Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јак женкар овој Димитров, сите ги сврти.. Сега која е на ред? Ивановиќ?

стопанката, блгаров Маша ја спастрил, браво...

инаку квик тип :D

Женски дел:
навивачки: Ќе ја бодрам Шарапова, ќе ја хејтам Азаренка.
прогноза: (ј)Агњешка освојува, Ивановиќ отпаѓа во рана фаза.

Машки дел:
прогноза: Новак освојува, второто полуфинале нема да е Федерер-Мареј, еден од нив ќе отпадне порано.
навивачки: Ќе го хејтам Ноле јбг :D Ќе навивам за победникот од Типсаревиќ-Хјуит, малку педерски е што баш у прво коло тие се паднаа. По се излед ќе биде Napred Janko! :D

стопанката, блгаров Маша ја спастрил, браво...

инаку квик тип :D

Женски дел:
навивачки: Ќе ја бодрам Шарапова, ќе ја хејтам Азаренка.
прогноза: (ј)Агњешка освојува, Ивановиќ отпаѓа во рана фаза.

Машки дел:
прогноза: Новак освојува, второто полуфинале нема да е Федерер-Мареј, еден од нив ќе отпадне порано.
навивачки: Ќе го хејтам Ноле јбг :D Ќе навивам за победникот од Типсаревиќ-Хјуит, малку педерски е што баш у прво коло тие се паднаа. По се излед ќе биде Napred Janko! :D
Сепак ќе навиваме за ист тенисер, а тоа нема да е Јанко. :P

Za celokupniot skor ke debatirame posle tri godini,glupo e da sporeduvash dva tenisera so 6 godini razlika..Fed ja napravi razlikata koga Novak beshe skoro tinejdzer a sega e druga pricha , a za tri godini (ma kakvi tri, ako ne se povredat dvajcata 2013 mnogu lesno Fed vs Novak ke e egal

Значи да резимираме.

Новак губел од Федерер заради тоа што бил тинејџер, а Федерер на 30+ години губи затоа што овие го стигнале а не зашто остатрел и има пад во форма? сам себе го убијал муабетов....

Значи да резимираме.

Новак губел од Федерер заради тоа што бил тинејџер, а Федерер на 30+ години губи затоа што овие го стигнале а не зашто остатрел и има пад во форма? сам себе го убијал муабетов....
namerno ispushtash detali ili ti se spielo...(glupo e da sporeduvash teniseri so 6 godini razlika) prim.aut... i ne rezimiraj vo mnozina , i toa e glupo...da ne razgoruvame diskussi isti po sto pati
oti AO e pred nas...moe rezime...Fed imashe ksmet i napravi rshum i postigna brojki vo tenisot koga imashe vakum do pojavata na Nadal i Novak...vecno ke e prashanjeto ,,shto bi bilo koga bi bilo,, kako i so sporedbata na drim tim USA Jordan era ili lanskiot drim tim ili YU Drim Timot vo kosharka od 1990 god....nikogash ke nema odgovor samo mislenja od strucnjaci. Nadal i Novak gi bildat sopstvenite brojki vo malku poveke poteshki uslovi i konkurencija i uspeshnosta vo tie nameri ne e blagodarenie na greshkite na Fed tuku na fantastichniot tenis koj shto go igraat .Fed ne e penzioner (moe viduvanje) i pishav pogore denovive moe mislenje za toa.Ako zemam da pisham sportisti na 30/31 god. vo vrvna forma ke mi treba cel den.Taa vozrast e najdobrata vo sportot...ili aj ..od 27 do 31...e bash vo taa vozrast Fed e poslab head to head so dvajcata (trojcata...Marej) .Eve za ilustracija samo..
poslednite tri godini na bilo koj grend slem bilo koj da osvoeshe od Fed,Novak,Nadal nemashe da e iznenaduvanje dodeka 2004 2005 2006 pa i 2007 voglavno Fed beshe glaven favorit.
Novak I Nadal mozat da igrat fantastichna defanziva ako taka treba so protivnikot od drugata strana i vo toj del se podobri od Fed a mnogu lesno igraat ofanziva pak ako taka treba.Vo toj segment Fed ne moze da im parira i igra agresivno i ako mu fati nishanot ok e ,a ako ne fati e togash ,, sam se sebe ubijal,, ...e ne e taka decki ,,ubijale go tie od drugata strana na mrezata,,

Да де, тоа е поентата, твое мислење....значи нема теорија да ме убедиш, мене или било кој разумен фан, дека НОВАК не доминирал (покрај својата добра игра) и заради тоа што Федерер имаше 30+ години кога он ја изигра својата најдобра сезона (2011) ако искрено мислиш дека тоа нема удел, незнам што да ти кажам, значи peak тенисер против тенисер во залез на кариера.......а тоа дека спористите се најдобри на 27-31 години, е невистина, голем дел од тенисерите завршуваат кариера на 30/30 +

Пак ќе ти кажам, Федерер не е крив што на Новак и Мареј им требаа 25 години за да го досигнат врвот во својата кариера....еднаш напишав пост - статистика, тоа дека играл во слаба ера е глупост и тоа е тоа.

Федерер има околу 11 слема одкако Новак е во топ 3, исто како и Надал, Мареј....да не се повторуваме....Ноле и Мареј го победуваа и порано на Федерер, и тоа на слеомови (Ноле) немој да го забораваш тоа, и да правиме глупи муабети Ноле бил слаб пред неколку години и слично аналогијата е таа, ако ти викаш дека Ноле не бил созреан, тогаш и јас можам и тек како да кажам дека Федерер е на залез од кариера, знае да изигра по некој добар меч, ама генерално е топло ладно, ја нема таа констатност, далеку по спор е, и рефлексите му се опаднати, незнам само како неможеш да приметиш дека Федерер во последниве 3-4 години се мачи и против тенисери кои порано би ги прегазил 6-0/6-0.

jas velam deka nikogash ke nema odgovor na prashanjeto Mesi ili Maradona .Novak i Nadal (samo da se vrati zdrav) imat ushte 5-6 godini da gi stignat brojkite na Fed.Ako ne daj boze Nadal nikogash ne se vrati stariot ,Fed vikash za penzija bil ,Novak ti tvrdam deka ke gi stigne brojkite na Fed no dali Fed ke gi imashe tie brojki ako bea same age...no toa ne beshe fitiljot na diskusijata tuku beshe deka Fed gubi od samiot sebe a ne od protivnikot .Ne e fer .Reagiram na postojanoto opravduvanje za negovite porazi deka se od nego samiot (da ne gi pishuvam pak biserite ) i omalovazuvanjeto na uspehot na protivnikot (igral agresivno pa greshel ,nemal motiv,bil izmoren ,nemalo dobri uslovi pa on odlucil da pobedi Marej ,ne mu bila tempirana formata i sl) .
Aj ke vidime sega na AO ,dovolno se odmori ,samiot vika deka e spremen i iskreno mislam deka ke stigne do finaleto no ako izgubi ke vidish deka ke ima nekoe opravduvanje od negovite fanovi ala Floyderka.

Другар, не е за пензија, него е на крај на кариера, ќе игра добро уште 1/2 години и после ќе игра далеку помал број на натпревари......дај боже да грешам. Според мене Федерер т.е. неговата форма е во надолна линија од 2007/2008 навака, секоја година генерално се послабо игра, има повремени блесоци, периоди кога игра супер ама далеку е од своите најдобри години, не е константен во текот на целата сезона.

Иначе на AO Федерер неможе да го тепа на Ноле, многу тешко.......незнам ни на Мареј дали би можел да го победи, таа подлога е смрт за него, згора на тоа веќе и стар е.

Него гледав сега хајлајтс Томич вс Ноле, дали тоа Томич конечно почна малце да созрева? видов поени кои во други дуели нема шанси да се нафати да тргне да трча на нив, а камоли да ги добие.... доста добар меч изигра.

Леле, му симнувам капа на Димитров ако е ова вистина што го имавте пишано погоре во темава. :cuc:

После се чудите зошто изгубил од Фоњини 2-6 1-6. :pos:

Мој фаворит за турниров, т.е. за кого би навивал, редоследно :

• Dimitrov
  • Murray
  • Simon
  • Djokovic
Кај жениве ќе одиме вака :
  • Sharapova
  • Kirilenko
  • Ivanovic
  • Wozniacki
По 4 фаворити... доволно е, само да не ми изгубат прерано бидејќи ќе почнам со масовно гледање тек од недела (20ти јануари).

jas velam deka nikogash ke nema odgovor na prashanjeto Mesi ili Maradona .Novak i Nadal (samo da se vrati zdrav) imat ushte 5-6 godini da gi stignat brojkite na Fed.Ako ne daj boze Nadal nikogash ne se vrati stariot ,Fed vikash za penzija bil ,Novak ti tvrdam deka ke gi stigne brojkite na Fed no dali Fed ke gi imashe tie brojki ako bea same age...no toa ne beshe fitiljot na diskusijata tuku beshe deka Fed gubi od samiot sebe a ne od protivnikot .Ne e fer .Reagiram na postojanoto opravduvanje za negovite porazi deka se od nego samiot (da ne gi pishuvam pak biserite ) i omalovazuvanjeto na uspehot na protivnikot (igral agresivno pa greshel ,nemal motiv,bil izmoren ,nemalo dobri uslovi pa on odlucil da pobedi Marej ,ne mu bila tempirana formata i sl) .
Aj ke vidime sega na AO ,dovolno se odmori ,samiot vika deka e spremen i iskreno mislam deka ke stigne do finaleto no ako izgubi ke vidish deka ke ima nekoe opravduvanje od negovite fanovi ala Floyderka.

Почна многу често да ме спомнуваш во своите постови и да бидуваш ироничен цитирајќи ме!

Моето мислење е кажано, потркепено со примери и поддржано од поранешни тенисери и експерти. Се разбира дека Федерер губи и кога е слаб или кога противникот едноставно бил многу подобар, НО можеби најважните порази на Федерер биле и најапсурдни, кога противникот не бил толку брилијантен и кога на крајот Фед имал поголем број винери, а сепак изгубил заради преголем број неизнудени грешки, ова веќе го дискутирав овде и очигледно само тебе не ти е јасно сеуште.
Ако не се согласуваш, во ред. Не те ни принудувам на тоа. Ако си ти фан на Новак или Надал и добро си ги знаеш своите играчи, ги знаеш нивните слабости и брилијантности, така ги знам и јас на Федерер. А сигурна сум дека сум читала за тенис повеќе од тебе и имам слушнато многу повеќе од тебе, кој веројатно гледаш тенис само на српските тв канали со српски коментатори кои го возвишуваат Џоко колку што треба и не треба и на моменти ми се блуе од тоа колку пристрасни знаат да бидат.

А за тоа дека Новак ќе ги стигне бројките на Федерер, ќе зборуваме тогаш, или никогаш. (До тогаш, не се познаваме!)

Седи Psyside, 30тите биле најдобри години за тенис, штета за Сампрас толку млад што се пензионира. Во најдобрата форма си замина, на 31на.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom