Навредливи билборди во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Не, обратно е, за да тврдиш за нешто дека не било чудо, треба да докажеш. Сепак и да не се работело за чудо, ова ги навредува христијаните.

Не, обратно е, за да тврдиш за нешто дека не било чудо, треба да докажеш. Сепак и да не се работело за чудо, ова ги навредува христијаните.

хахахахах, е сеа жими се ме насмеа. За да тврдам дека не било чудо треба да докажам? Значи ако неможам јас да докажам, а била општа човечка глупости, лага за некаков бизнис и треба да го прогласам за ЧУДО? Дали си нормален?

Не, обратно е, за да тврдиш за нешто дека не било чудо, треба да докажеш.

Затоа и беше таа анализа: да се докаже дали „чудово“ е вистина или не.Ама резултатите мистерозно ги снема, нема ни трага од нив веќе втори месец по ред.
Еве јас на пример можам да ти кажам дека знам на која карпа се помочал Исус и можам да ти кажам дека ако ја лижнеш таа карпа ќе те следи среќа цел живот.Дури и на карпата може и да се најдат и трагови од мочката но треба да се докаже дали е тоа Исусовата или пак мојата мочка или пак што е уште полошо на некое куче-скитник мочката.И ти како граѓанин на Република Мајмудонија ќе бараш тоа „чудо“ да се докаже или пак веднаш ќе почнеш да ја лижеш карпата?

И еве, да не се навредат (не)вернициве однапред се извинувам што при конструирањето на една ваква ситуација го употребив ликот и делото на Севишниот, Алфа и Омега, Исус Христос не ми беше намерата да навредувам туку да дадам еден соодветен пример.

Општото ниво на култура е поразително.
Карикатурите за Мухамед не беа толку навредливи, ама карикатура за црквата е ужасно.
Кога ќе почнеме да размислуваме со мозокот наместо со емоциите?
И кога ќе почнеме да применуваме исти стандарди за различни нешта?
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 21:14 ---
Значи атеистите кога се работи за вера се најголеми :гомце:-јадачи евер. И тоа кога се работи за Христијанство..а ако се работи за Ислам несмеат да писнат,зашто може куранот у уста да им го начукаат. Начекале лабава почва и се празнат со своите негативности,типично дегенски,а се прават учени,образувани луѓе..да се такви прво би почитувале став и воља на некој друг и ако е верник треба да го почитува неговиот став..ама спротивно,мизерија се.

Во духот на христијанството...

А ти паметен, неможеш да ги сфатиш мислењата и ставовите на атеистите,а не па да ги почитуваш истите
едно е мислење и став,а друго е омаловажување и исмејување..прави разлика..лесно е.

Уште една тема, која е плодна за меѓусебно пукање и плукање помеѓу атеистите и верниците ............ :facepalm: џизис крајст & но комент .... што и да кажам/пишам ќе згрешам и ќе ги навредам или едните или другите !

едно е мислење и став,а друго е омаловажување и исмејување..прави разлика..лесно е.

извини ама за нешто да биде исмеано, треба да има добра причина за тоа. Во случајов има и незнам зошто воопшто се буниш, и покрај се билбордот е смешен.

Значи на крај се' се сведува на тоа да се насмеeме :D

Секој еден разумен, воспитан треба да го осуди ова "уметничко дело". Пишуваше на сајтот на Канал5 дека ова биле некое дело на некои две уметнички за незнам ти каква изложба што ќе се одржувала во Ск. Се прашувам како баш оваа монтажа им текна да се најде на билборд кога се знае дека ќе повреди многумина. За да навредат многумина немам друго објаснување. Ама уште повеќе повредува како некои македонци име е милои им годи што многумина од нивниот род се згрозени и погодени од ова идиотштина. Ми се гади...Не знам зошто на некои им смета што некои други веруваат во Бога. Мене не мие гајле дали други имаат стапнато во црква или не. Секој нека живее како сака, изборот е наш. На некои коментари под веста читав како некои Албанци ни се смеат.Што проклет народ сме ние. Затоа и не сме имале држава никогаш. Не заслужуваме дефинитивно. Ми се гади...

Значи атеистите кога се работи за вера се најголеми :гомце:-јадачи евер. И тоа кога се работи за Христијанство..а ако се работи за Ислам несмеат да писнат,зашто може куранот у уста да им го начукаат. Начекале лабава почва и се празнат со своите негативности,типично дегенски,а се прават учени,образувани луѓе..да се такви прво би почитувале став и воља на некој друг и ако е верник треба да го почитува неговиот став..ама спротивно,мизерија се.

А ти пак со библија по гла дан ги маваше исламистите? Интересна појава ова, ако носиш крст на врат автоматски си похрабар и подобар човек. Хаха, абе аман... сега го разбирам феноменот "леандра против тебе".

И дај вратите ги црвените или барем дислајк копче. Ko ќе видам лајк на мислење ко цитираново..... Дрогба најдобро ме опишвит.
scaled.php

П.С. Не сум атеист, не се декларирам како таков, ама не сум ни некој верник. Сакам само да се туцам со јајца. :)

Чудото во Св. Димитрија исмеано на билборд!

Граѓаните на Скопје се згрозени од новата „реклама“ што осамна на еден од билбордите.
Рекламирајќи го средството за чистење, нарачателот ја искористил фотографијата од прочистените фрески во црквата Св. Димитрија, со што автоматски се негира чудото господово и она во што веруваат верниците.

cudo.jpg

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/chudoto-vo-sv-dimitrija-ismeano-na-bilbord

Не сум купувал до сега средства, ама ова дефинитивно ќе го купам! :D

Човекот, кој и да е на кој му текнало ова, е гение! :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom