Man of Steel - Супермен 2013 (Маn of Steel 2 - 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно малечката невеста ти е омилен филм :icon_lol:
Патем, не е човек, вонземјанин од Криптон е!
Гледам нешто како The Expendables , Safe,The Tournament и да не ги набројувам натака малечката невеста и турски серии нејќам да слушнам , а не па да гледам ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Гледам нешто како The Expendables , Safe,The Tournament и да не ги набројувам натака малечката невеста и турски серии нејќам да слушнам , а не па да гледам ;)

Ја па мислев не гледаш SF филмови.

Нели му е ладно со наметчето по снегот да се шета? Јас смрзнав... :confused:

zavisi siskata na koja strana ke ja stavi na leva ili na desna....i kolku ke bide hispter...superman ti e najdosaden superheroj tuka nekade se jadat so captain america...
Супермен е THE SUPERHERO , се останато е фарса.

Многу теми се отворија за филмови... RocknRolaa , џимеј , свикувам седница на Управен Одбор по ова прашање.

филм како експендаблс, сејф, и други акциони од тој тип се по научно фантастика него Поуер Рејнџерс.

филм како експендаблс, сејф, и други акциони од тој тип се по научно фантастика него Поуер Рејнџерс.
барем не летаат и поминуваат низ ѕидови
--- надополнето: 13 декември 2012 во 09:31 ---
Ја па мислев не гледаш SF филмови.
ти многу мислиш , после ќе те боли глава

Скоро 70 % од филмовите што се акција се нереални нема ниеден 100 % реален филм акција

Скоро 70 % од филмовите што се акција се нереални нема ниеден 100 % реален филм акција

Никој не рече да биде 100% реален, реков нормално дека мора да бидат малце зачинети, да креваат адреналин. Ама ова што се случува во поновава филмска историја е претеризам, иначе има доста реални акции, ама постари филмови, од новиве бљувотини многу ретко искача некој таков.

Патем, не е човек, вонземјанин од Криптон е!

Да, а татко му е Марлон Брандо, што го прави Супермен најјак од сите херои :)
Би било добро да се отвори тема кој супер-јунак е најсилен и зошто и што може Спајдермен да му направи на Бетмен и како. Чак Норис е вон конкуренција, за да нема недоразбирања и плачки.
Филмов за Супермен, со оглед на тоа што во 2006 (мислам дека беше тогаш) снимија еден, е непотребен.
Бедно е кога една преџвакана тема треба пак да се прежива и преживува, па нека се работи и за Супермен и за Спајдермен.

Ееее брат сеа... ако глеаш така што е реално а што не во филмот, особено во акцијата.. онда може слободно да се каже и дека и 70% во книгите се нереални....
Шо нема везе.. секој филм, или еве, секоја книга или слика е реална сама по себе, затоа што се она што е претставено во филмот (каков и да е) е реална слика за некоја реална желба на човекот, шо во реалниот свет од х х х х х причини не може да ја манифестира..
Па така на пример еве и дотичниов, Супермен.. па Ниче пишува за „Суперчовекот“ т.е. за Надчовекот.... не знам зошто филозофската идеја на Ниче и фикциската за Супермен, би биле нешто поразлични..

А дека 70% од филмовите, што се акција, (макар што и останатите жанрови не се нешто поарни) се чист БУЛШИТ! А едно е реално во филм, а друго е булшит... пре би рекол БУЛШИТ! :D

Гледам нешто како The Expendables
Оооо, сега се ми е јасно. :icon_lol:
--- надополнето: 13 декември 2012 во 14:52 ---
што може Спајдермен да му направи на Бетмен и како.
Спајдермен може на бетмен да му направи пајажина, а овој ќе го викне Алфред да ја исчисти.

очекувам филмов да го подигне супермен и да го врати на листата на врвни суперхерој, премногу силување му удрија во последните 2 филма, очекувам одличен камбек, а и ми мириса на origin story ова. зек снајдер и нолан како дуо може само да го издигне челичниот човек, прашањето е колку само :)

Ќе видиме другарче.... мене ми мириса дека ќе го праат нешто како Бетмен.. значи освен Man of Steel могуче је да напраат барем уште едно негово продолжение..
Реално земено, денешниве трејлери се малтене и како спојлери за самиот филм, така да од свемир се глеа дека длабоко ќе го разработат Супермен овде, а штом длабоко го разработуваш, без Лекс Лутор, некако не ми иде целата таа приказна.... Ако не се спомне во овој дел, онда сигурно во некој нареден ќе го тупосаат и Лекс....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom