Ромео и Јулија или Тристан и Изолда?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување

Која приказна повеќе ви се допаѓа?

• Ромео и Јулија

Гласови: 59 42,1%
  • Тристан и Изолда

Гласови: 81 57,9%

• Вкупно гласачи
    140
Тристан и Изолда дефинитивно. Липав ко ја читав.

Shekspir e jebo...
Ne me interesira prikaznata. Me interesirano kako e opishano...
Romeo i Julija...
Kako Bik da go pishuval toa...
I ja sum Bik, od tuka izgleda blagonaklonosta kon ovoj, golem "jebo"...

P.S. Posle Biblija, delata na Shekspir se najprodavani...

Ни едната ни другата :pos:
се зезам :) - Ромео и Јулија

I dvete tragedii se super ama pokje mi se bendisa Romeo i Julija

Ромео и Јулија....не коментирам веќе :)

Тристан и Изолда е супер

Тристан и Изолда. И јас како и повеќето не ја оставив книгата додека не ја прочитав. Не дека Ромео и Јулиа не е добра ама некако поради таа цела фама околку оваа приказна и не ми е некое воодушевување, незнам може и ми здосадила веќе

Тристан и Изолда , бидејќи Ромео и Јулија ми е некако overrated , не вреди толку покрај тоа што била напишана од Шекспир.
Приказната е за 2 тинејџери -Италијанци кој всушност не знаеле ни што е љубов , ако приметите Јулија не го ни запознала Ромео , туку Ромео само се затрескал во неа.
Емо приказна се на се... :)

Почит за Шекспир , почит за Ромео и Јулија , ама многу е overrated. :)

Никоја.... they don't live happily ever after, што љубовна приказна е кога истите не ни завршиле заедно ЖИВИ макар на еден ден крунисувајќи ја нивната љубов.

Никоја.... they don't live happily ever after, што љубовна приказна е кога истите не ни завршиле заедно ЖИВИ макар на еден ден крунисувајќи ја нивната љубов.

Да, но впрочем токму тука доаѓа до израз допадливоста на приказната затоа што ги потенцира трагичните елементи а сепак ја велича љубовта на некој повозвишен начин од вообичаениот.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom