Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Жити се нема споредба, ти имаш невиден скил и трпение. Братот има само локацијахахаха,зашто си така жестока )))))))
колку ли луѓе само за мене го зборат истото,хахаха

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Жити се нема споредба, ти имаш невиден скил и трпение. Братот има само локацијахахаха,зашто си така жестока )))))))
колку ли луѓе само за мене го зборат истото,хахаха
Кога има снобови на кои им е битно да бидат видени таму како пазаруваат и со тоа да го искажат својот висок социјален статус нормално ќе бидат поскапени.Да сум газда на Веро овие цени за уште 50% би ги дигнал погоре бидејки СЕ ДОДЕКА ИМА ОВЦИ ЌЕ ИМА И ВОЛНА ЗА ПРЕДЕЊЕ.Веро со цениве као да се boutique market у Цирих. Ненормално се поскапени.
Во споредба со мојот социјален статус, сигурно.
Најчестопазарам во ВЕРО и Рамстор, а мастики (ервејвс) купувам од бензинска (најскапи се таму).
Кога има снобови на кои им е битно да бидат видени таму како пазаруваат и со тоа да го искажат својот висок социјален статус нормално ќе бидат поскапени.Да сум газда на Веро овие цени за уште 50% би ги дигнал погоре бидејки СЕ ДОДЕКА ИМА ОВЦИ ЌЕ ИМА И ВОЛНА ЗА ПРЕДЕЊЕ.
Абе далавери што прави човекот во пиљарата со високи цени сигурно никој со сила не тера да пазарат луѓето кај него...Па си викам што бараат еден куп луѓе да пазарат кај таков човек?Кај мене во Чаир човекот што држи пиљара почна со мал дуќан од 30 квадрата и сега ги купи сите дуќани до него што беа празни и се прошири на едно 200 квадрати гарант.Од пиле млеко држи внатре и без разлика што на 300 метри од мене имам (кам,стокомак и кипер) а бе човркот лом праи.Далавери невидени.Сите сокови кој се продаваат во пакети како Кола кола и пепси овој ги продава посебно иако пишува на шишето дека само во пакет смее да се продава.А бе гајле нема.Си направи и куќа во Бутел а пред 20 години копал канали низ Скопје.
Нормално се збогати човекот од типот на жена ми (да бе за едно млеко сега ке идам до Кам) А више од пола маало е со такви луѓе![]()
Во ред но таквите ќе останат на број колку што има прсти на двете раце а со вкупниот промет од истите финансиски нема да можат да ги покријат сите трошоци за комуналии како и плати и придонеси за вработените па ќе мораат да поставуваат човек на секој маркет пред влезната врата со мегафон да се дере извикувајки Oríste!Ако ги поскапат за 50%, ќе ми направат услуга - тоаш само ретки луѓе како мене ќе останат да пазарат таму - тоа ќе биде налик приватен простор за пазарење - само за луѓе со висок социјален статус.
У русија викаат, бацен од господ ))))))Братот има само локацијa
Вау у Русија е 33-40 рубљи, а 88 рубљи се едно евро
важи брат,од тоа од 35 зимај.топ е хахахахаКонечно корисна информација во темава, тенкс. Од сега млеко само од таму ќе земам![]()
На Водњанска правец спрема Водно, на ќошот кај што се приклучува Савска, кај што е она за ѓевреци и Марана, имаше пиљара колега од средно/факултет на татко ми (сега му ја турнале гледам, веројатно немаше документи за неа). Сите му се смееле на почетокот демек види го забаров, пиљара отворилКај мене во Чаир човекот што држи пиљара почна со мал дуќан од 30 квадрата и сега ги купи сите дуќани до него што беа празни и се прошири на едно 200 квадрати гарант.Од пиле млеко држи внатре и без разлика што на 300 метри од мене имам (кам,стокомак и кипер) а бе човркот лом праи.Далавери невидени.Сите сокови кој се продаваат во пакети како Кола кола и пепси овој ги продава посебно иако пишува на шишето дека само во пакет смее да се продава.А бе гајле нема.Си направи и куќа во Бутел а пред 20 години копал канали низ Скопје.
Нормално се збогати човекот од типот на жена ми (да бе за едно млеко сега ке идам до Кам) А више од пола маало е со такви луѓе![]()
Mere Ega ti e toa, jas mozam ti nemozes.Идиотски ми е да плаќам ист производ пример во Веро што чини 110 денари, а во Кам е 60. Конкретен пример свежи тортелини. И ред други производи, апсолутно истите што се поскапи за 20-30%.
Хартија за раце....квалитет ист, во Жито 120....во Кам 90.
Не ги разбирам тие што пазарат во скапите маркети, кога истиот производ ќе го купиш на друго место многу поефтино. На крај, вкупната сума од заштедата не е воопшто мала.
Навика имам еднаш во две недели да пазарам. Список долг, цените ги знам....каде што колку кошта....и правам една обиколка по маркетите.
Оние кои како што велам не ги разбирам.....можеби сакаат да завршат се на едно место....пример Веро....ќе ги преплатат производите и ќе бидат среќни и задоволни.....обично тоа се оние типови на луѓе кои парите не ги стекнуваат со здрав труд.....туку на полесен начин, или сеуште на грбот на богатите мама и тато.....таквите никогаш нема ни да научат да ги ценат парите.
Јас не се жалам на мојот финансиски статус, едноставно ми е кретенски да фрлам безпотребно пари.....не сум стиснат, едноставно ги ценам парите.
Погоре беше објаснето дека се работи за јавно искажување на висок социјален статус бидејки срамота е и испод секое ниво да се пазарува таму каде што пазаруваат најсиромашните.Има една изрека која гласи КОГА ИМАШ ШТЕДИ ЗА КОГА ЌЕ НЕМАШ ДА ТРОШИШ ОД ЗАШТЕДАТА за да не те снајде еврејската клетва.Идиотски ми е да плаќам ист производ пример во Веро што чини 110 денари, а во Кам е 60. Конкретен пример свежи тортелини. И ред други производи, апсолутно истите што се поскапи за 20-30%.
Хартија за раце....квалитет ист, во Жито 120....во Кам 90.
Не ги разбирам тие што пазарат во скапите маркети, кога истиот производ ќе го купиш на друго место многу поефтино. На крај, вкупната сума од заштедата не е воопшто мала.
Навика имам еднаш во две недели да пазарам. Список долг, цените ги знам....каде што колку кошта....и правам една обиколка по маркетите.
Оние кои како што велам не ги разбирам.....можеби сакаат да завршат се на едно место....пример Веро....ќе ги преплатат производите и ќе бидат среќни и задоволни.....обично тоа се оние типови на луѓе кои парите не ги стекнуваат со здрав труд.....туку на полесен начин, или сеуште на грбот на богатите мама и тато.....таквите никогаш нема ни да научат да ги ценат парите.
Јас не се жалам на мојот финансиски статус, едноставно ми е кретенски да фрлам безпотребно пари.....не сум стиснат, едноставно ги ценам парите.