука има разлики од bodytype до bodytype, од индивидуален човек, до индивидуален човек.

Ако имаш некакви откритија кои го докажуваат спротивното, мислам дека е паметно наместо да се убедуваме преку форум, да ти помогнеме да ги презентираш пред научна комисија истите, и да се промени научното гледиште кога се работи за метаболизмот и развитокот кај човекот.

Сериозен сум и не се зезам, ако навистина знаеш нешто што другиве може им промакнало или не интерпретирале како што треба, треба да се даде до знаење.

После 27та година е научно докажано дека метаболизмот забавува. Е сега во колкав процент, тука има разлики од bodytype до bodytype, од индивидуален човек, до индивидуален човек.

Ако имаш некакви откритија кои го докажуваат спротивното, мислам дека е паметно наместо да се убедуваме преку форум, да ти помогнеме да ги презентираш пред научна комисија истите, и да се промени научното гледиште кога се работи за метаболизмот и развитокот кај човекот.

Сериозен сум и не се зезам, ако навистина знаеш нешто што другиве може им промакнало или не интерпретирале како што треба, треба да се даде до знаење.
Mnogu faktori zavisat za metabolizmot.
Nachinot na zivvenje,stresot,kolku muskulna masa ima,hormoni,mestoto na ziveenje i drugi faktori.
Posle 30 normalniot covek,covek sto ne e aktiven generalno mu opaga testosteron i drugi hormoni,no toa ne znachi deka ne moze da gi vrati nazad starite nivoa na tie hormoni.
Hrana,trening i odmor= zabrzan metabolizam.
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0026049573900711
Eve ti studija 9 % namaleno,ama10 kg poveke tezina.
Resenie teretana :)
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 23:10 ---
Mnogu faktori zavisat za metabolizmot.
Nachinot na zivvenje,stresot,kolku muskulna masa ima,hormoni,mestoto na ziveenje i drugi faktori.
Posle 30 normalniot covek,covek sto ne e aktiven generalno mu opaga testosteron i drugi hormoni,no toa ne znachi deka ne moze da gi vrati nazad starite nivoa na tie hormoni.
Hrana,trening i odmor= zabrzan metabolizam.
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0026049573900711
Eve ti studija 9 % namaleno,ama10 kg poveke tezina.
Resenie teretana :)
Еве ти цела тема за тоа :)
http://motivirajse.wordpress.com/2013/02/11/тренинг-за-снага-и-биомаркерите-на-ста/

а го имаш испробано? пошто да се налокам пола литар вода со кромид насабјле и после да отидам на работа.... ај 1-2 дена може и ке ме толерираат, ама 40.... :)

На еден српски сајт прочитав дека кромидот бил лек за триглицериди. Еве го рецептот:
http://www.priroda-leci-sve.com/protiv_triglicerida.htm
Кој не разбира...гугл транслејт:D

а го имаш испробано? пошто да се налокам пола литар вода со кромид насабјле и после да отидам на работа.... ај 1-2 дена може и ке ме толерираат, ама 40.... :)
Hahaha Ne ama ke go probam a za reakcijata na rabota ke ti pisam naknadno:-D Baska treba li ovie od orbit plata da zemat neli???

Пробајте сок од дренки, аронија, секое интензивно обоено овошје намалува триглицериди, цитрусно овошје (мада сега цениве се изгор на нив).

Омега-3-масни киселини, ореви, ленено семе.

Јас ги спуштив со сок од аронија и сок од цвекло, јаболко и морков, секој ден.

Исто може да се пие млада зелена пченица. Освен што подобрува многу функции на телото ги намалува и триглицеридите.

gt80
Pocnav da pijam imav 2,5 pa da vidime dali i kolku ke se namalat. Inaku jadam voobicaeno kako i prethodno. Vkusot ne mu e posebno gaden mislam deka e podnosliv. Na rabota...sto da ti kazam, kolegite gi izbrkav site a koleskite gi sarmirav so zdriganje :-D
Airwaves extreme i nemas problem:-)

Пред некое време имав некои проверки, триглицериди 1,3 а холестерол 7....за 0,2 повеќе од дозволено. Знам дека не е многу, ама ме интересираше што заебанции може да прави тоа.
Можда мешам баби и жаби али да си прашам, не е на одмет :D

триглицеридите ти се СУПЕР. а за холестерол, .... ништо послебно, само мала „пажња“ колку мрсно ќе јадеш летово и толку

компир печен со се лушпа во рерна... онака, без малсо без ништо???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom