Еден брод за елитата, друг за рајата

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Абе, каква елита лижат пиво цела вечер.
Не треба местото уште од прва да се класифицира, самата музика ќе го класифицира, ако се пушта џез, класична, амбиентална, плус мирен house и луѓето што ќе доаѓаат ќе бидат со по префинет вкус и нормално ако се рока Цеца и сличните на нејзе што очекувате дека ќе биде елита, ќе биде ама турбо фолк елита.
И клубови што носеа разно разни светски познати DJ-и, па после некоја година почнаат турбо џвезди да носат, не за друго за да им се исплати.

Negledam nisto loso vo ova pod uslov da go napravi stvarno na nivo. Znaci da ima francuski gotvac, dobro vino da imam asalen pogled. Ako go napravi taka ok ako samo "voveduva red" togas nek si ebe mater

Како може да се процени дека некој е елита само ако се облекол убаво а нема ебан денар во џеб. Стави високи цени е сноб-филтерот автоматски ќе се активира.

а да ја пратиме елитата на Титаник патување? ама и политичката

Фирма со има „Фаланга“, и случајно го добила тендерот.;)

Иначе на темата, нема да успее, ќе обидат да се испуваат со некаков „елитен“ локал, ќе видат дека со таквата услуга, цени и правила нема да имаат муштерии, и имаат два решенија: или ќе го затворат местото за 2 месеца или ќе се преоренитираат кон поприсапно место со цени и правила.

А тоа дека немало каде да се облечеш- тешка глупост, ако јас сакам да се облечам убаво ќе се облечам и за одење во солиден ресторан, шо ми е гајле ако на другата маса има некој во маица со рамки и куси панталони.

Овој тренд на поделба на народот по касти е одамна евидентиран во Скопје.Снобизам и идиотизам.Кој ги е.е,јас на Матка ќе си одам,нека плива елитата во лајна и нека се осеќаат елитно:facepalm:

Само бродот (елитата) да не потоне во гованата? ;)

Ем мрчиме што ќе има галија за елита и галија за ситна раја (ах, колку срамно делење на народот) ем сите се плашиме дали ќе не примат кај елитата (!). Не сакаме ни да се замислиме на бродот со „сиромаштијата“. И кој има сега комплекси? А може таму ќе биде поопуштено и попријатно. Нема потреба од позирање и шетање бренд.

Секој е помалку или повеќе сноб, признал или не. И на крај, никој никого никаде не тера со сила.

Gvinevra, да не ме сфатиш погрешно, има луѓе кои не сакаат да бидат дел од т.н. македонска елита. Иако можам, свесно избирам да не бидам дел од неа. Понижување ми е да бидам дел од класа која нема ништо човечко во себе, туку се гледа низ призма на материјалните вредности.
Ако имам избор, секогаш одам меѓу обичниот народ, кој е целосно неопрететен со тоа како се облекол, кој со кого се смувал или колку пари има, кој има поубава женска/кола/мувач/швалер. Верувајте, елитата не знае да се забавува ни да ужива во животот како што треба.
Мрчам за поделбата, бидејќи сметам дека е апсолутно неоправдано како елита да се наметнува класа која со ништо не го заслужила тој епитет.

Ќе им ги потонам не берете гаље.

И кој кур? Ќе се потресуем демек?

Бољи.

Сите снобови на едно место,а златните кафиќи што ги окупираа слободни.
<3

Swckiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :*****

Оние што се сметаат себеси за елитни, обично се досадни, помпезни и површни.Се верглаат едни исти муабети и се спомнуваат едни исти имиња со години. Не дај боже на таква маса да направиш некоја основна заебанција - ќе се осеќаш ко да збориш македонски меѓу јапанци :eek:
Така да, мене ми одговара поделбава. Нека си седат елитните на едно место, останатите ќе можат на раат да го шетаат скопје ;)

Gvinevra, да не ме сфатиш погрешно, има луѓе кои не сакаат да бидат дел од т.н. македонска елита. Иако можам, свесно избирам да не бидам дел од неа. Понижување ми е да бидам дел од класа која нема ништо човечко во себе, туку се гледа низ призма на материјалните вредности.
Ако имам избор, секогаш одам меѓу обичниот народ, кој е целосно неопрететен со тоа како се облекол, кој со кого се смувал или колку пари има, кој има поубава женска/кола/мувач/швалер. Верувајте, елитата не знае да се забавува ни да ужива во животот како што треба.
Мрчам за поделбата, бидејќи сметам дека е апсолутно неоправдано како елита да се наметнува класа која со ништо не го заслужила тој епитет.

Plavooka, нема што да сфатам погрешно, ти си јасна во твојот став. А и типот, фризерот, исто така. Тој сака да заработи и да се прочуе. Сака да фати пара и од поплитките и од подлабоките џебови. Нуди опција и за „кремот“ и за „кикиритките“. Го боли него за идеологија, буржоазија и пролетаријат. А ние овде, ете му правиме реклама.

Ги има многу што се филмаат дека се не-знам-што. Ги има уште повеќе што се шлепуваат на нив, со надеж дека ќе ги фати и нив некој рефлектор. Нека не знаат да се забавуват. Само нека плаќаат за тоа.

Јас знам дека нема да ја гледам нивната галија со чезнеење и со мислата дека „еден ден и јас ќе се качам таму“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom