Како ќе изгледа затворениот базен во Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата closertb
  • Време на започнување Време на започнување
Набрзинка го пролистав видеово со кликање по барот, тоа што го видов базенчето беше јајцевидно :) треба правоаголна форма да е.
не не не види го поубаво тоа е едно базенче ... надвор мислам дека е тоа а внатре има прописен базен (y)

Цитро, еве ти го Акватик центарот во Лондон

aquatic-center_zaha-hadid.jpg

Што е разликата од овој до тој во Куманово? Само кровот а овој кров е ѓавол и пол и не може државава да си го дозволи, нали. Не ти треба дизајн некој бомба на базен, верувај, повеќе се гледа на темелите и на ентериерот затоа што многу треба да се пази на осцилациите кога се гради базен. Екстериерот мање битен, ако сака и на .!. нека има дизајн.

Зашто .!. да има на дизајнот..ондак што се буните ко попарени за зградите од центар на Скопје,ако не е битен екстериерот.. второ,ја со глава ти гарантирам дека ќе се изгради нешто сосема трето,врска нема да има со видеово,него ќе се изгради со најефтини материјали што постојат и со најниска цена ,за да може нормално рестото да си го поделат.. кај мене у маало 2 пати ја асфалтираат улицата од 2007 и еве ја сега пак дупки цела раскопана,знам многу добро како работи оваа гарнитура локална,затоа сум и скептичен.

Набрзинка го пролистав видеово со кликање по барот, тоа што го видов базенчето беше јајцевидно :) треба правоаголна форма да е.
Хаха, тоа јајцевидното е надворешно. :)

Ај не навлегувај во глупи дискусии... Значи Груевски Скопје 2014 од негов џеб го гради?

Нормално дека не..него ми викаш вие ако градевте..ја те прашувам кои ние , а кои сте вие ..?

не не не види го поубаво тоа е едно базенче ... надвор мислам дека е тоа а внатре има прописен базен (y)

Аа да, извини, моја грешка (y)
Зашто .!. да има на дизајнот..ондак што се буните ко попарени за зградите од центар на Скопје,ако не е битен екстериерот.. второ,ја со глава ти гарантирам дека ќе се изгради нешто сосема трето,врска нема да има со видеово,него ќе се изгради со најефтини материјали што постојат и со најниска цена ,за да може нормално рестото да си го поделат.. кај мене у маало 2 пати ја асфалтираат улицата од 2007 и еве ја сега пак дупки цела раскопана,знам многу добро како работи оваа гарнитура локална,затоа сум и скептичен.

Се буниме пошо ова е дизајн од 2012 за базени, тоа зградите во Центар се дизајн од сумљиви ликови кои доаѓаат од уште недефиниран временски период.

За болдот, истото и ние ти го кажуваме за глупостите СК2014 што ги браниш, мило ми е што дојдовме до некоја каква таква точка на разбирање.

neka vi e cestito bazenot i da si uzivate vo nego.
izgledot e do vkusot. kolku lugje tolku vkusovi, nemoze
na site da im se pogodi nemoze.
samo e zalno kako komunjarite sekoja zabeleska ja zimaat
pri srce. :pos:

Добро е што се гради меѓутоа прво рендерот воопшто не ми се допаѓа како е претставен второ многу комунистички црти има според мене не сум воопшто специјалист може слободно некој да ме поправи меѓутоа некако слабо е поврзан со модерна архитектура.

Аа да, извини, моја грешка (y)

Се буниме пошо ова е дизајн од 2012 за базени, тоа зградите во Центар се дизајн од сумљиви ликови кои доаѓаат од уште недефиниран временски период.

За болдот, истото и ние ти го кажуваме за глупостите СК2014 што ги браниш, мило ми е што дојдовме до некоја каква таква точка на разбирање.

Да глупости,а све друго не е ..ај молим ти се госпоџа :)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 22:26 ---
Добро е што се гради меѓутоа прво рендерот воопшто не ми се допаѓа како е претставен второ многу комунистички црти има според мене не сум воопшто специјалист може слободно некој да ме поправи меѓутоа некако слабо е поврзан со модерна архитектура.

Тоа и ја мислев,него ова било нео комунизам..модерна верзија,апдејт..:pos:

Па не е Цитро еве барем јас имам видено полно базени по Европава и немаат некој којзнае каков страотен дизајн што се разликува којзнае колку од овој:) Викам, најбитно за базенска градба е да се запази на осцилациите и справувањето на градбата со таквите бранови, затоа што се бере многу народ, има движење, гласови, урлање... се друго е ствар на вкус и лесно се прави редизајн.

The point is, ако има топла вода, ако ја менуваат водата често, ако имаат имплементирано топ филтри и солидно греење, се друго може да се занемари. Затоа што тоа е најбитно за деца што би тренирале пливање, а и базен е, не е Лувр.

Таман го затворија Воен, сега ваму ќе идеме :D

Па не е Цитро еве барем јас имам видено полно базени по Европава и немаат некој којзнае каков страотен дизајн што се разликува којзнае колку од овој:) Викам, најбитно за базенска градба е да се запази на осцилациите и справувањето на градбата со таквите бранови, затоа што се бере многу народ, има движење, гласови, урлање... се друго е ствар на вкус и лесно се прави редизајн.

The point is, ако има топла вода, ако ја менуваат водата често, ако имаат имплементирано топ филтри и солидно греење, се друго може да се занемари. Затоа што тоа е најбитно за деца што би тренирале пливање, а и базен е, не е Лувр.

Пријателе никој не го игнорира фактот дека е ова екстра супер работа што се прави и дека изгледот е супер меѓутоа јас сметам дека во 2012 можеа покреативен изглед да му направат. Малку да експериментираат на пример земи ја филхармонијата во Скопје што ја прават според мене многу добар и модерен изглед има и ред други објекти кои што ги градат а ова ми изгледа како што цитро спомена неокомунистички изглед сепак јас споменав не сум експер можеби и така треба да изгледа. Сум бил и јас на многу базени низ Европа и има навистина екстра архитектонски решенија. Сум бил овде фантастично изгледа во секоја смисла.
eriksdalsbadet-stockholm-(by-anna-ostman).jpg

Тешко да ќе најдеме заеднички јазик,за различно мислиме..:)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 22:39 ---
Да беа барокни столбовите и да имаше античка сауна, Цитро најзадоволен ќе беше.

Како погоди,браво.. имаш шеќерна вуна од мене,те частам.

Комунистички црти?
И архитектура почнавте да делите на комуњарска и некомуњарска?
Фала и ти си.
Не ми се свиѓа од надвор пошто е прост,а штом е прост на слика гарантирам со глава дека у живо уште попрост ќе биде,стара школа е тоа... И ти си против Ск 2014, па ја не ти викам прост си,ај сега навлажни се на комуњарчето..
Забелешката беше да укажам колку е навлезена политиката и во подсвеста што и на очајно потребни базени почнавте да плукате и наоѓате секакви маани само затоа што го гради градоначалник од партија на која не си на платен список.
Во темата за СК2014 викаш нека се гради, подобро нешто отколку ништо, а тука плукаш за ситници.
Комуњарски црти имал проектот.
Не биди смешен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom