Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам да купувам нова графичка....
Па имам извесна дилема....
Кај нас гледам има доста избор...и модели и произведувачи...
Inno,Galaxy,Asus... и тако даље да не ги набројувам сите...
И ECS GeForce 8800gt (OC) 512DDR3 со хладњак шо зафаќа тон место...
вреди ли...? и дали има некоја битна разлика во квалитет во однос на попоуларните производители...?

http://www.tweaktown.com/reviews/1284/3/page_3_the_card/index.html

Јас имам 9600ГТ со исти таков кулер. Не зимај графичка со таков кулер, освен ако немаш пошироко куќиште од стандардните (со 12цм кулер се одпозади поширките) или па планираш да ја користиш на нормално куќиште со отворен страничен дел.

Sto preporacuvas Draganask Gigabyte GeForce 9600GT 512MB GDDR3 256 bit ili GeForce 8800 GTS 512 MB(128bit)GDDR3 RAM.So 4 gb ram ke treba Windows XP 64 bi-en taka?Plakanje kes?A ako ti donesam kukiste ke mozes da stavis vnatre.Moze so CORE 2 DUO 3.0GHz i kolku pari ke bide?

Luge koja e normalna temperatura na HDD gleam mene mi doe do 40 c taman li e taa ???

@Kaspersky

Нормална работна температура на хард диск е 35-40 степени. При скок на температурата на хард дискот од 40 на 50 степени, тој ќе работи но сигурноста при работењета е помала за 50%.

@KevinM

За монтирање не е проблем ако сакаш ќе го монтираме во фиока хехе се зезам :)

За графичка, нека ми помогнат поголемите познавачи за графички.. дали има 128-bit 8800 GTS? Доколку да мое мислење е дека подобро е да одиш на 9600 GT која e 256-bit. Ајде нека се јават поголемите познавачи Korun мислам доста се разбира.

За процесор може таков, не е никаков проблем.

За плаќање најдобро е ако можеш кеш, инаку може и на рати со картичка Visa и Маster.

Заборавив да кажам.. колку што знам јас, 32-битен XP препознава максимум 3GB рам меморија, за да бидат препознаени сите 4GB рам треба да се инсталира 64-битен XP.

@Kaspersky

Нормална работна температура на хард диск е 35-40 степени. При скок на температурата на хард дискот од 40 на 50 степени, тој ќе работи но сигурноста при работењета е помала за 50%.

@KevinM

За монтирање не е проблем ако сакаш ќе го монтираме во фиока хехе се зезам :)

За графичка, нека ми помогнат поголемите познавачи за графички.. дали има 128-bit 8800 GTS? Доколку да мое мислење е дека подобро е да одиш на 9600 GT која e 256-bit. Ајде нека се јават поголемите познавачи Korun мислам доста се разбира.

За процесор може таков, не е никаков проблем.

За плаќање најдобро е ако можеш кеш, инаку може и на рати со картичка Visa и Маster.

Заборавив да кажам.. колку што знам јас, 32-битен XP препознава максимум 3GB рам меморија, за да бидат препознаени сите 4GB рам треба да се инсталира 64-битен XP.

да,точно е тоа, 32-битен ХP препознава само до 3гб рам

Напишано од Sephiroth
Оф леле......Прво, не ти бипкал од рамот него од нешто друго, да не објаснувам сеа, второ, ова второво што го пиша е без врска.

ОК
.........

8800GTS има три модела:
8800GTS 320MB----320bit
8800GTS 640MB----320bit
8800GTS 512MB----256bit

Најдобра е таа со 512рам бидејки истата графичка е и 9800GTX.

Sto preporacuvas Draganask Gigabyte GeForce 9600GT 512MB GDDR3 256 bit ili GeForce 8800 GTS 512 MB(128bit)GDDR3 RAM.So 4 gb ram ke treba Windows XP 64 bi-en taka?Plakanje kes?A ako ti donesam kukiste ke mozes da stavis vnatre.Moze so CORE 2 DUO 3.0GHz i kolku pari ke bide?

Ако се мислиш помеѓу овие две графички, не се мисли многу. Зимај 8800GTS 512 DDR3 256 bit. (кај си видел 128 bit???)

Јас имам 9600ГТ со исти таков кулер. Не зимај графичка со таков кулер, освен ако немаш пошироко куќиште од стандардните (со 12цм кулер се одпозади поширките) или па планираш да ја користиш на нормално куќиште со отворен страничен дел.

Да кулерот е доста голем...
....планирав да купам ново куќиште и вака и така...
Фала за инфото....

Да кулерот е доста голем...
....планирав да купам ново куќиште и вака и така...
Фала за инфото....

Подобро земи си некоја графичка со вентилаторче одколку некоја со пасивен кулер...

Подобро земи си некоја графичка со вентилаторче одколку некоја со пасивен кулер...

Би се сложил....
графичката (http://www.tweaktown.com/reviews/1284/1/page_1_introduction/index.html) која е спомната има масивен кулер меѓутоа во пакувањето доаѓаат и два вентилатори кои треба сам да си ги наместиш....

Е сега ме интересира што куќиште+напојување би било соодветно ...
знам дека куќиштето треба да е поголемо од стандардните,мислам дека во некој предходен пост беше спомнато куќиште што може да собере 12cm case вентилатор.....
...значи на 8800gt додади и q6600,две три плочки рам,сигурно два хард дискови,DVD режач....и така натаму...
какво напојување да барам т.е. со колкава моќност....400W 500W 600W
и кој бренд...?

Е сега ме интересира што куќиште+напојување би било соодветно ...
знам дека куќиштето треба да е поголемо од стандардните,мислам дека во некој предходен пост беше спомнато куќиште што може да собере 12cm case вентилатор.....
...значи на 8800gt додади и q6600,две три плочки рам,сигурно два хард дискови,DVD режач....и така натаму...
какво напојување да барам т.е. со колкава моќност....400W 500W 600W
и кој бренд...?

Напојуванје земи 500 W минимум, и глеј некое поквалитетно (што значи поскапо), ќе ти кажат од таму кое е поквалитетно.

И немора пошироко куќиште. Земи си нормална 8800GT со нормален кулер и вграден вентилатор, гајле нема.

Напојуванје земи 500 W минимум, и глеј некое поквалитетно (што значи поскапо), ќе ти кажат од таму кое е поквалитетно.

И немора пошироко куќиште. Земи си нормална 8800GT со нормален кулер и вграден вентилатор, гајле нема.

Значи Delux отпаѓа ... Spire, Cooler Master или слично....:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom