Друштво / Пријатели или партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум се нашла во ваква ситуација.Секогаш наоѓам време за пријателите.Всушност сега скоро сите се во врска па или излегваме со моето друштво или со неговото,кога како,или пак заедно и неговото и нашето и супер е се,нема никакви проблеми.

зборам за сегашниот дечко каква беше ситуацијата.................на почетокот излегувавме заедно и моето и неговото друштво и супер ни беше..........потоа со мене остана само мојата тогаш најдобра другарка, др почнаа да излегуваат на др места, и мене ми беше супер и со другарка ми...а и секогаш и обрнував највеќе внимание нејзе исто како и претходно и се си беше ок....но по некое време таа си најде ново друштво и престана да излегува со мене, веројатно зашто имам дечко и не и било пријатно зашто сите сме биле парови и сл. и оттогаш веќе не ми е најдобра другарка, сосема се оддалечи од мене, и дури зборела дека јас не сум сакала да излегувам со неа, што нема врска и така.........баш ми е жал зашто ми беше најдобра другарка, и испадна дека требало да бирам помеѓу неа и дечко ми што е мн лошо али незнам ни што да мислам.како и да е, факт е дека заради оваа врска ја изгубив очигледно не најдобрата другарка..зашто ако ми била најдобра немало така да се однесува..барем си сфатив:pipi:

Nikogas ne sum go zapostavuvala moeto drustvo ama bas nikogas.Sekogas sum naogala vreme za site pa ako treba i barem za edno kafence ama vazno ke si sedneme ke si popraime muabet, ke si kazeme so ima novo so nema i taka.Ponekogas izleguvame site zaedno mislam jas , deckoto i drustvoto.Milo mi e sto deckoto e dobro prifaten od moeto drustvo a on gi prifati dobro site.Ponekogas izleguvame i so negovoto drustvo i se e isto.No normalno ne moze sekogas da izleguvame zaedno ponekogas sakame da sme i sami:pipi:
No sepak nikogas ne bi gi zapostavila drugarite i drugarkite poradi decko i milo mi e sto e toa taka i uspevam vo toa...

Глеј сеа.Нели иде муабетов "девојки ќе има секад ама другари не".Епа вака ја гледам:Ако искачам со девојка ми,баш поради тоа што ми е другар не треба да се лути,туку треба да сфати дека некои работи не се прават со друштво,но доколку тоа прејде у навика тогаш да ми каже.Ако се има добра комуникација сите ќе се задоволни-Барем Според мене:kesa:

Зашто делите дечковци/девојки и пријатели?????????

Нема ИЛИ девојка ИЛИ другар!!!
Двете идат заедно. Ако не идат заедно, преиспитајте се дали имате другари или партнерот ви е копук.

Нема што јас да гледам петок со женска, преку недела со другари..... ц ц ц ц
Во одредени случаи ДА, ама цело време делење, на што личи тоа? Си ја зимаш партнерката, заедно со твое/нејзино друштво, си поминувате супер, сите среќни си идете по дома.

Ми беше побитна другарка ми и жртвував многу моменти со дечко ми за да бидам со неа, он дури ми се лутеше. И она како ми врати - заради нејзиниот дечко одвај се поздравува со мене. Така да сосема се разочарав од неа, сега ми е мнооооооогу побитен дечко ми и не трчам на секоја нејзина порака (кои btw ми ги пишува кога ќе се скара со него и сфаќа дека нема никој друг во животот па ај мене)

Мора да има компромис меѓу двете работи :toe: некогаш има некои другарки кои ми пречат од страна на мојата девојка тогаш јасно ќе и ставам до знаеење дека она сама го определува нејзиното друштво,јас нема што да се мешам но ќе ја замолам да не ме вика многу кога ќе биде со неа...сепак не може секој со секого да е другар :toe: но пак нема мешање во изборот на друштвото

Си запознавате според вас “идеален партнерт“ за вас кој може да го задоволи она што го барате и пред се сакате вие. Заедно сте неколку месеци и двајцата имате различен круг на пријатели кои ве опкружуваат. На почетокот и едните и другите сфаќаат дека сакате да си посветите повеќе време еден на друг и ве оставаат сами, нели да се запознаете подобро - а со тоа го занемеруваат вашето претходно интензивно дружење но, со тек на време почнуваат да ви кажуваат како се осеќаат запоставени и игнорирани од ваша страна заради партнерот и ви трубат дека кад-тад ќе раскините - нели ништо не е вечно, партнерите се минливи а другарите се вечни. И вашата партнертка го има истиот проблем. Што правите за да “ги задоволите пријателите“ и да сте заедно? Пробувате да ги здружите вашите со пријателите на вашиот партнер? Вие или можеби партнерот прекинува поблиски контакти со пријателите? Еден ден сте со нив еден ден со партнерот? Што правите?:icon_lol:
Сеа може некој ќе рече леле ама тинејџерска тема ама .. :bip:
сите мои другарки имаат децковци исто ија,и секоја се вклопува во друството на децкото,исто ија!но,сепак наогаме време,да испиеме кафенце,или со децковците одиме на некој излет и така!мислам така е најдобро,

Пријателите VS Партнерот

сте биле ли некогаш во ситуација кога сте ги запоставиле пријателите поради тоа што сте минувале повеќе време со партнерот,, или во полош случај, кога сте морале да избирате помеѓу пријателите и партнерот.....знаеме дека пријателите се тука за цел живот, но тоа не смее да биде изговор да заради нив ја прекинеме врската само за да не го запоставиме пријателството....колку вашите пријатели имаат разбирање за вашата врска и дали некогаш ви се жалат дека се чувствуваат запоставени,,и воопшто..дали вие би се откажале од пријателите само за да бидете со партнерот или секогаш успевате да најдете време за сите???????
мене ми се има случено така да можам да ги избалансирам двете страни,, но тоа понекогаш навистина може да биде тешко да се постигне...се трудам да се дружам со пријателите секогаш без разлика на се,, но имам и такви другарки кои се дружеа со мене само додека бев слободна....
па повелете:smir:

Серизозно многу зезната работа е ова. Вака ми беше претходното лето ама добро беше што малце идев си типката. Се беше на почеток ОК, ама одеднаш почнавме да се караме зошто не сум бил со неа туку цело време со друштвото (воопшто не беше вака ама ај), се трудев да бидам заедно со сите но не идеше воопшто тоа, колку повеќе со девојката седев толку повеќе таа сакаше со мене да е и толку повеќе не ги гледав другарите/ките. Сега сфаќам дека сака со мене да биде, можеби развуваше некои чувства кон мене, ама не гледаше и од мој аспект како ми е. И така почнаа караниците со кој повеќе да бидам и на крај се ми згасна кај мене, веќе ништо не чувствував кон неа се заради тоа. На крај раскинавме и се беше супер. Имав после тоа коментари од стилот на "Марче каде е Јоко Оно?" и слично, ама се помина.

Мислам дека се е до карактерот на партнерот/ката со кој идеш, може да е тврдоглав/а или веќе да има некои чувства кон тебе и сака секоја секунда помината да сте заедно и уште милиони други причини. Се се сведува на тоа самиот Ти да си се снајдеш, да го организираш времето и се останато, ама се разбира понекогаш е тешко ама мора.

Има ваква тема:smir:
Инаку не го запоставувам никогаш друштвото кога имам дечко, секогаш им посветувам исто време и тоа многу го ценат. Малку е глупо да останеш без другарки заради дечкото, и шо кога ќе се скараш со него?:nesum:

тоа е една голема битка во која секогаш пријателите тепаат....

тоа е една голема битка во која секогаш пријателите тепаат....

Ако знаеш добро да се организираш, нема ни потреба од битка.

Јас никогаш не сум имала такви проблеми. Никогаш. Така убаво си ги распоредувам работите и времето, така што прво сум со дечкото, па после одам со друштвото да се видам или обратно. Или една вечер нема да излезам со друштво, ама пак наоѓам време да им надоместам.

На почеток на врска, да, поминувам повеќе време со дечкото, ама добро, тоа е сосема нормална појава и не се случило било кој од мое друштво да каже дека е запоставен или слично.

VISTINSKA LjUBOV-ne postoi,ama,mnogu raboti bile neostvarlivi,pa sepak se slucile... VISTINSKI PRIJATELIi-tesko se steknuvaat a lesno se gubat...a ako nesto lesno se gubi znaci vredi da se cuva...pa za da gi spois ovie raboti treba istovremeno i da im posvetuvas vnimanie... moe mislenje e deka koga se saka sekogas moze da se najde vreme za sekogo... <3, friends

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom