NeRtHuS_ErDa напиша:
Nema mesto za ova prasanje tuka. Ova ke bese isto kako nie vo 1991,da si zemevme pratalite i da mu se naselevme na nekoj grk ili na nekoe bugar4e doma! Prichina? Emi to si bese nase be brakja moi,oti da ne? Po taa logika i na evrejchinjata drzava im dadoa. Ajde ve molam,se e mnogu jasno,ama kako sakate,ja ne bi sakala vekje da komentiram,oti stvarno mi gi potekovte,iako gi nemam.Vas problem e vo sto veruvate i kje veruvate, i jas taka si mislev koga bev malecka,kako sum plachela samo na onie izmishlotini od vtorata svetska vojna...Ma neka se gonat,paraziti...A site sto komentiraa deka ako sme hristijani treba da sme na stranata na Izrael,ocigledno blage veze nemate od istorija na religija. Ajde prijatno![/quot
Не е ни чудо што не ја сфаќаш поентата за Израел кога се обидуваш да гледаш на работите низ призмата на логиката.Христијанството и логиката не одат заедно.Благодари му на Господ за Израел зошто оние борците за човекови права од ОНА ќе ти изгледаат како туристи.
Tokmu zatoa sum protiv hristijanstvoto i site drugi sranja sto ne odat raka pod raka so logika i zdrav razum. Na Gospod nema da mu blagodaram,zasto veruvam vo Bogovi...Mozes da me smetas za luda, istomislenikot ti Sv.Georgi25 isto taka moze da me narekuva devojche sto pati da e razlichno ili ne znam kako se izrazi,nesto so kontrast bese. Ne za razlika od mnogu drugi,ne patam da sum razlichna,jas prosto sum razlichna. I ne veruvam deka ako vie bevte na stranata na Liban,jas bi bila na stranata na evrejchinjata,naprotiv. Toa za ONA sto go kaza, bi bilo mnogu fino da si gi vratis zborchinjata nazad. Ova ne e tema za Ona Mona i drugi teroristichki ili turisicki organizacii ili agencii. Za site onie sto me narekoa nacist,anti-semitist ili ne znam sto li uste ne-nauchite da ziveete so lugje sto mislat razlichno od vas. Jas bev onaa sto uste po otvoranjeto na temata si dadov svoe mislenje i podrska na onoj sto ja otvori temata,seto posle bese vasa vina-pochnavte so navredi,me narekovte fashist i tako daljeeeee... Ako sakate da znaete sto ste vie vo momentov vo moite ochi,povelete: RAJA, STADO, MASA i nisto povekje! Sv,Georgi25 ne narece mene i Meta polupismeni-ah be sonce moe, daleku sum jas od polupismena,veruvaj mi. Taka da se obrakjash na devojkata ti,plachko,sto posle edno crvenko pise privatni poraki,oti vaka oti onaka. Ma jasen mi si ko solza! Vie vasata sopstvena istorija ne si ja znaete, 100 temi se otvorija kade sto Bugarive ne plukaat i ne pravat od tatar podolu, vie stoite tuka i se zanimavate so moiute izjavi (ma ako mislite deka ne sum vo pravo,zosto mi obrnuvate vnimanie?),ako imate tolku m.....a ajde da ve vidam na tie temi,so argumenti da mu dokazete deka negovoto "belo" e naseto "Crno".Tuku vas tuka vi e ubavo,mislite ako sum devojche sum podolu od vas. Kaj se najdovte be mazista se na ova forumot,chudo edno. Kolku pat vo ovie nekolku dena mi bese kazano "devojche,vaka i vaka" "devojce ne si u pravo"... Kolku od vas videle evrein vo zivo vo svojot sopstven zivot? Kolku od vas razgovarale so nego? Kolku od vas se smetaat za vistinski hristijani? I kolku od vas se zadoeni so idejata za kletite turci,gnasnite muslimani,teroristi i kakvi li uste ne? Kolku od vas mrazat muslimani bez da znaat zosto i kolku od vas zboruvaat za Izrael kako Svetinja,bez da ja znaat vistinskata idea za sozdavanjeto na Izrael? Kolku od vas se krajno neobjektivni,nenachitani,neinformirani i nezainteresirani da ja chijat i drugata strana!?
Vchera postaviv edno prashanje i vi kazav deka koga kje mi go odgovorite kje vi poveruvam. 24 4asa ne chuv odgovor,kako sakate nekoj da vi veruva i da vi aplaudira na besmislenite vi posovi.
Jas navistina 100 pati napisav deka kje prestanam da repliciram,ama prosto ste beskrajna inspiracija na potsmev i zabava.Na chovek da mu e merak da chita i da se chudi kako od cel svet samo na nasive forumi se najdoa umni da go drzat Jahova za madinja (izvinete na izrazot). Chitam germanski forum,se smejat u ochi na prozirnosta na evrejskite nameri, chitam svedski postovi uste poloso, otvoram bugarski,bugarive prv pat poumni od nas da izlezat, otvoram ruski,rusite poraneshno remek delo na evrejskiot marksizam,denes raka pod raka so germancite apsolutno protiv istiot. Duri i amerikancite,chija drzava e upravuvana od samite evrei, se chudat na drzkosta na izbraniot narod. Nie od cel svet najumni se najdovme, da ne bi da Evrejskata zaednica vi dava pari za postovite. Ama poznati po svojata alchnost i sebichnost,povekje od 1denar na post ne veruvam deka kje vi dadat
Ajt so zdravje!