Кафетин - најдоброто апче од овие простори

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.772
Поени од реакции
18.525
Значи немам зборови, не поднесувам кафе, и обично кога сум поспан (уморен - омалаксан) ќе испијам еден кафетин, и се осеќам како нов, истото се случува и кога ме боли глава, апчињава се феноменални, може некој да ми каже дали се штетни и пред се да напоменам дека пијам по 2-3 неделно, ништо обилно.

Дури и 2-3 неделно се премногу... Апчиња за (главо)болка обично пијам ретко и ако „мора“. Кај мене поминуваат и Аналгин и Кафетин, не гледам разлика. Вентор ги пиев се додека не прочитав на неколку места дека се штетни и забранети во некои држави.

Сепак, ако ти се случува ова толку често, зошто не се обидеш да го пронајдеш изворот на твојата болка и изнемоштеност наместо да кркаш таблети? Тоа што ти се случува воопшто не е нормално, а ти само ја ублажуваш болката со овие апчиња наместо да ја излечиш.

Јасно ми е тоа, него прашував колку и дали се штетни, бидејќи знам дека најпознатите производи на Алкалоид се толку познати и почитувани затоа што имаат минимален број (дури мислам дека и нема воопшто) на несакани дејства....избрани се и за супер бренд.

2-3 спомнав како пример, требаше да кажам дека само овие 2 недели имам таква пракса, иначе ги пијам доста поретко, бидејќи главоболка имам доста ретко.

Ако може некој од технички аспект да спомне нешто за евентуалните несакани дејства, и составот би било супер.

Значи немам зборови, не поднесувам кафе, и обично кога сум поспан (уморен - омалаксан) ќе испијам еден кафетин, и се осеќам како нов, истото се случува и кога ме боли глава, апчињава се феноменални, може некој да ми каже дали се штетни и пред се да напоменам дека пијам по 2-3 неделно, ништо обилно.
Имаш дефицит на вода и стрес голем,плус електролитите ти се небалансирани.Си проверил притисок,јадеш ли премногу солена храна или брза храна?

Немаш гајле, ја клукам секој ден, некогаш и поише од едно...Имам мигрена и ниедно друго апче не ми делува како кафетинот. Не знам како би живеела без нив. А дека се штетни, штетни се како и сите апчиња. Посебно за желудникот.
компоненти: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин

Имаш дефицит на вода и стрес голем,плус електролитите ти се небалансирани.Си проверил притисок,јадеш ли премногу солена храна или брза храна?

Стрес не би рекол, вода пијам доста, не е ни тоа...притисок немам, имав напорен месец па затоа сум по уморен од обично. Значи не се работи за здравствен проблем него склоп на околности, при што и недоволното спиење си го прави своето, темава би сакал да се однесува на составот и евентуалните несакани дејства повеќе него за мене лично, бидејќи како што реков дали 20 кафетина имам испиено во целиот мој живот.

кафетин земам само кога ме боил глава многу. апчето ми дејствува после 10тина минути максимално а инаку пред некоја година имаа реклама кафетин дека имаат продадено над неколку милиони или милиарди апчиња..

Нечинеле за срцето .Така еден доктор ми рече
.Јас стално делкам кога имам мака од гла и ред др работи(на два три дена по едно)

Против болка само Metafen за 30 мин поминува заб а не па глава. Само што континуирано земање може да предизвика проблем на срце.

Мене ме боли желудникот од кафетин, за глава само аналгин, два наеднаш и поминува. Еден веќе како да не ми делува :)

Не се штетни по шест ти препорачувам не по три :icon_lol:.

Стеф, те молам воздржи се секој проблем да го дијагностицираш од нутриционистички аспект.
Главоболка може да значи и синузитис, наследна мигрена, висок/низок притисок кој не е поврзан со исхраната туку со лоша функција на бубрезите, упала на уво, затнат нос... Плус што членот воопшто не побара дијагноза, туку праша за мислење за апчињата.
Он - прилично се тешки за желудник, треба повнимателно. Пробај со сок од лимон, поконцентриран, или некое друго природно средство, не треба толку често да се конзумираат ниедни апчиња.
leandra ако не ти делуваат обичните аналгини, а имаш силни главоболки, земи си ампула аналгин (можеш од 2 мг, јас пошто сум џанак, земам од 5), скрши ја ампулата, раствори ја со една лажичка вода и испиј ја така, ама со многу малце вода раствори ја зашто многу горчи. Тие се за инекција, ама може и вака да се испијат. За 3-5 минути поминува све освен ако некој не ти предизвикал pain in the ass, тоа поминува со елиминација на предизвикувачот :D

Мене ме боли желудникот од кафетин, за глава само аналгин, два наеднаш и поминува. Еден веќе како да не ми делува :)

Сте заборавиле, пред две-три годони, кога постиравме со Смартес за кафетинот и неговите дејствија, сам по себе и во спрега со други.

Кафетинот има три основни "дроги".
Еден upper, еден downer и аналгетик
Два кафетина со чашка алкохол и тастатурата игра пред очи, а вие сте како она вицот со лаксативот и лексилиумот за запек: Докторе, заборавив што ми препишавте на Л, не проаѓа проливов, нема запек, имам пролив ама ич не ми чуе.

Ставете кафетин во вода, нека се растопи, зоврете ја, на тивко нека испари, тоа што ќе остане е чист кодеин, кафеин и слободно, упукајте се во вена, ефетк ваљда ко хорс сличен. Со тоа што место да се лигавите во ќоше и посерете у гаѓи ко оња класикџанацине, малкуцка понекохерентни ќе бидете, ама непосрани :)
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 08:48 ---
P.S. све џначаана на форумов брееј.

Чул некој за чајчиња?
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 09:27 ---
Ќе ти кажев, ама Алтернатиф ќе ме баннира...

П.С. со вода, ќељо :):)
Не закачај, бе, слабн сум на сеири, па после бан, ман, и то.

не би ти препорачувал да пиеш толку многу, јас ногу ретко пијам апчиња обично оставам болката сама да си замине посебно кога ме боли глава.Не сакам уште сега да се клукам со апчиња на стари години шо ќе правам? :D

Кафетин :cuc:, најдобро апче што постои. Колку ли пати само сум се чувствувала подобро од кога ќе напијам кафетин. Кога ќе немам желба да работам, секако и кога при тоа ќе осеќам главоболка, еден кафетин и како нова личност сум. .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom