Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па немам лично искуство на мене, ама работам во ординација во која се има правено таа процедура и имплантите уште си стојат, со години веќеДали некој имал искуство со sinus litf i надградба на коска за поставување забен имплант?
Искрено ме фаќа страв од оваа операција,не е едноставна комплицирана е.Да се работеше само за ставање имплант не е проблем,но синус лифт е сложена работа,да не зборувам за несакани компликации во текот на операцијата како што прочитав на интернет.Можело да дојди до оштетување на мембраната од синусот,после оперативниот зафат и голем оток,модринки на лицето,течење на крф од нос и уста...богами се двоумамПа немам лично искуство на мене, ама работам во ординација во која се има правено таа процедура и имплантите уште си стојат, со години веќе![]()
Грешка правиш што читаш и гледаш клипови на јутуб, нормално дека ќе се исплашиш..Искрено ме фаќа страв од оваа операција,не е едноставна комплицирана е.Да се работеше само за ставање имплант не е проблем,но синус лифт е сложена работа,да не зборувам за несакани компликации во текот на операцијата како што прочитав на интернет.Можело да дојди до оштетување на мембраната од синусот,после оперативниот зафат и голем оток,модринки на лицето,течење на крф од нос и уста...богами се двоумам
1. Не слушај познаници и непознаници за нивните искуства, твоето може да биде сосем различно.Добар ден, расипан ми е горен лев умник(целосно излезен и ме служеше добро без болка околу 7-8 години) и докторот ми рече дека на наредно паѓање на пломбата ќе мора да се вади забот, дојде и тој момент. Првпат се наоѓам у ситуација да вадам заб на 26 години и нема да ве лажам малку ми е страв. Страв ми се наби уште толку кога ми рекоа едни познаници внимавај да не ти се отвори синусот, а башка си патам и од хронични болки во синусите (на истата страна кај што е и расипаниот умник, можда и од него е, незнам). По гугл и јутуб не гледам за да не испаничам уште толко. Матичниот заболекар се нафати тој да ми го вади, а до сега не сме го ни снимале забот ни ништо што малку ми е чудно. Ако може некој да ми појасни што значи тоа да ти се отвори синус, како јас да внимавам да не ми се отвори синусот, дали треба заболекар или орален хирург да ја изврши процедурата и дали локалната анастезија целосно ја одстранува болката додека трае процедурата за вадење на забот.
Не сум доктор и малко сум исплашен, можеби звучи глупо горе напишаното. Однапред ви благодарам на разбирањето
Значи луѓето се невозможни ејИма некој вадено вака легнат умник? Колку е ризична процедурава?
Луѓе што прашав ми рекоа дека можи да се направат проблеми со синусите и видот.![]()
Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
Кога ти израсна тој заб?Здраво, имам 2 проблеми. Едниот е ми израсна заб позади 4 и 5 на долната вилица, не ми смета при јадење ни говорење, но е на несоодветно место. Дали би било проблем, доколку не ми смета, а не ми сметал до сега, да го оставам и да го решам проблемот понатаму? Вториот проблем е, ниту една паста за заби не ми одговара, секогаш кога ги мијам забите имам нагони на повраќање. Исто и мастики не можам да џвакам, го имам истиот проблем. Што може да биде, и кои пасти се користат за овој тип на проблем?
Освен хигиената, скоро еднакво важен удел во здравјето на забите има и самата исхрана. Како изгледа твојата?Како да престане ова ширење на забите со црно веќе аман само поправки миење не се издржува и млада сум 25години ми иде на момент да се убијам колку страшно се нервирам неможам ептен ми е мака така да се гледсм но немам болки, наследно ми е...