Шота Буби
нотар
- Член од
- 4 март 2009
- Мислења
- 3.087
- Поени од реакции
- 1.780
затоа кај нив секој втор збор е пцуење и секој трет брак разведен,уф заборавив,нели се бољеЗнам![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
затоа кај нив секој втор збор е пцуење и секој трет брак разведен,уф заборавив,нели се бољеЗнам![]()
затоа кај нив секој втор збор е пцуење и секој трет брак разведен,уф заборавив,нели се боље![]()
убаво те разбрав,поради тие боље програми,емисии излегува тоа што погоре го напишавАбе мислев на боље програма,боље емисии..итн. не мисли ваљда како народ не е до толку токмакиако Тито за него е уште суперхерој... Али воглавно кај постарите има многу ПРЕценување за србите и ПОДценување за Македонците..али среќа тоа се менува со секоја нова генерација,титовите пионири полека стануваат малцинство.
Јас пак не разбирам.Не зборам 0% ама ептен само зборовите што се исти или многу слични би рекол некаде далеку под просекот што просечниот македонец разбира српски.Отсекогаш ми било чудно како Англиски,Шпански,Јапонски разбирам, а српски не.нема грешка!
Нема врска тоа што на пример нашите родители учеле српски во училиште, тоа не го објаснува зошто НИЕ знаеме српски?
Нормално, опкружени сме со српска музика, серии и филмови.
Толку.
Јас пак ептен малце разбирам, а да зборам па ич.Разбирале, ама никој не збори. Се кријат најверојатно. Јас строго на македонски си зборам во Србија. Ако не ме разберат нивни проблем.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 23:54 ---
Јазикот пола со србизми ни е.....![]()
а кој беше тој официјален јазик?Леле прашањево како прваче да го прашало. Не е потребна историја, прашај твоите по дома и ќе ти кажат зашто е така, зашто живееле во една држава која имала официјален јазик, поинаков од нашиот сега и ќе сфатиш.
а кој беше тој официјален јазик?