Еден брод за елитата, друг за рајата

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Многу сте смешни.Се е исто само што зборот VIP го замениле со ЕЛИТА.Вип особи одсекогаш си имало по дискотеки, кафичи на коишто секогаш за поскапи пари им било резервирано место.Незнам што галама толку, негови пари негова одлука.
И, крај краева кур ме боли за елитата.Со тоа што ги зборите и коментирате само им давате на ЗНАЧЕЊЕ на кополиња на коишто татковците во транзицијата искрадоа се живо и диво.Кога имавте шанса да ги запалите живи вие трчавте по нив да ве провозат во нивната кола купена со парите, пензиите, неисплатените плати на нашите родители.Никој не ви е крив што сте анемични и комформисти, а со таков поглед на живот само им давате можност да ви покажуваат сила и моќ.

Елитата ќе се возела во него :facepalm: Море и во Титаник имаше место за елита и место за обични сиромашни ама во еден момент елитата и обичниот работник се удавија во иста вода. Лигуши, може од негови пари ке прави бродови ебте глуп, се ископиравме од сите, ке ги заминиме кинезите....бродови од Србија, кујна од Франција...резил :facepalm:

Зошто секогаш мислите дека средната и сиромашната класа се добри луѓе, а богатите идиоти?Па, погледнете само околу себе колку познавате сиромашни луѓе, а се злобни, искварени и ред други работи.
Вистинските богати деца се многу по ок отколку wanna be богати деца што сакаат да бидат и дрољите, спонзорушите околу нив.Нормално е богата девојка да бара богат маж, затоа што таа така се заштитува во иднина од можна злоупотреба.Ќерка на милионер што ќе омажи син на милијардер воопшто нема да се замара во животот дека тој е со неа заради нејзините пари.
На тој брод нема да има толку елита колку што ќе има wanna be елита и еден куп курви и дрољи.

Амди Бајрам решил на својот ванбрачен 14 син да му прави свадба на елитниот брод :D.

Зошто би се служела исклучиво француска кујна на брод во Вардар? Не сакам да звучам како некој патриот и да барам пиперки да се служат, ама навистина не ми е јасно зошто француска кујна? И зошто се нагласува дека ќе го копираат францускиот стил? Преку глава ми е од тоа копирање во мк...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ama ko ke razgleas, I vo drugive zemji "elitata" (eve usa bozem Hollywood), e sostavena od voditelki. Demek, ej glejte me, znam da stojam pred kamera, dajte nekoe milionce, I posle nepismenana ke se seta po red carpet. Britney Spears muabet. Pismena da ne e? Ja nasle od selo nekoe vo us, a sea moze da me kupi sose drugarki + zaednickite partali. Aleksandra Nakova be! Kakva Britney, sto sum glupa! E! Aleksandra Nakova e elitata nasa! Nenad Ekskluziv! I baska nekoj peac ko JJ, Kaliopi, Dzambazov, Loba, Viktor idol I taka...(ne tuku me citirajte za alkoholicarov/narkomanov sto vi pisuva knigi za da zaraboti pari)

Na kraj kraeva, so mi e gajle, ne znam so uopste se fativ da pisuvam na forumov...

Елитно а? Фала богу имам повод по втор пат да го облечам фустанот од матурската.
Зошто би се служела исклучиво француска кујна на брод во Вардар? Не сакам да звучам како некој патриот и да барам пиперки да се служат, ама навистина не ми е јасно зошто француска кујна? И зошто се нагласува дека ќе го копираат францускиот стил? Преку глава ми е од тоа копирање во мк...

Sent from my iPhone using Tapatalk
:D

Ama ko ke razgleas, I vo drugive zemji "elitata" (eve usa bozem Hollywood), e sostavena od voditelki. Demek, ej glejte me, znam da stojam pred kamera, dajte nekoe milionce, I posle nepismenana ke se seta po red carpet. Britney Spears muabet. Pismena da ne e? Ja nasle od selo nekoe vo us, a sea moze da me kupi sose drugarki + zaednickite partali. Aleksandra Nakova be! Kakva Britney, sto sum glupa! E! Aleksandra Nakova e elitata nasa! Nenad Ekskluziv! I baska nekoj peac ko JJ, Kaliopi, Dzambazov, Loba, Viktor idol I taka...(ne tuku me citirajte za alkoholicarov/narkomanov sto vi pisuva knigi za da zaraboti pari)

Na kraj kraeva, so mi e gajle, ne znam so uopste se fativ da pisuvam na forumov...
Никој не бара од музичар да е писмен, туку да знае да свири и да пее.Неможеш ти од музичар да бараш да е доктор и да има познавање од биологија.Многу пејачи се со основно школо, ама се екстра таленти и музичари.Што е битно тоа што Аце Русевски е неписмен кога донесе сребро од Олимпијада за Југославија?На него никој не му бара да е лектор, туку да знае да боксува како што од доктор не се бара да знае да боксува, туку да лечи.
Приказните за Бритни, Лејди Гага, Рихана се друга приказна.Таму индустријата наоѓа некои девојчиња што се фотогенични, знаат да отворат уста на понекој збор, друг им пишува песни и аражмани и од нив прават ѕвезди и така музичката индустрија се богати.Рихана некој да ја види во Скопје ќе каже види ја Циганкава од Шутка, ама таму во Америка илјада лифтинзи, пластични операции, фотошопови и изгледаат совршено на корица на Плејбој, а во живо се дракули.
Од македонскава естрада ќе проголтам некој, али кај го најде Виктор идол дека е елита?Па, детенцето после идол буквално пропадна у земја и никој не чу за него ништо освен што сними 1-2 песни.Може е елита кај него у маало:)

Елита и река Вардар, некако не ми се вклопуваат овие два поими. И да идејата е крајно идиотска ..

Абе која елита ја има во Македонија бе, се исфурани, неизживеани машки и некои тешки дрољи шо во овие претходниве гледаат како на сеф со пари...

Ова е тотален кич,ништо повеке.

5 stani komentari i se se sveduva na plukanje :(. Vo red kic e, ne se slagam da ima brodovi na lokaciite koj se planirani trebase ako veke gi pravat da gi stavat na drugi lokacii ponadvor od strog centar kon park, alex palace ili eventualno kon madzar maalo. Toa mislam site gore dole go mislime.

Kokretno okulu biznis strategijata na covekot jas ne gledam nisto loso. Na nacinot na koj go zamisluva on gi targetira site. I tie so pomal dzeb i tie so podlabok. Nema nisto loso vo toa.

Za toa deka on planira da go pravi edniot objekt po ekskluziven i da si vovede standardi kakvi on sto saka pak ne gledam sto e tolku problemot. Imalo i drugi takvi objekti porano i gi ima na mnogu mesta vo svetot. Sto e toa tolku loso? Mene na primer mi smeta toa sto vo skopje nema asalni ekskluzivni restorani. Znaci vo Makedonija seuste imame kulutra da ideme na 'vecera' ili 'rucek' a nema eden restoran sto nudi vistinski 'dining experience". Mislam deka ako go napravi BEZ KOMPROMISI kako sto vika ke bide uspesno i moze da pridonese za dobivanje poraznovrsna restoranska scena vo gradot.

Мислам дека го пропушташ моментот дека тие “Елитни“ места ке се градат со данокот на не така елитните граѓани, кој ке платат со нивни пари за да се направат галиите лајнарки а ќе немаат пристап до нив.
Другите елитни ресторани се во приватна сопственост и колку толку не градени со народни пари.
Незнам баш дали се правени со народни пари си има сопственик мајкому ... може 2та брода да се правени со народни пари едино па потоа сопствеников да ги купил и пошо стануваат негови приватни може шо сака да си прај .. и си напраил еден искулиран кафич/ресторан друг елитен ресторан дет ис дет

Незнам баш дали се правени со народни пари си има сопственик мајкому ... може 2та брода да се правени со народни пари едино па потоа сопствеников да ги купил и пошо стануваат негови приватни може шо сака да си прај .. и си напраил еден искулиран кафич/ресторан друг елитен ресторан дет ис дет
Или си глуп или се правиш таков, галиите се прават со народни пари и ке бидат дадени на стопаницување тоест под концесија.
Или со други зборови кажано ке се прават со народни пари, а ке си ги присвои братучед внук чичко вујко.

Или си глуп или се правиш таков, галиите се прават со народни пари и ке бидат дадени на стопаницување тоест под концесија.
Или со други зборови кажано ке се прават со народни пари, а ке си ги присвои братучед внук чичко вујко.
Скрати си го малце јазичето ..... а втора работа тоа е пак најнормална работа дур е под концесија се негови сеа незнам на колку години прават договори и така нтака ама како и да е се негови и може да прави што сака со нив(во граници на договореното)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom