Бизнис со сирење од магарешко млеко

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде истражете, јас ќе ве почекам.

Искрено го замислувам лион како фармер со магарици, застанат у среде гомна горд дава изјава за шител вработил тројца да молзат. Извозна стратегија куца, едната е Ѓоковиќ, а другата ја истражуе.
Ако е исплатлив Бизнисот ќе го отворам а тебе ќе те вработам да газиш во гомна и да молзиш магарици, можеби ќе си најдеш пријателка!А јас ќе барам партнери и ќе правам извозна стратегија:)

Ако е исплатлив Бизнисот ќе го отворам а тебе ќе те вработам да газиш во гомна и да молзиш магарици, можеби ќе си најдеш пријателка!А јас ќе барам партнери и ќе правам извозна стратегија:)
Договорено газда :icon_lol:

Ногу често магариците не ја исфрлат плацентата до крај при пораѓај..... Познај кој требе да ја изваде? :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Оној што има сертификат за вадење плаценти!

ебати бизнисот ко не си џентлмен :facepalm:

Оној што има сертификат за вадење плаценти!

Пааа у Македонија новопечените газди са ноторно познати по бркајне со прсти, раци, и други телесни делове на места дека шо не требе... Така да, секој нека си праа заклучоците... :D
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:52 ---
Кој и да е газда, не смее да биде љубоморен на Прлако заради димензиите... :D

Полесно им е да речат дека нема ќар од тоа отколку да се тргнат од фејсбук и кајгана и да читнат нешто плус на интернетов за темава. Ограничени се јебига.

Продавам магарици по повластена цена за форумџии.

Пааа у Македонија новопечените газди са ноторно познати по бркајне со прсти, раци, и други телесни делове на места дека шо не требе... Така да, секој нека си праа заклучоците... :D
Добро ако ти се плескал некое домашно животинче не мора на мене да лечиш комплекси. Ама те сфаќам полесно ти било некоја животинка да плеснеш октолку да бараш женска да плеснеш во село кога скоро сите избегаа во град!

Дали и ти спаѓаш во тие магарици, ако е така би те земал за да ми рикаш.
Јас сум дилер, ќе ти одберам висококвалитетни магарици ако го смениш никот од самурај џек во магарешки каубој.

А зошто да не молзам, ниедна работа не е срамна додека е чесна.

Не верувам магарица да е песто евра, ама ајде нека е пак има есап. БТВ не ти требаат за почеток 150 магарици, фармата во Србија функционира со 130 магарици моментално, а започнале со многу помалку. За македонско земјоделско семејство стотина магарици не се ништо посебно тешко за одгледување. Исто како стотина овци или крави со ист ризик (да умре, да се разболе некое), само што магарињата се далеку поисплатливи. :)

Не би дал ни јас, ама на запад некој е спремен цело богатство да даде. На фармата во Србија се што ќе се произведе иде дирекно за извоз, грам не останува во Србија.
Ти дете изгледа не си имал работа со магариња а уште помалку со магарици, па затоа вака пишуваш.
Дај му на селанец 2000 овци нема гајле ќе ги чува ич око не му трепнува, ама дај му 100 кози да ги чува да видиш дали ќе се нафати, или пробај на некој што имал магаре да му речеш да ти чува 20 магарици како за почеток додека ги намножиш , има од глава да ти лупа што му дојде при рака:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom