Кои серии сметате дека се преценети и префорсирани?

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи какви пријатели имаш на фб и на какви места излегуваш у град. Зборуваат за серијава и тоа многу. Само треба да ги најдеш паметните хипстери. На форумов пример ја форсираат заедно со ББ, ама заслужуваат и двете серии да бидат форсирани :)
Ретко слушам за неа од други, за жал. Освен на форумов, бувално никаде не можам да слушнам за неа. Според мене, а мислам дека е и очигледно, има слабо гласачко тело во однос на многу други серии. Затоа и не е некоја премногу експонирана серија. Башка тоа, никој медиум не се замара да ја откупи, што е по мене дополнителен минус. Ние сакаме нешто сувопарно со слабо издржана приказна за да не мора воопшто да си ја замараме главичката со прашања од секојдневниот живот. Полесно е да се изгледа ТББТ оти после тие 15 минути не те замара да мислиш на темата која била обработена, зошто темата уствари не постои.

Ретко слушам за неа од други, за жал. Освен на форумов, бувално никаде не можам да слушнам за неа. Според мене, а мислам дека е и очигледно, има слабо гласачко тело во однос на многу други серии. Затоа и не е некоја премногу експонирана серија. Башка тоа, никој медиум не се замара да ја откупи, што е по мене дополнителен минус. Ние сакаме нешто сувопарно со слабо издржана приказна за да не мора воопшто да си ја замараме главичката со прашања од секојдневниот живот. Полесно е да се изгледа ТББТ оти после тие 15 минути не те замара да мислиш на темата која била обработена, зошто темата уствари не постои.
Епа побарај им фб на членовите од форумов и нека те замараат со паметни цитати од серии. И како може да споредуваш мејнстрим комедија со тешка драма? Секако дека мејнстрим комедијата ќе има повеќе популарност. А ова со „замарање“ мозок е само мерење кур. Океј, паметен си, гледаш СФУ, а глупи се оние шо гледаат ТББТ.

И СФУ да беше популарна како лост или бб ќе имаше многу хејтери. И СФУ ако ја изрекламираат добро ќе ја гледаат многу луѓе. Не го хејтај народот дека е глуп. Хејтај го дека сака се шо ќе му сервираат у тацна (како шо би ја сакале СФУ ако им била сервирана)

И СФУ да беше популарна како лост или бб ќе имаше многу хејтери. И СФУ ако ја изрекламираат добро ќе ја гледаат многу луѓе. Не го хејтај народот дека е глуп. Хејтај го дека сака се шо ќе му сервираат у тацна (како шо би ја сакале СФУ ако им била сервирана)

SFU и да се сервира, за 1 месец макс, 1/2 ќе се отакажат. Серијата е прилично контроверзна, мрачна, и несекојдневна за да може секоја да ја гледа.

Епа побарај им фб на членовите од форумов и нека те замараат со паметни цитати од серии. И како може да споредуваш мејнстрим комедија со тешка драма? Секако дека мејнстрим комедијата ќе има повеќе популарност. А ова со „замарање“ мозок е само мерење кур. Океј, паметен си, гледаш СФУ, а глупи се оние шо гледаат ТББТ.

Па никаде не реков дека се глупи тие што гледаат ТББТ, не знам што ми ги вртиш зборовите. Едноставно, повеќето од луѓето одбиваат да гледаат драма зошто не е динамична и може да биде ужасно монотона во некои моменти. Тоа не ги прави глупи, туку мрзливи и незаинтересирани. Полесно е да се поминат 15 минути во смеење со Шелдон, отколку 45 минути на некоја драма.

. А ова со „замарање“ мозок е само мерење кур. Океј, паметен си, гледаш СФУ, а глупи се оние шо гледаат ТББТ.

Досаден си веќе со ова, 3 години го збориш, не е работата дали е серијата за глупави или не, едноставно нема ништо во неа со што би се задлабочил, или би делувало потресно, најмалце од све да те остави да размуислуваш....не се работи за тоа дали се гледаат "паметни" или пак "глупави" серии, едноставно по сериозна тематика...затоа се вика дека не се за секого, или дека не е за луѓе кои гледаат комедии и слични casual серии, не дека СЕ ГЛУПИ, аман.

A шо се подразбира под мрзливи, незаинтересирани луѓе?
Досаден си веќе со ова, 3 години го збориш, не е работата дали е серијата за глупави или не, едноставно нема ништо во неа со што би се задлабочил, или би делувало потресно, најмалце од све да те остави да размуислуваш....не се работи за тоа дали се гледаат "паметни" или пак "глупави" серии, едноставно по сериозна тематика...затоа се вика дека не се за секого, или дека не е за луѓе кои гледаат комедии и слични casual серии, не дека СЕ ГЛУПИ, аман.
Па нели задлабочувањето, мислењето, сериозни теми се карактеристики на паметна серија?
Лејм one-liners, цицки, теми за кое не ти треба никакво размислување се карактеристики на глупа серија

Можеби е само до мене (иако не верувам) ама кога и да прочитам слични хејтови на тие се шо можам да видам е „паметен сум, паметен сум, ех, штета шо народов не е паметен како мене и се пали на цицките на Пени наместо на паметот на Клер (иако и она нема лоши цицки :))“

Значи пак идеш накај некоја твоја чудна идеологија, пак ќе кажам, има луѓе кои не сакаат да се потресуваат кога гледаат серии/филмови, рачунаат дека животот им е доволно стресен па сакаат да се опуштат со нешто кое ќе ги развесели, насмее или пак возбуди (акција- SF) но неможат да гледаат серии од типот на SFU...бидејќи едноставно преферираат други жарнови, на пример на брат ми да му пуштам SFU ќе ме отера у три лепе, што не значи дека е глуп.

Ова му доаѓа како твое, контра мејнстрим хејтање, и за крај ако нешто те тера да се внесеш т.е. да направиш повпечатлива конекција со карактерите на серијата, незначи дека е правено само за интелегентни гледачи, напротив сценариото е само подобро обработено, и пореално ти ја доловува серијата на тоа мислев кога реков задлабочување, да се соживееш, овој ефект може да се постигне кај скоро секој гледач кој не е жарновски ограничен, дури и "најглуп" да е кога ќе "се види" во некој дел од сценариото, неизбежно ќе биде таа серија да остави поголем впечаток кај него од оние кои се правени за пошироката маса - casual тематики.

Луѓето сакаат лесни драми, затоа HIMYM има олкава фан база, дека не виделе подобра драма од истата. :pos:
SFU за префорсирана не е, ама баш пример може да биде ако темата се водеше по стариот наслов. Еден период дури јас неможев да ја сварам.

Тwo and a half men одамна ја форсираат, инаку втора најисфорсирана ongoing серија е Dexter. Кој се не ја гледа.
Ептен е испопуларизирана и тоа само по себе е лошо, со гледаноста идаат нови сезони а ионака беше шаблонска и само се повтара, у круг.
Беспредметно глорифицирана, океј е Декстер како лик, ама нема ништо ново уште од првата епизода.

инаку втора најисфорсирана ongoing серија е Dexter. Кој се не ја гледа.
Ептен е испопуларизирана и тоа само по себе е лошо, со гледаноста идаат нови сезони а ионака беше шаблонска и само се повтара, у круг.
Беспредметно глорифицирана, океј е Декстер како лик, ама нема ништо ново уште од првата епизода.
Фина поента. Сакав да го спомнам Декстер во минатите постови ама сум заборавил. Популарноста тоа го прави - штанцање беспотребно нови сезони. Декстер не е тип на серија која може да изгура со 5+ сезони, самата приказна не го дозволува тоа, исто како што Брејкинг Бед ако имаше во најава и шеста, седма и осма сезона сто посто се кладам дека ќе го изгубеше квалитетот.
Ги изгледав првите 4 сезони од Декстер, ја почнав 5тата сезона и не ја догледав. Серијата стана катастрофа, а сезоните и варираат.
Првата сезона - ремек дело (само таа е правена според книга или стрип, не знам што беше)
Втората сезона беше досадна.
Третата сезона не се сеќавам, значи била лоша.
Четвртата сезона исто беше одлична, со многу добар негативец.
За после петтата сезона да ја направат копија на втората, и тука прекинав.
Се што е натака од Декстер е префорсирано. Не е ЦСИ па да се прават нови сезони секоја година. Не знам кога планираат да ја завршат серијата, ама е префорсирана веќе, изгуби од квалитет. Секоја чест, пак ќе кажам, на првата сезона - после и да не гледаш, не губиш ништо.

Порано за преценета серија која извиси важеше Heroes. Сега ја даваат на Телма и случајно изгледав некоја епизода и не ми се верува какво срање од серија достигна толкава популарност. И на форум беше доста актуелна, особено првата сезона, после се натака беше шпанска серија на луѓе со супер моќи, добро што ја прекинаа кога видоа дека никој веќе не ја сака.

Lie to me, серија која самата се префорсира, од одлична прва сезона премина во потпросечна втора сезона, досадна и неинвентивна, додека Тим Рот беше супер, сценаристите негде по патот си се изгубија...

Порано за преценета серија која извиси важеше Heroes. Сега ја даваат на Телма и случајно изгледав некоја епизода и не ми се верува какво срање од серија достигна толкава популарност. И на форум беше доста актуелна, особено првата сезона, после се натака беше шпанска серија на луѓе со супер моќи, добро што ја прекинаа кога видоа дека никој веќе не ја сака.

Heroes е дно.

Ало Ало, Онли Фулс енд Хорсес.
Ај кажи некои подобри хумористични серии од овие, иако 20-тина години имаат поминато од нив, тешко да може некој да им парира.

Ај кажи некои подобри хумористични серии од овие, иако 20-тина години имаат поминато од нив, тешко да може некој да им парира.
Ствар на вкус, донекаде...
Сега пази, темава е за оверрејтед серии. За такви зборам. Не значи дека наведените од моја страна, се лоши серии. Напротив, многу се подобри од други. Но, сметам дека се оверрејтед.

Како и да е, по добри хумористични серии за мене, од предтоа наведените:
Монти Пајтон, Саут Парк, Симпсонс, Флајт оф Д Конхортс, Треилер Парк Бојз, Топ Листа Надреалиста, Флепџек, Енди Милонакис* - сите би ги гледал попрво неголи Ало,Ало или Фулс енд Хорсес.
Не сум многу по англискиот социјален хумор.

* има сигурно и други што у моментов не ми текнуваат

South Park (ауу, колку се опасни еј, влакна на јазикот немаат, цел систем го серат ауу браво бе) и од поновите - Suits. Јас како скоро дипломиран правник, не можам да ја сварам, a и користи многу веќе видени шаблони и финти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom