Вашиот брат/сестра

• Креатор на темата Креатор на темата Evo XII
  • Време на започнување Време на започнување
Помал брат, 1.5 година. Тотално различен карактер. Он не ебава жива сила. Полиберте човек не постои.

Две кокошки пардон две сестри постари од мене. Одвеани со ветрот и не да не личиме него и карактер сме милијарди светлосни години поразлични. И да одвај чекам и другата да се омажи и да ми се мафне од дома... :vozbud: Посакувам да имав брат, ма какви сестри! Брат си е брат, кои што сака нека збори!!!!!!!

Постар брат безмалку 6 години. Добар е и сето тоа ама колку е наивен према сите од околината дури и жал ми е упм. Милијарда пати му се има кажано ама тоа е тоа можеби еден ден ќе свата ама да не биде касно...

Постар година ипол брат со претензии да биде уште 10 години понапред. Го поштуем ептен, логичар и понекогаш тежок инает. Иам доста ствари од него научено што се тиче ставови у живот, нешо директно нешо индиректно.

Имам помал брат и имаме добар соживот, барем досега.
За разлика од некои деца кои се љубоморни кога ќе им се роди брат или сестра, ја многу сакав да имам брат (и тоа стриктно брат, не сестра) и бев многу среќна коа се роди, додуша сеќавањата ми се малце матни, ама татко ми стално кажува како сум скокала од радост коа ми кажал.

Уште од мали се браниме и поддржуваме ,без разлика дали станувало збор за мрчење од страна на моите или па некој надворешен фактор. Секогаш се криевме меѓусебно коа некој од нас ќе напраеше некоја беља и заеднички пробувавме да ги санираме последиците, по можност без да се дознае дома. :D
Кога бевме деца стално идеше по мене коа игравме нешо надвор, и некад ме нервираше, али никад не сум го бркала и секоаш го бранев од другите деца. Сеа е више бааги физички поголем од мене, па него му е редот да ме брани. :D
Му ги раскажував лектирите и му пишував состави за писмени по македонски и тоа скришно од моите пошо они се противеа на таквата пракса (али океј е, прилично писмен испадна, за среќа).
Од друга страна, брат ми е прилично забеган по спортот, особено по фудбал (едно време и тренираше), па ме воведе во фудбалските тајни, добро сеа не сум баш некој експерт, ама знам што е офсајд, на пример.
Многу ретко се случува да се спречкаме, а и да се случи, брзо завршува и не е нешто жестоко.
Во глобала е океј дечко и не би го мењала ни сестра ни за друг брат, а уште помалку би сакала да бидам едино дете. Мислам дека придобивките од имањето брат или сестра се многу поголеми од негативните страни. Добро сеа, тоа зависи од и од братот/сестрата, ама генерално е така.

Edit: На оние што тврдат дека е боље да имаш сестра, а не брат, затоа што така ќе си го земеш цел имот, а во спротивно ќе треба да го делиш, им порачувам да одат и да се обесат. Посебично и попростачко размислување не знам дали има. А кога ќе им текне дека на една тема ми се смееја кога го спомнав тоа и ми тврдеа дека тоа било одамна напуштена пракса...Не е за жал, се`уште е присутна.

Ако е тотална спротивност на тебе, веќе осеќам ќе ми се допадне :)

ОН: Имам сестра 13 години помала од мене, исти сме, само она е плавуша, она е штедлива, јас расипник, инаку во се друго... се гледа дека сме сестри :)
Единствено е таа малку подомаќински настроена, ама и јас како мала бев, можда ќе и помине :)

4.5 god i 12 god i 11 meseci. Dve pomali od mene, dve sestri.
Razlicni u karakter. Slicni na lik. Plavi oci, svetol ten itn.

Имам брат 9 години, тотално нинџа другар гњавеш и досадија, сака да биде главен и да биде се по негово ( и така е ) ама многу го сакам брат .. не си личиме, карактери тотално спротивно се родил во 2003 кога сум почнал да одам нашколо во прво оделение ...обожава да прави глупости и да ме мести како дежурен кривец и ако нешто му е фалично јас сум крив да знаете :) :)

Две кокошки пардон две сестри постари од мене. Одвеани со ветрот и не да не личиме него и карактер сме милијарди светлосни години поразлични. И да одвај чекам и другата да се омажи и да ми се мафне од дома... :vozbud: Посакувам да имав брат, ма какви сестри! Брат си е брат, кои што сака нека збори!!!!!!!
море не биди прост, ако имаш брат ќе мораш да ја делиш куќата и цело имање на два дела :icon_mrgr: арно си е така....

и јас имам сестра, помала 4год од мене со која порано не можевме органски да се поднесеме. кој ќотек го имам изедено заради неа :cautious: а таа секогаш беше во право (секако дека во наводници, таа секогаш ги почнуваше кавгите)... ама дека помала и плус девојче на тато, му беше жал да ја тепа. ни тој ни мама не се сеќавам дека рака кренале на неа (n) се беше по нејзин, како таа сакаше така сите правевме......диктатура........
сега е малку поинаку. може да се каже дека за нијанса повеќе се сложуваме. секој во својата соба затворен, си ја гледаш работата, чат-пат ако се сретнеме во дневната. :icon_mrgr: имаме излезено неколку пати заедно на кафе или по дискотеки со друштво. секако како постар брат ми е многу глупаво кога ќе видам дека зборува (а не нешто друго да прави) со некое машко колку мене. ми иде коските да му ги скршам :свиркам: ме прашува од време на време за совет, неколку пати ме има замолено да и помогнам во учење и сл.
и убаво некој погоре напишал.....без брат или без сестра не се може. вистина ќе се караш, ќе се тепаш ама додека си дете, а после во животот секогаш знаеш дека имаш вистински пријател на кој можеш да се потпреш секое време (y)
п.с. заборавив да спомнам, кога бевме мали иако многу не се сложувавме т.е. ич не се сложувавме, сепак надвор кога игравме со деца никој не смееше да ја допре. :icon_mrgr:

море не биди прост, ако имаш брат ќе мораш да ја делиш куќата и цело имање на два дела :icon_mrgr: арно си е така....

и јас имам сестра, помала 4год од мене со која порано не можевме органски да се поднесеме. кој ќотек го имам изедено заради неа :cautious: а таа секогаш беше во право (секако дека во наводници, таа секогаш ги почнуваше кавгите)... ама дека помала и плус девојче на тато, му беше жал да ја тепа. ни тој ни мама не се сеќавам дека рака кренале на неа (n) се беше по нејзин, како таа сакаше така сите правевме......диктатура........
сега е малку поинаку. може да се каже дека за нијанса повеќе се сложуваме. секој во својата соба затворен, си ја гледаш работата, чат-пат ако се сретнеме во дневната. :icon_mrgr: имаме излезено неколку пати заедно на кафе или по дискотеки со друштво. секако како постар брат ми е многу глупаво кога ќе видам дека зборува (а не нешто друго да прави) со некое машко колку мене. ми иде коските да му ги скршам :свиркам: ме прашува од време на време за совет, неколку пати ме има замолено да и помогнам во учење и сл.
и убаво некој погоре напишал.....без брат или без сестра не се може. вистина ќе се караш, ќе се тепаш ама додека си дете, а после во животот секогаш знаеш дека имаш вистински пријател на кој можеш да се потпреш секое време (y)
п.с. заборавив да спомнам, кога бевме мали иако многу не се сложувавме т.е. ич не се сложувавме, сепак надвор кога игравме со деца никој не смееше да ја допре. :icon_mrgr:

Оф: И мајка ми има брат па цело имање е делено на два дела ;)
Добрата страна во имањето сестра, а не брат, е што привремено ќе си останеш едина животиња по дома :)

Немам брат, ама имам братучед, разлика 10 месеци сум постара од него. Искрено, го чувствувам исто како брат, исто го сакам.
Како мали не можеа во иста соба да не стават, сега сме супер :) Сега сме ние против ,,старците,, :)
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 00:23 ---
Помал брат, 1.5 година. Тотално различен карактер. Он не ебава жива сила. Полиберте човек не постои.

Колку години има? :icon_mrgr:

со тие две ќе мора на три дела куќата да се дели:ROFLMAO:
пред законот се сите деца исти!!!

Имам 5 години поголема сестра и се додека не наполнив 14тина години а она 18-19 разликата не се осеќаше многу напротив бевме најдобри другарчиња, е кога веќе направив јас 14 она 19+ се осети разликата и почнаа конфликтите пред се поради тоа што бевме во една заедничка соба и поради тоа што делевме компјутер откако се среди тоа конфликтите значително се намалија.. а истите конфликти со текот на годините како растевме и скроз ги снема иако често пати се лутев што многу повеќе нејзе и дозволуваа и ја бранеа поради тоа што женско е нели... Инаку доста ми помогнала во животот од пишување состави за нашколо до цртежи исто така за нашколо, со позајмување на пари иако е доста скржава :) сега кога веќе е мажена и не живее под ист покрив мислам сфаќаш колку повеќе ти значела и ти недостига, и да не би ја мењавала за брат баш супер е вака.

Оф: И мајка ми има брат па цело имање е делено на два дела ;)
Добрата страна во имањето сестра, а не брат, е што привремено ќе си останеш едина животиња по дома :)

Ретки се тие случаеви зошто повеќето кај нас наследството го пренесуваат традиционално кај машкото, ете и тато единствено машко во фамилија бил помеѓу две сестри па целото наследство му припадна него.

Не знам шо е темава, но моментално јас и сестра ми си пијаме баделче со пепса и сме кефој, слушаме Азра. Шо значи си ја сакам сестра ми и сме погодени и не замерувајте ако сум ја утнал темава нешто :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom