- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Аха ОК, па нели тука ќе мавнеа и Кули од по 60 ката?
На Стара Железничка и понатака?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аха ОК, па нели тука ќе мавнеа и Кули од по 60 ката?
Оф леле. АЈ пак по ред.1. Другарите твој сопаратиски се презафатени со парковите што ќе се градат на територија на Општина Карпош.
2. ОК, ај да те убиеме тебе, и така твоите после ќе направат друго дете..
3.Проблеми со видот имаш?
4. Колку посто си ќора?
5. Одма се гледа штетата.
6. Како во други држави се поместуваат згради и по 500 метри, така и овде..
7. Стара ко библија, или од старост си оќорела.
8. Каква подземна железница, мори железници да те маваат по глава...
Уште кулите близначки да ги копираат ни фали и градов ќе личи на циркус иако веќе заличува со толку статуи и на музеј на уметности.Аха ОК, па нели тука ќе мавнеа и Кули од по 60 ката?
Сликите се фотошопирани. Внесени се моменти од земјотресот во 63-та, затоа толку разурнат бетон. Не е вистина дека се урива дел од објектот.
Оф леле. АЈ пак по ред.
Под 1. Напаѓаш оти немаш одбрана. Се гради аква парк, ама тебе ти смета оти вие не сакате да се гради. Кешот ви е подобар во џеб, отколку за градби.
Под 2. Умрев коа ти го прочитов постот. нема потреба да ме убиваш пак. Осет.
Под 3. и 4 Она не видела. НЕ ВИДЕЛА. Јас си догледуам, фала на господа, ама за годините, арна сум си.
Под 5. И ти си исто магистер археолог? Точно занеш за штетата? Од слика видено. Алал.
Под 6. Ке ја поместат зградата 500 метри? Де кажи само дали на лево или на десно. И како се поместува зграда. Јас не знам.
Под 7. 2004 та е тоа мислам. Јас стара сум, фала на прашање, ке дочекаш, ке видиш.
Под 8. У право си, и јас некогаш грешам. Ама никогаш нема да поместам зграа на лево и да кажам дека нешто е вака или онака, а не сум видела. Особено ако сум магистер за тоа.
Дај сликни да видиме кај се гради аква-паркотОф леле. АЈ пак по ред.
Под 1. Напаѓаш оти немаш одбрана. Се гради аква парк, ама тебе ти смета оти вие не сакате да се гради. Кешот ви е подобар во џеб, отколку за градби.
.
не јади трици доцна навечер.
Сигурно не си бил сведок на катастрофата (како мене)
Види ги поубаво сликите се права сегашна вистина.
Види го Водно,сигурно не го знаеш пред “63 какво голо брдо беше.
Види до каде се палатите на сликите.Пред земјотресот над школото
„Кочо Рацин“-каде и јас учев-беше ЛАЗО и една ПС и готово а сега се отиде у п......м......
Види на сликата ти е жичарата од шесте чешми угоре и крстот на Крстовар.
А знаеш ли што имаше пред “63 кај шесте чешми.
Види на сликите новоградби на ул. Железничка
или ти ништо не гледаш,знаеш ли што имаше на тоа место пред “63.
Остај ти ја крстиш, таа прди..Дај сликни да видиме кај се гради аква-паркот![]()
Дај сликни да видиме кај се гради аква-паркот![]()
Не паничам. Сега иам нова цел у животот. Како да ја поместам куќава 500 метри, да бидам поблиску до комшијата со осмици на стомакот. А да...и да видам како ке испаднете на протест за непотребни работи. Ајде кренете се !!! Што чекате! За плоштад слобода! за спроти плоштад слобода! Уа за градењето! Уа за аквапаркот! Уа што не купувате бисери на колешките!Па ако си од близина донеси слики и докажи дека се е во ред.. Што паничиш тогаш?
Какови паркови? Зелени или аква?Остај ти ја крстиш, таа прди..
И кажував за парковите што ќе ги прави Општина Карпош кај Млечен и во Порта Влае, ама изгледа не е запозната со ситуацијата само треска..
Абе таму треба да се гради, она рече дека се гради. Ништо не се гради таму.Кај Борис Трајковски. Аква паркот треба да го комплетира спортскиот центар
Викам не си арна...Не паничам. Сега иам нова цел у животот. Како да ја поместам куќава 500 метри, да бидам поблиску до комшијата со осмици на стомакот. А да...и да видам како ке испаднете на протест за непотребни работи. Ајде кренете се !!! Што чекате! За плоштад слобода! за спроти плоштад слобода! Уа за градењето! Уа за аквапаркот! Уа што не купувате бисери на колешките!
П.С. А да си поместам куќава до Скопје, а? Коо поубави мажи да има таму, а?
Абе ништо чудно во иднина и градови да поместуваат ако не и да телепортираатВикам не си арна...
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=103595&kategorija=6
ВИДЕО: Спектакуларно преместување на зграда во Цирих стара 122 години
23. 05.2012 - 09:29:39
Во Цирих почна преместувањето на ни повеќе ни помалку, индустриска зграда тешка 6.200 тона и стара цели 122 години!Преместувањето на зградата на друга локација ќе трае два дена, а истата ќе биде поместена за околу 60 метри подалеку, односно на местото каде била првично изградена.Зградата ќе биде поместена со помош на железница, а станува збор за најголемиот ваков потфат било кога на подрачјето на Швајцарија, па и на Европа.Зградата буквално ќе се турка со посебна за таа намена изградена железница.“Можеби се’ изгледа помалку необично, но ние сме среќни што успеавме да ја зачуваме оваа стара зграда која вака би можела да издржи уште 100 години“, рекол главниот инвеститор Питер Леман.Зградата е долга 80 метри, а широка 12, а ќе се премести со шест железници кои се внимателно поставени уште од минатото лето. Ќе се поместува со брзина од 3 до 5 метри на час, а целокупното преместување ќе трае два дена.