АБА лига 2013/2014

Статус
Затворена за нови мислења.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Вакви срања како што има направија на Задар да им направат на МЗТ во Скопје има крв да падне.
Тоа на домашен терен го прават само......ќе дојдат и во Задар да играат.Само мислам дека Звезда ни крива ни дужна ќе добие сличен третман во Задар следното коло.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Според мене и од моја гледана точка, Партизан ќе биде шампион во овогодинешната АБА :)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Со онаква игра немој само да не влезат ни на фајнл фор.Цедевита е неприкосновен фаворит за титула.Се што останува да се види е кој ќе го земе второто место во Евролига а поради растеретеност ( дека не играат Евролига ) Црвена Звезда е пак најголем фаворит за тоа место.Квалификациите за ЕЛ што ги добива третиот се комплетна лотарија и да ги поминеш е доста невозможно посебно кога еден тим игра пред домашна публика.Значи најверојатно им останува Еврокуп ,они молат сега за финансиска помош кога играат во Евролига и имаат сезонски од по 120 евра + цел тим им се младинци.Без Евролига ќе пропаднат комплетно..

Одвај го победија Задар тимот кој е најголем фаворит за испаѓање кај нив дома и тоа овие играа и без неколку играчи поради болест.Повеќе пати го утнаа цел кош одколку што ги погодија таблата и обрачот заедно.Да не беше притисокот врз судиите од публиката и фрлањето предмети на терен Задар ќе си идеше дома сега со 2 поена.

Минатата година со онаков тим изгубија од Цедевита и не направија ништо во ЕЛ,со овој сега можат да се борат само за Куп и тоа е прашање дали ќе освојат со оглед дека се игра кај Раднички оваа година и главна цел им е купот за сезонава.

.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
Тоа на домашен терен го прават само......ќе дојдат и во Задар да играат.Само мислам дека Звезда ни крива ни дужна ќе добие сличен третман во Задар следното коло.
Исто и ја мислам, чак што више мислам дека и вечер у Сплит нема да бидат гостопримливи.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Бре бре бре се напаливте.....тролам тука и си го хејтам МЗТ.Иначе на теми на други форуми за кладење оваа како чиста 2ка ја ставив. :)

Дарко Рибарот

Пуштен пуштен,а фактички го кријат..
Член од
15 мај 2012
Мислења
134
Поени од реакции
46
Мое многу кратко резиме за прво коло:
Томас звер. Какви додавања прави страшно нешто. Тревис ... најпаметната инвестиција на Задар, можда и најпаметната во целата лига.
Владо е дефинитивно аут, Цедевита е многу силен тим.
МЗТ ме изненади со одбраната. Греота Загреб не ја наполни салата Д.П.
А и оваа година нема да видеме ништо посебно од Звезда.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530

Ромео Трејвис,соиграч на Леброн на колеџ,многу јако играше со Партизан,добра инвестција на Задар,браво !

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Уф уф уф.......прописно се обрука Звезда во Задар. 17 разлика,скоро 100 коша примија......дефинитивно најголемо разочарување се до сега.Олимпија победи против Сплит дома, 82-73

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ајде сега нека победи ЦЗ против Олимпија да не направат некој многу големи промени да ни дојдат во 6 то коло со тимов да си земеме лесни поени.

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
На крај Партизан успеа некако да тепа.......искрено многу сум разочаран од нив.Ако вака играат,на гости ниту една победа нема да имаат оваа сезона,а Ф4 ќе сонуваат само.Сепак денес се мачеа и до 2 минути до крај губеа од еден од фаворитите за испаѓање од лигата.....
Епа еве, еден од фаворитите за испагање од лигата ја победи Звезда 20 разлика.Значи и од екипата на Звезда си разочаран :D

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Епа еве, еден од фаворитите за испагање од лигата ја победи Звезда 20 разлика.Значи и од екипата на Звезда си разочаран :D
Немој да ме јебеш дека играчи како Врбанц,Каштропил,Простран,Рамљак и ред други играчи од хрватска А1 лига се некоја јака екипа.Позитивно сум изненаден што на хартија ваков крш состав игра вака добро,а негативно сум од Звезда и Партизан.Мада ај,прво коло беше за Партизан тоа,али Звезда......

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ако продолжиме вака како со Цибона само од Цедевита може да изгубиме никој друг :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom