H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Па да бидеме реални само на црква може да к*рчите.. Да беше спротивното ова ќе беа денешните слики од Скопје:

+

=

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Авторите на “уметничкото дело“ веројатно се поклонуваат на Грчката или Српската Црква (читај парацрквата на грко-влавот Вранишковски). Друго објаснување нема.
Авторите на “уметничкото дело“ веројатно се поклонуваат на Грчката или Српската Црква (читај парацрквата на грко-влавот Вранишковски). Друго објаснување нема.
мене не ми пречи ова,што сакаат имаат право да исмејуваат,само истиве што го подржувате ако се направи нешто за мухамед ке бидете против тоа,како навредливо.Зарем го забораивте вевчанскиот карневал?тоа беше невкусно нели?а ова е смешно хм..![]()
Кои сме тоа НИЕ што сме исмевале? Јас никогаш не сум исмевал никого. За карневалот во Вевчани имав став дека не ми се допаѓа и дека и да има пародии со религиски работи треба да се внимава да не се навреди некој. А да потсетиме дека оваа година за првпат се правеа заебанции со оџи за разлика од 50 години порано што имаше заебанции со попови (значи не може да збориме за некаква религиска навреда кон една религија). Така да не знам која ти е поентата? Или можеби зборуваш за карикатурите за Мухамед? Не ги поддржувам но тоа се решава на тој начин што нема да го купиш весникот, а сигурно не да фрлаш бомби и да праќаш убијци да го убијат карикатуристот. Иначе сите тие карикатури се резултат на хистеријата на исламистите, такво нешто од христијанска страна нема ( барем не до сега во иднина се е можно). Споредбат не ти е правилна во секој случај, овие таканаречени либерали удираат таму каде што смеат, врз христијанството пошто знаат дека нема да има жесток одговор ( во смисла насилство) туку само некој изнервиран човек што они потајно го посакуваат. Ај сега од креатива нека направат билборд со срушената џамија во Струга што глупиот оџа ја сруши без дозвола или некоја заебанција со мухамед и камилите ако имаат м*да. Ми се иде у ВЦ од вакви као "храбри уметници" - либерални заебанти. Ете успеаа ме изнервираа.Само ја кажаа вистината, убаво посочија и другите овде, ние кога исмевавме нешто од друга вера и нација тоа беше уметничка слобода, а сега? Не сте во право вие „навредените“
Вчера кога ја прочитав веста прво помислив дека МПЦ реши да го рекламира своето дело во црквата и по билборди...
Кога излезе билбордов од подоле и кога Грција се побуни оти и „биле повредени чувствата“ ние се правдавме дека станува збор за индивидуално уметничко изразување на авторот.
![]()