Каде оваa зимa? (сезона 2012/2013)

• Креатор на темата Креатор на темата cleverguy
  • Време на започнување Време на започнување
Се ближи пополека зимата, сеуште нема снег ама очекувам за едно 2 недели. Планирате ли да
отидете на зимување на некоја туристичка дестинација кај нас или надвор од државава ???
Јас лани бев во Крушево и супер беше, ама искрено и немаше многу места каде да се шета, излегува да после 2,3 дена веќе здосадува и нема што да се прави. Во Македонија сум бил и на Беровско и таму е добро, додека надвор од државава не сум бил никогаш за зимување па така годинава планирам да отидам во Банско - Бугарија слушам добри критики за местото а гледам е и доста ефтино .

Ja bese lani u Bansko. Ubavo e, golemo skijaliste, mnogo narod.....ama ne e bas evtino. Plus pazite se kd kupuete da ne ve zaebev....standardna bugarska shema..:))))

На Алпите мадам...на алпите !!! :icon_lol:

Нема кеш за скијање,а и не сум зимски човек по природа,повеќе летото ми леже.

Патем некој накај словенија да не има одено ? гледам имаше некои понуди но со сопствен превоз (bullshit)

Bansko top mesto, no ne bi go preporacala za pocetnici definitivno. Krusevo e najdobro ako sakas da naucis da skijas, jas i tamu nauciv i plus slusnav godinava e renovirano a i e dosta evtino. edinstveno sto mu fali na Krusevo e hoteli. porano odev vo sula mina :facepalm:, i navistina e uzasno, no e preeftino!!! e sega toa sto se smestuvas vo baraki od pred vojnata, nemas sopstveno wc i tus, i delis soba so 7 mina i nema mesto ni kade da se svrtism, toa e drug problem.od pred nekoja godina pocnav da odam Bansko i navistina sum prezadovolna. Lani bev vo hotel Guinness 5* i plativ samo 165 evra za smestuvanje. sekako toa so cela grupa sto si sme. imavme i mnogu prijateli koi bea smesteni vo drugi hoteli kako Sunrise(mojot omilen hotel), Panorama i drugi i uslugata e cista 10 mozes duri i da se prosetas niz hotelite bez nikoj da ti rece nesto. Inaku Guiness e blisku do gondolata, no e malku macno da gi vleckas skiite do gore bidejki ima edna ugornica, pa zatoa imase organizirano kombe, te nosi do gore i te vraka nazad kaj 4 satot i toa bez pari! stalno kupuvav poludnevna karta, zatoa sto nasabajle nemozam da stanam, i navistina se dovolni 4 sati skijanje dnevno duri i se mnogu. Gradceto e super ima dosta prodavnici za ski oprema no i za drebulii i suveniri. Inaku skoro sekoja vecer bevme da lizgame na sneg ili na kuglanje. Iskreno vo kafulinjata uslugata ne e bas naj naj. Lani potrosiv mnogu pari a za godinava najverojatno krusevo za da zastedam malku :pipi:

^ Па и не е баш Крушево за почетници, јас лани пробував да учам да скијам, има две патеки преполни со гужва а и премногу се стрмни. Се спуштам надоле за 1 минута. А и со цени не се баш ефтини во споредба со услугата, неможе соба од куќа да ти ја нудат 500 ден од кревет а за истите пари во банско се наоѓа хотелче со 3 *. А по тоа вилите цените по ноќевања за соба се од 1600-2500 денари за двајца.

Имате ли информации колку чини карта за жичара во Маврово, сакам на еден ден да отидам до Маврово и ме интересира колку е жичара да се качам до горе и да се вратам да не одам пешки,значи ми треба за едно возење, не планирам да скијам туку онака да прошеткам да испијам некое чајче горе :D

Имате ли информации колку чини карта за жичара во Маврово, сакам на еден ден да отидам до Маврово и ме интересира колку е жичара да се качам до горе и да се вратам да не одам пешки,значи ми треба за едно возење, не планирам да скијам туку онака да прошеткам да испијам некое чајче горе :D
веќе бев 300 денари е повратен билет за жичарата во:) Маврово

веќе бев 300 денари е повратен билет за жичарата во:) Маврово
На Пелистер е 300 дневната карта, жичарата работи, снег има засега, има и понекое камче, стандардно да не заборајме кај сме случајно. Домот Копанки луѓето кои го држат годинава убаво го средија.
Вигла исто има снег, картата 15евра за викенд, 12 за делник.
Маврово како стои со снег?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom