Концертни верзии

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за постов, многу позитивно ме изненади....DCD, Fleetwod, Bailey, Yanni, Arhangel, Depeche....(y)

И да, DCD се fucking amazing live, Лиза не е нормална...звучат боље него во студио, mindblown!
И мене, али Ноакут не морале :)

Браво за постов, многу позитивно ме изненади....DCD, Fleetwod, Bailey, Yanni, Arhangel, Depeche....(y)

И да, DCD се fucking amazing live, Лиза не е нормална...звучат боље него во студио, mindblown!
e sega ako na Novak mu se omileni Tap 011 ne znaci deka i negovite fanovi ke gi praat istite greshki...tenis e edna,muzikata e druga rabota...mala shala
--- надополнето: 31 декември 2012 во 02:15 ---
И тие другите, нејќам име да им спомнам Take...:icon_lol:
e za toa beshe uvodot so shkembeto i kukurechot...ne znam kolku godini ste,no decki ,ako imate predrasudi propushtate mnogu...lichno iskustvo...ima edna srpska ,,ko nije jebo svashta ,nije jebo nishta ,, .Patience da ja isvireshe Buckethead ke beshe ok pretpostavuvam ama neli e Take That togash fuck off.Ni jas ne gi slusham ama pesnata e top ,bashka vidi go Wembley ,80 000 luge ...nema slucajnosti

Пред една минута ја дослушав. Одлично како и секогаш, без грешка. Бендов е бендиште, само кој како го сфатил и протумачил

Знаев дека горе-доле ќе се вртат тие песни/бендови

Јас сакам да си го испоштувам еден од моите омилени бендови Х Japan. Ретко кој ги слуша (од моето досегашно искуство), а и оние што слушнале обично ја знаат само Endless Rain.
Овој концерт ми е многу драг и го имам пуштано на секој што доаѓал кај мене. (7:11)

И плус уште еден концерт гратис од мене, исто од личност за која ретко кој слушнал - Yanni
Најдобрите музичари од светот собрани на едно место од овој генијалец и направена најубавата музика. Барем најавата изгледајте ја, стварно вреди.
Yanni e institucija ,Mozart na 20 vek...Zimmer uchel od nego...koncertot shto go postirashe (me pretrka) ,,Live Event,, e neshto najubavo shto go imam gledano...koja energija ,sreka , radost ,kosmopolizam (muzicari od cel svet i toa se virtuozi ,Samwel Yervinyan,Victor Espinola,Wing Freeman). Rainmaker,Nostalgia,World Dance,Play Time ,shto ponapred da pishesh

e za toa beshe uvodot so shkembeto i kukurechot...ne znam kolku godini ste,no decki ,ako imate predrasudi propushtate mnogu...lichno iskustvo...ima edna srpska ,,ko nije jebo svashta ,nije jebo nishta ,, .Patience da ja isvireshe Buckethead ke beshe ok pretpostavuvam ama neli e Take That togash fuck off.Ni jas ne gi slusham ama pesnata e top ,bashka vidi go Wembley ,80 000 luge ...nema slucajnosti

Од поп/r&b/соул/фанк слушам Michael Jackson, Steve Wonder, Marvin Gaye, Prince, Bowie, Aretha Franklin, Kate Bush, Duran Duran...

Како и да е веќе сме офтопик, така да мислам дека ми ја свати поентата, не е за предрасуди, едноставно имам строги критериуми, кој би помислил на Take That, покрај проектите кои ги набројав горе....тоа би било се.

Од поп/r&b/соул/фанк слушам Michael Jackson, Steve Wonder, Marvin Gaye, Prince, Bowie, Aretha Franklin, Kate Bush, Duran Duran...

Како и да е веќе сме офтопик, така да мислам дека ми ја свати поентата, не е за предрасуди, еднсотавно имам строги критериуми, кој би помислил на Take That, покрај прокетите кои ги набројав горе....тоа би било се.
porasnav so Joy Division,The Smiths,Gang of Four,Velvet..,Stone Roses mlad pa u buntovna kul faza,shto i da znachi upm ,alternativa,pa tuk tam pocnav so new waveot,da ne sum si epten strog prema sebe i mi se bendisa ,pa ajde dark faza (sum shibal za Viena da gi gledam ovie gore Clan of Xymox) i poleka poleka pochnav i shkembe chorba da jadam.Vidov kolku dobri raboti sum propushtal,sreka You Tube,torenti pa nadoknaduvam.Patience e vrv pesna ,posebno ovoj nastap na Webley.Stisni zabi ,izgledaj go dva tri pati pa ke se soglasish mozebi

Оваа тема не може да помине без еден од најдобрите концерти на сите времиња...

Yanni e institucija ,Mozart na 20 vek...Zimmer uchel od nego...koncertot shto go postirashe (me pretrka) ,,Live Event,, e neshto najubavo shto go imam gledano...koja energija ,sreka , radost ,kosmopolizam (muzicari od cel svet i toa se virtuozi ,Samwel Yervinyan,Victor Espinola,Wing Freeman). Rainmaker,Nostalgia,World Dance,Play Time ,shto ponapred da pishesh
A го имаш ли изгледано и концертот во Акапулко, 2009? Доста поразличен од овој, но сепак исто толку квалитетен и прекрасен.

peace.gif

бидеиќи сите сте тука по музикава,едно прашање
Дали има на интернетов,некој адреси каде можам да ги пуштам оние стари ЈУ фестивали од !965-1975 г.
Сплитски,Београтско пролече,Загреб, Ваш шлагер сезоне.
Ако најдете нешто пишете.(по овие странскиве не сум )
Е ако има некој концерт од Индекси,и тоа може да пуштите.

Не толку култно, или од албумот кој ги одтргна од тој пат, нејсе, една од најтажните песни од една од групите кои ми се преблиску до срцето, на концерт кој лично го обожавам:

I am too young to feel this old...

Много хубава тема.
Целиот концерт е велик, но таа разбива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom