Друштво / Пријатели или партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
VISTINSKA LjUBOV-ne postoi,ama,mnogu raboti bile neostvarlivi,pa sepak se slucile... VISTINSKI PRIJATELIi-tesko se steknuvaat a lesno se gubat...a ako nesto lesno se gubi znaci vredi da se cuva...pa za da gi spois ovie raboti treba istovremeno i da im posvetuvas vnimanie... moe mislenje e deka koga se saka sekogas moze da se najde vreme za sekogo... <3, friends
е баш ако се вистински не се губат лесно
јас сум била во врска,мои другарки не биле и обратно но никогаш не сум изгубила другар/ка поради таа причина.Секако дека мора да има толеранција...не може да очекуваат дека ке биде се исто,можеби нема да можам секогаш кога ќе им текне да дотрчам,можеби ќе поминат и неколку дена без да се видиме но во никој случај нема да дозволам да се оддалечиме,секогаш има време за кафенце и муабет,за да испаднеме....толеранцијата е клучниот збор тука

Можеби би ја оставил екипата до одредени граници но само за посебни личности од приватен живот. Сепак мора да има баланс меѓу овие две работи..............
ЗНАЧИ ТИЕ НЕ СЕ БИРААТ ТУКУ СЕ ИСПРЕПЛЕТУВААТ, само треба да ја погодиш плетката:pos2:
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Сметам дека треба да се посвети внимание и на партнерот и на пријателите едноставно тие се лугето кој го исполнуваат твојот ден.Секако дека не треба да се изостават пријателите и да се оддаличиш од нив , бидејки никогаш не се знае дали сегашниот партнет ке биде и твој последен ....... со партенрот може да се скараш во секој момент а другарите ке ти останат засекогаш затоа треба да посветиш и нив време............а на партерот па се подразвира дека ДА бидејки ке се осека запоставено и ке мисли дека не ти значи ништо и дека ти се побитни другарите.....но сепак мислам дека ако се сака се се може и за се има време.

Pa jas bi go izdvoila decko mi na prvo mesto:back:... a se drugo e sporedno ,toa e taka samo koga si mnogu zaljuben

Od sekogas sum gledala da ne gi zapostavam dvete strani, ako drugarkite zapnat da izlezeme zaedno mu velam na deckoto da gi zeme i negovite drugari i site da bideme zaedno. No pogolem del od moite drugarki otkako ke fatea decko bukvalno se oddeluvaa od drustvoto. Aj sto ne izleguvavme zaedno vo red, mozam da svatam do nekade, no nitu se javuvaa nitu idea denski na kafe pienje. I so tek na vreme i jas pocnav maksimalno da se posvetuvam na partnerot, a zatoa dali imale drustvo za izlevanje ili ne - vrakam milo za drago, ako se otkazuvale od mene koga imale decko i jas se otkazuvam od niv koga imam decko.

Бре идеално е да можам повремено да ја шетам партнерката со мене коа излегувам со другари и обратно да доаѓаат мои другари коа сум со нејзе(како и во претходниот случај, ПОВРЕМЕНО).
Тоа е вистинска хармонија. Отсликува стабилна врска. Ама сепак ова е исклучок. Исто така постои опасност да стално бидеме тројца излезени, без разлика мој или нејзин друхар/другарка. Со други зборови или ние двајца или повеќе од тројца.

Време за пријателите и другарите, мора да се има, па макар врската да ви била ангелска. Другарите БИ требало да ви бидат другари и ако врската, ете, пукне.

А ако ги занемарите, како ќе очекувате другарство на исто ниво?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom