Ѓорѓе Бaлaшевиќ - СЦ Борис Трајковски - 19.04.2013

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Ма немој да ме ............
Ќе смислам друг пат што да кажам, се уште ме држи споменот од лани...

За да го пропуштиш Балашевич и да отидеш на Архангел, треба да имаш сериозен проблем со слухот, приоритетите и логиката. Ова веќе не е прашање на различни вкусови туку на здрав разум.

За да го пропуштиш Балашевич и да отидеш на Архангел, треба да имаш сериозен проблем со слухот, приоритетите и логиката. Ова веќе не е прашање на различни вкусови туку на здрав разум.
Богами треба, Балашевиќ во последно време го замени Бора Чорба со гостувањата, секоја зима концертче-две во Скопје и ќе му излези зимовање во Копаоник и летување во Грчка за неколку часа.
За разлика што тој концерт на Архангел беше една од последните шанси да се види најдобриот македонски бенд во живо.

Богами треба, Балашевиќ во последно време го замени Бора Чорба со гостувањата, секоја зима концертче-две во Скопје и ќе му излези зимовање во Копаоник и летување во Грчка за неколку часа.
За разлика што тој концерт на Архангел беше една од последните шанси да се види најдобриот македонски бенд во живо.

2005
2011 февруари ( причина неговиот филм )
2013 април ( причина нов албум )

Не ме нервирај барем ти. :)

2005
2011 февруари ( причина неговиот филм )
2013 април ( причина нов албум )

Не ме нервирај барем ти. :)
Оти мислев дека и лани беше :cautious: , како и да е не е некој пејач што ретко настапува и ако се пропушти е хендикеп.
Знам дека во Загреб распродаде 12 концерти пред година-две.

Јас не сакам да навлегувам во паралелата таа вечер каде требало да се отиде, секој по своите критериуми одлучува. Мене ме држи се`уште енергијата од концертот на Архангел `98 на Скопје Гори, па знам дека и на овој концерт било предобро. Секој со радоста. :)

Загреб т.е Хрватска па и Србија се друга приказна ( популацијата не е иста како со Македонија, ниту пак исто го слушаат овде како таму), таму има често концерти и не е нешто што мене ми менува. Овде е греота да се споредува со геријатријата на која и се исплаќа да си купат станови во Скопје за да не трошат за пат.

Оти мислев дека и лани беше :cautious: , како и да е не е некој пејач што ретко настапува и ако се пропушти е хендикеп.
Знам дека во Загреб распродаде 12 концерти пред година-две.
Со Шербеџија имаш ги помешано.:D

Во постов ти недостасува уште и поздравот: за краља и отаџбину.

Во постов ти недостасува уште и поздравот: за краља и отаџбину.
- Вика човекот кој е опседнат со англискиот јазик божем неговиот не е доволно добар.

Сите гледаме колку на балканот владее омразата, секоја нација е искарана со соседните земји, па омразата оди до таму што дури и внатре во земјите, жителите од различни градови не се поднесуваат меѓусебно. Нема бегање од фактот дека сме шупак на овој континент, но Балашевич е единствениот музичар кој може вечерва да наполни сала во сред Белград а утревечер со овации да го пречекаат во Загреб, за по неколку дена истиот третман да го добие во Сараево. Тој е последниот што ги поврзува сите овие растурени нации и го извлекува најдоброто од нив. Кога си на концерт на Балашевич, никој не те прашува што си по националност, таму си само човек, ни помалку ни повеќе.

Но ти најде начин да му закачиш национализам и политика на образот. Ти си друже многу плиток мизантроп и го имаш моето најдлабоко сожалување.

А кога ќе ги пуштат картите во продажба?!? :vozbud:

Ауу младичу, не ги р’чкај фановите на Архангел, посебно не модераторот на овој подфорум.

Некои велат дека кога некој пишува лошо на форумот, тој ја става раката во рутерот и искача од мониторот на тој што пишува лошо и му учукува бокс, исто ко на цртанот со Том и Џери :pos:

Воедно ги замолувам фановите на Архангел да не подлегнуваат на провокации.

Воедно ги замолувам фановите на Архангел да не подлегнуваат на провокации.
Тешко е да се воздржиме, ама пробуваме :pos:
Глупа е споредбата, нема да навлегувам што и како нити ме навреди мислењето дека имам оштетен слух, јас ги почитувам и Архангел и Балашевич, ама Архангел ми се приоритет секогаш, не од патриотски причини, личен мој вкус и несакам да дискутирам за тоа, само глупо е да наречеш цела една група луѓе со оштетен слух, само затоа што тебе не ти се допаѓа, а таа група не е мала, да не се лажеме дека малку не има фанови на Архангел.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom