Каде оваa зимa? (сезона 2012/2013)

• Креатор на темата Креатор на темата cleverguy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Се ближи пополека зимата, сеуште нема снег ама очекувам за едно 2 недели. Планирате ли да
отидете на зимување на некоја туристичка дестинација кај нас или надвор од државава ???
Јас лани бев во Крушево и супер беше, ама искрено и немаше многу места каде да се шета, излегува да после 2,3 дена веќе здосадува и нема што да се прави. Во Македонија сум бил и на Беровско и таму е добро, додека надвор од државава не сум бил никогаш за зимување па така годинава планирам да отидам во Банско - Бугарија слушам добри критики за местото а гледам е и доста ефтино .

Боровец > Банско. Барем од муабети што сум слушал...

Инаку, здравје, планирам годинава исто ко прошлите 2 години, недела дена во Боровец, преку Скопје Турс. Хотелот Иглика Палас е, на одлично место, со одлична храна и услуга (зборам за новиот дел).

Инаку, секој што ќе налета на иформации за еднодневни "екскурзии" до Шапка и Маврово обавезно нека каже. Убав снег имаше лани, не можеш превоз да најдеш....

Боровец > Банско. Барем од муабети што сум слушал...

Инаку, здравје, планирам годинава исто ко прошлите 2 години, недела дена во Боровец, преку Скопје Турс. Хотелот Иглика Палас е, на одлично место, со одлична храна и услуга (зборам за новиот дел).

Инаку, секој што ќе налета на иформации за еднодневни "екскурзии" до Шапка и Маврово обавезно нека каже. Убав снег имаше лани, не можеш превоз да најдеш....
Имаш секој ден редовен превоз од Скопје до М.Анови и назад.
За директен превоз до селото нема преку цела година, ама колку што знам преку зима има тури директно до скијачкиот центар.

Јас Пониква обавезно а за настрана уште не сум планирал :)

Имаш секој ден редовен превоз од Скопје до М.Анови и назад.
За директен превоз до селото нема преку цела година, ама колку што знам преку зима има тури директно до скијачкиот центар.

Последнава сезона, успеав само превоз да најдам од една туристичка агенција (не ми текнува на името сега) карши Зегин на Ленинова, ама не беа редовни (викенди), туку имаа одредена квота шо морала да се пополни за да тргнат.

Последнава сезона, успеав само превоз да најдам од една туристичка агенција (не ми текнува на името сега) карши Зегин на Ленинова, ама не беа редовни (викенди), туку имаа одредена квота шо морала да се пополни за да тргнат.
Од Скопје-М.Анови М.Анови-Скопје има превоз секој ден по два три термини.
од 7:30 М.Анови - Скопје
од 9:30 Скопје - М.Анови
Има и попладне термини не сум сигурен кога точно ако не се лажам од 14:45 од Скопје и од 17:00,а од М.Анови во 16:00.

Не сум баш сигурен за попладне кои се точни термини, но сигурен сум дека ги има секој ден.

Не сум баш сигурен за попладне кои се точни термини, но сигурен сум дека ги има секој ден.

Од каде тргаат? Железничка? Преку некоја агенција се превозот или како оди?

Уште ова остана, другите информации повеќе од доволни ќе бидат. :)

@Др.-АГАН
070345247
Ова е негов број се вика Џеко.
Инаку иде неколку пати дневно Скопје-Маврово-Ростуше.
Негде кај 7:30 иде Маврово-Скопје после 9:30 Скопје-Маврово(М.Анови).
Тргнува од автобуска(железничка) може таму да се качиш или негде по пат ако се договориш поминува на партизанска.
Има и попладне термини кога иде Ск-Мав и Мав-Ск ама не ми текнуваат термините.
Прашај го него точно за во кои термини иде да си знаеш сигурно.
П.С Веќе ти кажав ако не си постар кажи му дека си студент за да ти земе 250 ден наместо 300.
Поздрав

Повели

Копи Пејст правам на поракава

П.С Не знам дали нешто работат со туристичка агенција инаку Балкан Турс им пишува на комбињата(фирмата најверојатно така се вика?)
Јас се возам со нив обично со комбиња е превозот ако има повеќе луѓе пуштаат автобус.
Инаку не се само тие има повеќе комбиња што ја возат таа рута само од поодамна се возам со нив.
Распрашај се по локалите во М.Анови ако те интересираат и други што возат М.Анови-Скопје и обратно.

Ќе се качам на некое брдце,и ќе се најлонанкам со најлони пошо санките не се IN..

Сакам Банско, Од она што го слушав од луѓе кои биле, сите запрепастени. Бај д веј ќе пробам да скијам, никогаш немам пробано во животот. Ако има некој нека сподели уште нешто овде за Банско, како и каде е најдобро да се најде сместување во овој зимски центар...храна, потребен буџет, совети итн

Вака сега, ако барате добро скијање за зимскиот одмор, тогаш без размислување, Банско е местото.

Од 2005та до 2012та одам секоја година, а и нареднава ќе одам таму највероватно. Имате хотели од А до Ш, некои се џабе, а некои се многу скапи. Се што ве интересира прашајте само, да не пишувам нешто што не треба, иначе сум скијал и Маврово, Пелистер,Шапка... убедливо најдобро кај нас за скијање е во Маврово, ама судејќи по цената на ски картата во Маврово и онаа во Банско... едноставно не може да се споредат двата центри, а и хотелите се поевтини во Банско, а богами и доста полуксузни споредувајќи ги со оние од Маврово. :)

Игор Ј. ме интересира колку би ме чинело кога би отишол со уште двајца другари во Банско на една недела. Колкав буџет ми треба, кој хотел би ми го препорачал како добар и евтин да речеме ..и уште некои информации што мислиш дека се значајни.
Фала однапред :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom