Бизнис со сирење од магарешко млеко

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум дилер, ќе ти одберам висококвалитетни магарици ако го смениш никот од самурај џек во магарешки каубој.

Секако, за такви магарици како тебе, би го сменил и моето име, не само никот.

Добро ако ти се плескал некое домашно животинче не мора на мене да лечиш комплекси. Ама те сфаќам полесно ти било некоја животинка да плеснеш октолку да бараш женска да плеснеш во село кога скоро сите избегаа во град!
Еми идат по тебе бе златен, Белосветско Ебачиште со сертификат. Јас коа неам сертификати, не можам да праам стратегии толку лесно. А јас не го турам од там дек шо вадам леб. Имам принципи колку за толку. :)

25 литра млеко за 1 килце сиренце од магаре. магарица од пола литар млеко до 600 грама денеска да ја утепаш нема да даде повеќе . А јаде повеќе од една овца.
5-6 литра млеко за 1 килце сиренце од крава. добра крава 20 литра просек
3 литра млеко за 1 килце сиренце од офца. добра овца околу 1 литар.
Озбилен ми е муабетов.
Да речеме дека имам 300 к евра мислиш дека би ми биле доволни за да почнам фарма со магарици?

За пласман немаш зима тоа ми е јасно од авион се гледа, само една Москва има 1 милион милионери, за Арапите, Французите, Германците, Енглезите, Јапанците и Американците да не правам муабет.

Колку би ми барал месечна плата за директор да те ставам? :)

За млеко очигледно е дека ми требаат мајки магарици пошто како кажуваш на овие другиве вимето им е суво, како да генерирам константно висока бројка на мајки со млеко за доење, мислам знам како :) муабетов ми е кои се бројките на колку време ќе можат да се оплодуваат?
Доенчињата дали можам да ги хранам со друго млеко на пример кравјо како алтернатива за мајчиното?
Што правиме со машките магариња кои отпаѓаат од филтер процесот на добри гени и не се наоѓаат на листата на потенцијални оплодувачи, каде ќе одат тие, на сточна берза во Шутка? :)
Кажи ми кој дел од Македонија има чиста вода и сочни пасишта за оваа работа и секако површина од најмалце 100 хектари.

Ти дете изгледа не си имал работа со магариња а уште помалку со магарици, па затоа вака пишуваш.
Дај му на селанец 2000 овци нема гајле ќе ги чува ич око не му трепнува, ама дај му 100 кози да ги чува да видиш дали ќе се нафати, или пробај на некој што имал магаре да му речеш да ти чува 20 магарици како за почеток додека ги намножиш , има од глава да ти лупа што му дојде при рака:pos:
Нека прочита мојо пост, и за секое наредно купено магаре нека го умножува експоненционално... За да чине раат. ;)

Luki Junior без заебанција те почитувам не се срамиш да си признаеш дека си плескал некое животинче бидејќи немало селски моми бидејќи отишле кај градски сељаци, а не оваа другиве форумџии мајка ќе продадат а ми глумат мајка терези , далај лами и сл ликови. Озбилен сум! Респект

Секако, за такви магарици како тебе, би го сменил и моето име, не само никот.
Зошто се уозбили се шалиме каубоју, јас не се вреѓам, насмеј се, не се лути, ќе ти ја кажеме тајната за магарешко сирење. На полна месечина ќе ги молзиш, ете ти дел, останатиот истражи го.

Продавам магарици по повластена цена за форумџии.
Може, ама од велес да се и околината генерација од 1975 до 1990 ,тие највеќе млеко давале пошто имале најразвиени вимиња, ако се погоди како шо треба у вимињата и до 5 литра од болска ваделе :icon_lol:

Може, ама од велес да се и околината генерација од 1975 до 1990 ,тие највеќе млеко давале пошто имале најразвиени вимиња ако се погоди како шо треба у вимињата и до 5 литра од болска ваделе :icon_lol:
Покрај топилница шетани, за да добие на квалитет млекото.

Зошто се уозбили се шалиме каубоју, јас не се вреѓам, насмеј се, не се лути, ќе ти ја кажеме тајната за магарешко сирење. На полна месечина ќе ги молзиш, ете ти дел, останатиот истражи го.

Еве ќе се насмеам, кај мене нема лутење :) Но не гледам причина зошто ти да се лутиш, магарињата се доста интелегенти животни, но доста тврдоглави а тврдоглава си и ти, така да те сметам за интелегентно суштество.

Еве ќе се насмеам, кај мене нема лутење :) Но не гледам причина зошто ти да се лутиш, магарињата се доста интелегенти животни, но доста тврдоглави а тврдоглава си и ти, така да те сметам за интелегентно суштество.
Кај виде дека се лутам, со солзи се смеам на темава ако веруваш :)
Значи договоривме бизнис, плукни си на раката ај со среќа нека ти е :)

Нека прочита мојо пост, и за секое наредно купено магаре нека го умножува експоненционално... За да чине раат. ;)
А си пробал кашкавал од магарица? Или дали некој ти побарал дали имаш или правиш?

Да небеше она со Џокович поима ќе немавте дека и постои вакво сирење , ете му опалила среќата на тој фармерот кој е еден и единствен кој се занимава со такво производство и одгледување на магариња .
Секако процесот за да дојдеш до финалниот производ е многу комплициран , почнувајќи од одгледувањето на тој сир се до неговата зрелост .
Ако некој се реши тука да праи ваков бизнис би му препорачал прво добро да се запознае со ИСО стандардите а и со добивањето на сертификат за истиот производ кој нормално каде и АКО најдеш пласман и те како ќе ви треба тоа , и не секој ја знае тајната на производство на сирењето , кој вас ќе ви ја каже бабави ли ....

Кај виде дека се лутам, со солзи се смеам на темава ако веруваш :)
Значи договоривме бизнис, плукни си на раката ај со среќа нека ти е :)

Deal, утре кај 12 помини кај мене, да те измолзам и да почнеме со нашиот бизнис, производство на leandrinovo сирење. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom