Носталгија за играта...

• Креатор на темата Креатор на темата edin4o
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека сеуште постојат активни сервери за играва. Немам Виндовс машина а баш ми се преигра пак сега кога ја видов сликата.
Играв порано ваков тип на игри уште на времето кога се појави Doom негде 94-та прво на флипери а понатака и останатите верзии. Инаку најомилени флиперски игри ми се сите делови на Double Dragon,Final Fight, Street Fight, Cadilacs & Dinosaurs, Golden Axe и сите типови на Wonder Boy игри.
Или скратено игрите на Mame 32 :)

Да ja злоупотребам малку темава. Од носталгија си собрав солидна колекција на Гем Бој игри и конзоли. Кога ќе ми текне како во времето ги шитнав за багатела како дете. Среќа се коска и после три децении сеуште има доволен број на пазар а цените им се скокнати освен ако нaлетате на некој неупатен.

418313858_10229803790313271_4553095397734003467_n.jpg

Среќа со новава технолигија и модерен дисплеј може да се догради сосе нов кејс:

1704917385746.jpeg

Attachments

• 20240109_214757.jpg
    20240109_214757.jpg
    1,7 MB · Прегледи: 12
Последно уредено:
Да ja злоупотребам малку темава. Од носталгија си собрав солидна колекција на Гем Бој игри и конзоли. Кога ќе ми текне како во времето ги шитнав за багатела како дете. Среќа се коска и после три децении сеуште има доволен број на пазар а цените им се скокнати освен ако нелетате на некој неупатен.

Прегледај го приврзокот 403369

Среќа со новава технолигија и модерен дисплеј може да се догради сосе нов кејс:

Прегледај го приврзокот 403371

Ептен сакав да имам ГејмБој или ГејмБој Колор како мал, ама премногу скапи беа, + игри да купиш, + требаше да имаш доволна залиха на батерии дека животниот век не им беше ниту еден ден ако играш постојано :)
Сега цената им е уште толку рипната ради ретро колекционериве, штета...

Фар Крај кецот имаше најдобра графика тие години, и ден денес изгледа импресивно, а замисли како било во 2004 да ја играш на највисока резолуција :) Нема кој не ја збореше тие денови кога излезе...

Да не бидам оффтопик, ме фати носталгија за Resident Evil 2, единствената од тие 3-4 што излегоа на PS1 што ја имам свртено. Сум пробал кецот и тројката (Немезис) да ги вртам, ама никоја не ми правеше мерак како двојката.

3213768-wed%20apr%2001%2002-04-53%202020.jpg

1366_2000.jpg

Ептен сакав да имам ГејмБој или ГејмБој Колор како мал, ама премногу скапи беа, + игри да купиш, + требаше да имаш доволна залиха на батерии дека животниот век не им беше ниту еден ден ако играш постојано :)
Сега цената им е уште толку рипната ради ретро колекционериве, штета...

Фар Крај кецот имаше најдобра графика тие години, и ден денес изгледа импресивно, а замисли како било во 2004 да ја играш на највисока резолуција :) Нема кој не ја збореше тие денови кога излезе...

Да не бидам оффтопик, ме фати носталгија за Resident Evil 2, единствената од тие 3-4 што излегоа на PS1 што ја имам свртено. Сум пробал кецот и тројката (Немезис) да ги вртам, ама никоја не ми правеше мерак како двојката.

3213768-wed%20apr%2001%2002-04-53%202020.jpg

1366_2000.jpg
Имав два Гејм Боја. Со Супер Гејм Бој додаток, да можеш игрите да ги играш на Супер Нинтендо, на телевизор. Е таму беа у боја. Истите игри за обичен Гејм Бој, не игри за Гејм Бој Колор. Имав и Лупа со светло и други ствари.
После купивме и Гејм Бој Колор, па после и Гејм Бој Адванс. Него мајка ми го фрлила. Бил у некоја ќеса и она мислела дека е ѓубре.

А Резидент Ивл ја свртив одма, два пати, па излезе Резидент Ивл 1.5, нешто Дајректорс Кат. Тоа го играв дур не излезе двојката. До Четворка ги играв и ги свртев, после само на 3DS имам играно, дека ручна конзола а 3D. Посебен филинг.

SWAT 4
Screenshot_2024-01-13-13-31-36-62_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Автоматски споено мислење:

SPLINTER CELL сите делови до 2013-та

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom