Lebanon : срамота е ова што се случува

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
georgi! da ti objasnam nesto,covek da mu kaze nekomu glup ,mora samiod da e glup ,bidejki samiot e glup za takvo nesto da kaze .a za navredi samiot pocna.dosta so taa istorija ,100%istorija si imal edinica.koj argumenti gi sakas?dali ne e vistina po vtorata svecka vonja nastana izraael,kazi deka ne e vistina.kolku sto se sejkavam do bred vtorata svecka vonja nemase izraael .i kako sto kazuva istorijata ,i samot bog gi kazna izraelcite da nemaat drzava .uciiii georgi pojkem istorija
podobro covek da e polu pismen otkolku ti nepismen.i bas mi e zal sto tolku nisto ne razbiras :tapp: . a i te razbiram nema sto da pravis tolku ti daroval bog.i kako sto vikas ti, nesakam da navreduvam ali me navlekuvaat drugi.
ali sepak bidi pozrdaven

=georgi25]I jas im kazuvam na ovie debilite celo vreme za toa ama nikako da gi sfatat tie raboti. Citale nekoi sranja "Koj go kontrolira svetot":) i sega ni go korumpiraat mozokot so nivnite insinuacii.
Inace ne sum povlijaen od mediumi ili religija, cisto treba malku da citnete istorija i da imate malku vizija:) za da pretpostavite sto moze da se sluci vo idnina.
Ovoj glupiot zbori za toa kako Izraelcite im gi zemale kukjite na arapite ili takvi nekoi gluposti a sve sto treba e da procita za nesto sto se slucilo malku porano od formiranjeto na evrejskata drzava.
So polupismeni lugje nemoze da se komunicira. Pocnaa so navredi zatoa sto nemaat argumenti, zal mi e samo sto i mene me navlekoa da navreduvam.[/quote]

У принцип и нема многу што нејасно околу позицијата на Израел на Блискиот исток. Сооглед на тоа дека историјата и нејзините процеси се повторуваат циклично само во друго време и на други простори вакви акции како еврејскиве последниве 50 години се нормална појава.
Безбедноста на својата држава се гради далеку надвор од границите и тоа не е ништо ново.
Колку воени походи и казнени експедиции имал Рим низ северна Европа за да се заштити од дивите племиња. Или Визнатија која редовно ги малтела сите наоколу а вон нејзините граници. Се е тоа позната работра. И Американциве плескаат се наоколу со една единствена цел да не им заигра мечката на нивна врата и тоа е легитимно и прифатливо. На другата страна имате држави како Франција кои какаат за некакви мирни солуции и во секоја поголема европска војна, си бараат нов главен град(привремено).
Бадијала овде се убедуваме дали може и Македонија да реагира вака и дали Израел или Арапите се у право.
У право е тој што го има стапот.
Ако некој не се согласува со ова нека ми каже како може да му го земе стапот на тој што го има.?

Израел уште од самото постоење си направи одбранбен систем од непријателите, кој во случајов успешно се покажа.Така се брани една држава од непријател кој, во секое школо ги учат дека Израел не постои , сакаат да го избришат од светска карта итн. Па ево резултати од сето ова. Оценете сами.

Dobro be luge do koga ke veruvate deka zad se postojat nekoi zagovori od svetski ramki, deka se e odnapred isplanirano za da se dojde do nekoi glupi celi.Da se se razbereme nikoj ne ja opravduva vojnata kako sredstvo za resavanje an problemite, ama vo voj slucaj vaka ednostavno mora da bide.Koga e vo prasanje Izrael se se sveduva na edno.Dali ova e pocetok na krajot i na cija strana treba da zastaneme. Sto se odnesuva do makedonija treba da vi bide jasno deka ribata smrdi od glavata i dosta ja prefrlate topkata , obvinuvaji gi amerikancite britancite il francuzite za ona sto nam ni se sluci.

marcus напиша:
Dobro be luge do koga ke veruvate deka zad se postojat nekoi zagovori od svetski ramki, deka se e odnapred isplanirano za da se dojde do nekoi glupi celi.Da se se razbereme nikoj ne ja opravduva vojnata kako sredstvo za resavanje an problemite, ama vo voj slucaj vaka ednostavno mora da bide.Koga e vo prasanje Izrael se se sveduva na edno.Dali ova e pocetok na krajot i na cija strana treba da zastaneme. Sto se odnesuva do makedonija treba da vi bide jasno deka ribata smrdi od glavata i dosta ja prefrlate topkata , obvinuvaji gi amerikancite britancite il francuzite za ona sto nam ni se sluci.

Ti na Mars da ne zivees be?

marcus напиша:

Vidi vaka.Nekade pred tocno 8 god imavme plavi slemovi kaj nas u MK.E nekade u ova vreme pred 8 godini leto dojde amerikanska kompanija vo MK i pocna da go opsluzuva UN.Vo toa vreme na vlast bea VMRNO DPMNE I DA.A tamu negde daleku vo svetot eden Tajvan sakase da se odeli od Kina.I od neznam kolku drzavi vo svetot edinstveno nasata drzava se najde pametna da go priznae Tajvan.I sto se slucuva Kina kako postojana clenka vo ON i so pravo na veto,na glasanjeto za prodolzuvanje za prodolzuvanje na mandatot stava veto i sinite slemovi morat da si idat.Toa se slucuva vo septembar.E na nivno mesto doadjat silite na Nato se razbira Amerikanci.Vo 1999 god pocnuva napadot na Srbija a povod osloboduvanje na Kosovo.E posle toa pocnuva ratot kaj nas za vo 2001 godina nekoi teroristi da gi srusat kulite bliznacki so sto predizvikuvaat napad na Avganistan zosto? Ne znam nekoi velat najbogati rezervi na voda a mozebi trosenje na proektilite na koi im istekuva rokot,mozebi da bi mozela voenata industrija da raboti koj znae.E posle ova sleduva Irak imale biolosko hemisko oruzje ili mozebi poradi naftata koj znae a mozebi seto ova e odnapred isplanirano da se opkoli Iran od site strani,mozebi tamu ima nesto sto nie ne go znaeme i kako sto nekoj rece mozebi ke se ceka Izrael da ja napadne Sirija,Iran da go napadne Izrael e togas golemite sili da se vmesat i da go porazat Iran.Muabetot mi bese deka seto ova e vece isplanirano odamna i nikoj nemoze da me ubedi deka seto ova sto se slucuva e nepovrzano, odnosno edno nema vrska so drugo.

NeRtHuS_ErDa напиша:
Ti na Mars da ne zivees be?
pa da ti kazam pravo i od mars se gleda ona sto ti nemozes da go vidis ili ne sakas

marcus напиша:
pa da ti kazam pravo i od mars se gleda ona sto ti nemozes da go vidis ili ne sakas

Ne sakam da go gledam ona sto ti go gledas,veruvaj. A ocigledno go gledas ona sto ocite ti sakat da vidat,a spored site mozni kriteriumi se vika neobjektivnost. A neobjektivnost na ovaa tema ne drzi mesto-ako drzis na neobjektivnost ima tema za toa:zosto nemam devojka, shmekanje, sto mislite za bitolchankite i tako dalje,mojto mom4e :)

NeRtHuS_ErDa напиша:
Ne sakam da go gledam ona sto ti go gledas,veruvaj. A ocigledno go gledas ona sto ocite ti sakat da vidat,a spored site mozni kriteriumi se vika neobjektivnost. A neobjektivnost na ovaa tema ne drzi mesto-ako drzis na neobjektivnost ima tema za toa:zosto nemam devojka, shmekanje, sto mislite za bitolchankite i tako dalje,mojto mom4e :)[/quote

STVARNO NE MI E JASNO KAKO LUGE KAKO TEBE SE SMETAAT ZA KOMPETENTI KOGA NEMOZAT DA JA VIDAT SUMATA OD MNOGU DRVJA.NE E NI CUDI STO GI NAVEDUVAS TEMIVE KOGA E SIGURNO DEKA NA TAKVI TEMI SI GO VEZBAL SVOJOT NACIN NA RAZMISLUVANJE,A TOA E JAS SUM VO PRAVO I NIKOJ DRUG. SEKOJ IMA PRAVO NA SLOBDONO MISLENJE AKO IMAS FAKTI BUJRUM AKO NE ODI VEZBAJ USTE MALCE.

Mаркус бе полека. Ме извади од памет со буквиве. Пиши со мали поубаво е. Или сакаш да викаш ПА ТИ ТРЕБАА големи.
:)

Jakov напиша:
Mаркус бе полека. Ме извади од памет со буквиве. Пиши со мали поубаво е. Или сакаш да викаш ПА ТИ ТРЕБАА големи.
:)

Izvini ako te izvadiv od pamet ne sakam da VIKAM onaka mi mi bese caps lock-ot pod raka:toe:

Израел го има секое право да се брани, да напаѓа држави кои го подржуваат тероризмот, држави кои имаат терористи на власт, држави кои не можат да воспостават контрола на својата територија, држави од чија територија се врши напад врз него.
Мене ме чуди огромниот степен на толеранција кај Америка и особено Израел. Премногу млак одговор. Одговорот треба да повлече поука кај оние кои се против меѓународните закони и стандарди, да не им текне во иднина да помислат на нешто слично.
Не знам како може некој да се дрзне да го прави она кое хезболах го прави.

Што им фали на Саудиска Арабија, Катар, ЈАР, Египет, Малезија, Индонезија, Јордан, Алжир... Се муслимански држави, но културни, почитуваат меѓународна политика, правила на игра.
Зошто има некои држави кои сакаат уништување на себе си и на својот народ, за некоја имагинарна цел, како што е уништување на Израел?

Јас бев 2002 година во Израел на семинар и во еден муабет со домаќините, им велам на нас во Македонија ни е ептен комплицирана ситуацијата, од сите страни непријатели, кој не ни признава јазик, кој име, кој црква, кој територија.
Ми се насмеаа, вика абе ние сме една капка евреи во море од муслимани околу нас. Како се чуствуваме, што мислиш..Вашата ситуација е далеку од загрижувачка, споредена со нас.
И секоја чест, јас бев таму за размена на искуства во високото образование, тогаш почнуваше кај нас да се размислува за болонската декларација и слични реформи, па се собраа од европа таму.

Способен народ, во сите сфери, телекомуникации, медицина, земјоделие, информатика....
за разлика од тоа џганот околу нив.

Вакви заебанции треба да престанат, треба да се средат работите, не знам како се здобиле со толку ракети терористите, тоа не смеело да се дозволи, се надевам дека свеста ќе преовладее и дека нешто слично нема да се случи во иднина, значи памет за друг пат, да се уништат капацитетите пред да можат да станат закана. Потребно е елиминирање на хезболах, демилитаризација на сирија, а особено на иран.
Сега станува јасно зошто развивање на нуклеарно оружје од страна на радикални режими од тип на иран не смее да постои како опција.

Толку е очигледно дека УСАшите сакаат да го вмешаат Иран во било што воено, прво преко нуклеарки, а сега преку с'скање (поточно лобирање) на Израел. И сега CNN (ехеј!!.. ептен провидно ќе беше ако го дадат на FOX) ќе ни сервира кандид на Бушко и Тончи (). Муабетот им е ептен официјален, освен "срањето" на Буш, кое му доаѓа како цреша во класичен амерички-херој стил! :tv: :lazgo:

Уште еднаш, веќе никој по медиумите не спомнува за тоа како започна сегашниот конфликт т.е. овој момент http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=409385&postcount=59

Ако и официјално Америка се замеше во оваа војна однсно преку Либан да го нападне Иран, не ни беда трета светска војна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom