Семеен ручек!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Pa se desava nekogas i toa ja poslednive godini ne go mnogu obozavam semejniot rucek, ama se trudm toa da ne se primeti, normalno. Retko taka da se sobereme zasto majka mi i sestra mi rabotat skoro sekoj den i nemozam da im fatam koj koja smena e, a jas na fakultet umorna legnuvam da spijam ili odma ucam, ke kasnam nesto kolku da ne se uvredi majka mi. A letno vreme istoto samo sto ja ne idam na fakultet nego se setam:)

Преку недела дома моите сите се на работа, кога идам у школо одвај се видуваме и тоа навечер...така да за јадење најчесто кој како стигне па во фрижидер...Сега на распуст е друго јас спијам до 12-13 часот, станам излезам некаде со другарите ќе падне по некој сендвич..., но во сабота и недела обавезно имаме семеен ручек тогаш ништо не ме спасува...

Семејно сите да ручаме кај мене е стварно реткост,едино ако можиме да се собериме а тоа го правиме 2-3 пати месецот е во кафана

стално, во сабота и недела, се прават мекици или пита, се вртат домаќински муабети, додека во текот на неделата ретко се збираме, кој на работа, кој не е по дома...

dodeka odev na skolo retko bese toa ..... a sega sekojdnevie e toa semeen rucek, roditelite od rabota doma i pravo na masa

кај мене дома јаде кој кога стигне и на кој кога му се пријаде ретко кога ќе се собереме сите по дома па една закуска да учиниме освен на некој празник на кој знае доста да биде интересно онака сите на едно место и да дигнеш два прста за да кажеш нешто поише се смееш отколку што јадеш
златна седмица(разочаран сум у задње време) мој втор дом и остали сендвичари и кафанчиња таму редовно имам ручече коа не сум дома:salut:

Претпоставувам прашањево е за оние кои веќе оформиле свое семејство и сеа одат кај родителите на ручек.
Па ништо посебно, убав чин, татко ми си игра со ќерка ми, јас и брат ми правиме бош муабет, а жена ми и помага на мајка ми да постават маса. Па потоа следува делот со мезето и ракијата со татко ми, жените оговараат, па потоа сите ручаме, па кафе, па заеднички муабет и ај се гледаме следната недела :)

Можби не секој ден,ама верувам, барем еднаш неделно,се собирате сите дома, на заеднички ручек.
Како изгледа тоа во вашата куќа? Кој што прави,кој работи, а кој спрема, што разговарате,каква е атмосферата...???

Кај нас дома,по дифолт, ручекот секој ден, е ритуал.Доколку не сум гладна,татко ми го доживува тоа како навреда.Гладна,сита,морам да седнам на маса и да каснам нешто.
А знаете што муабет се врти??? Страва.Татко ми, ми се жали мене,како е мајка ми неверојатно слаба готвачка, и не научила да зготви ама ништо,така како мајка му што знаела.Не ви заликува на турско???:):):)
се смеам секој ден до солзи,забога имаат по 75-6 години,не ќе ги мажам и женам допрва,хахахаа...уникум муабет.:pos2:

А кај вас???:)

Слично нешто. Се мајка ми прави нешто шо не чини. И после тоа ме навредува мене, како јас сум најлошата ќерка итн итн итн. Затоа ги мразам семејните ручеци и јадам еднаш во двете недели со мама и тато заедно.

Семеен ручек се случува само за викенд и многу ги сакам таквите ручеци. Секое седнување се газиме од смеење, се зезаме. Би сакал почесто да се собираме.
Изгледа вака: Мајка ми готви, сите поставуваме маса, јадеме што јадеме. Секој си ракренува своето и после секој си тера работа.

fala bogu so na toj "semeen rucek" kaj mene doma ne mu se dava nikakvo znacenje.jademe koj koa saka,nekoj bil na rabota,nekoj u skolo nekoj doma...i na koj koa mu se prijade si jajt...a mn so me nervira i me vadi od takt..moja drugarka e kaj niv ne samo semejniot rucek tuku sekoj bozji den bilo za rucek vecera ili pojadok morra site da sedat na masa i site da jadat u isto vreme..e to me vadi od takt..mrazm rabotite da se odvivaat na toj na4in...

Па за време на учебната година, ретко кога ручав со моите родители.. Доаѓав покасно..и секогаш сама..
Сега речиси секој ден ручаме заедно.. нема ништо посебно, како и секој нормален ручек..
Брат ми инаку, секогаш истура чаши, сок по масата и мајка ми ненормално се нервира .. а уште повеќе кога ќе види дека умирам од смеење.. :)
И така ... :pos:

ma ni za uchebna godina, ni vaka preku leto..semeen ruchek? kako ne ke staneme ja i brat mi jademe okolu 1-2 i toa ne zaedno tuku eden po drug,pa posle okolu 4-5 si doagaat dvajcata od rabota i si jadat...a ja i brat mi iskachame i ne se vrakame kojznae do koga..

За викендот семејните ручеци се нешто задолжително во моето семејство.Барем додека не бев на факултет.Сега си немам одено дома веке 4 месеци ...па многу време немам седнато на трпеза со фамилијата.Едвај чекам да заврши семестарот да си одам и да ги видам......

ednas nedelno se slucuva toa, i ekogas majka mi sprema i raskreva, a jas komeniram:D

па семеен ручек реткост е кај мене

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom