АБА лига 2013/2014

Статус
Затворена за нови мислења.
Вакви срања како што има направија на Задар да им направат на МЗТ во Скопје има крв да падне.
Тоа на домашен терен го прават само......ќе дојдат и во Задар да играат.Само мислам дека Звезда ни крива ни дужна ќе добие сличен третман во Задар следното коло.

Според мене и од моја гледана точка, Партизан ќе биде шампион во овогодинешната АБА :)

Со онаква игра немој само да не влезат ни на фајнл фор.Цедевита е неприкосновен фаворит за титула.Се што останува да се види е кој ќе го земе второто место во Евролига а поради растеретеност ( дека не играат Евролига ) Црвена Звезда е пак најголем фаворит за тоа место.Квалификациите за ЕЛ што ги добива третиот се комплетна лотарија и да ги поминеш е доста невозможно посебно кога еден тим игра пред домашна публика.Значи најверојатно им останува Еврокуп ,они молат сега за финансиска помош кога играат во Евролига и имаат сезонски од по 120 евра + цел тим им се младинци.Без Евролига ќе пропаднат комплетно..

Одвај го победија Задар тимот кој е најголем фаворит за испаѓање кај нив дома и тоа овие играа и без неколку играчи поради болест.Повеќе пати го утнаа цел кош одколку што ги погодија таблата и обрачот заедно.Да не беше притисокот врз судиите од публиката и фрлањето предмети на терен Задар ќе си идеше дома сега со 2 поена.

Минатата година со онаков тим изгубија од Цедевита и не направија ништо во ЕЛ,со овој сега можат да се борат само за Куп и тоа е прашање дали ќе освојат со оглед дека се игра кај Раднички оваа година и главна цел им е купот за сезонава.

.

Тоа на домашен терен го прават само......ќе дојдат и во Задар да играат.Само мислам дека Звезда ни крива ни дужна ќе добие сличен третман во Задар следното коло.
Исто и ја мислам, чак што више мислам дека и вечер у Сплит нема да бидат гостопримливи.

Бре бре бре се напаливте.....тролам тука и си го хејтам МЗТ.Иначе на теми на други форуми за кладење оваа како чиста 2ка ја ставив. :)

Мое многу кратко резиме за прво коло:
Томас звер. Какви додавања прави страшно нешто. Тревис ... најпаметната инвестиција на Задар, можда и најпаметната во целата лига.
Владо е дефинитивно аут, Цедевита е многу силен тим.
МЗТ ме изненади со одбраната. Греота Загреб не ја наполни салата Д.П.
А и оваа година нема да видеме ништо посебно од Звезда.

pg2_wi_james_300.jpg

Ромео Трејвис,соиграч на Леброн на колеџ,многу јако играше со Партизан,добра инвестција на Задар,браво !

Уф уф уф.......прописно се обрука Звезда во Задар. 17 разлика,скоро 100 коша примија......дефинитивно најголемо разочарување се до сега.Олимпија победи против Сплит дома, 82-73

Ајде сега нека победи ЦЗ против Олимпија да не направат некој многу големи промени да ни дојдат во 6 то коло со тимов да си земеме лесни поени.

На крај Партизан успеа некако да тепа.......искрено многу сум разочаран од нив.Ако вака играат,на гости ниту една победа нема да имаат оваа сезона,а Ф4 ќе сонуваат само.Сепак денес се мачеа и до 2 минути до крај губеа од еден од фаворитите за испаѓање од лигата.....

Епа еве, еден од фаворитите за испагање од лигата ја победи Звезда 20 разлика.Значи и од екипата на Звезда си разочаран :D

Епа еве, еден од фаворитите за испагање од лигата ја победи Звезда 20 разлика.Значи и од екипата на Звезда си разочаран :D
Немој да ме јебеш дека играчи како Врбанц,Каштропил,Простран,Рамљак и ред други играчи од хрватска А1 лига се некоја јака екипа.Позитивно сум изненаден што на хартија ваков крш состав игра вака добро,а негативно сум од Звезда и Партизан.Мада ај,прво коло беше за Партизан тоа,али Звезда......

Ако продолжиме вака како со Цибона само од Цедевита може да изгубиме никој друг :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom