Евровизиски плагијати 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Сите песни се више плагијати,нема што веќе да измислат,сите ритми митми се веќе познати,такада не гледам ништо страшно тука..плагијат е не е плагијат ,што има везе.

Си купил некогаш негово оригинал CD па да просераваш тука? Под секоја песна што е препеана си пишува под неа која е оригиналот и дека авторските права се откупени или има дозвола за правење cover на оригиналната верзија.

Не е плагијатор, ама губи многу кредибилитет како артист/писател на песни.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4nJcmLMb5to#t=117s
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=saalGKY7ifU#t=160s
на сите им се допадна, зашо сите веќе ја знаат, само незнаат ))))))

Таа на Данска, иста Crazy од Seal..
Имаше уште многу вакви. Све беа плагијати.

Споредбава :cautious:

па дечки со 4 акорди како и да вртиш/сучиш тоа се песните :)

Врска нема плагијат, па зарам ако е плагијат до сега немаше да се дознае и туку така ќе и дозволеа да победи, живи глупости...тимот на луѓе кој што работеше за овогодинешниот евросонг е нешто по бројка скоро колку една Македонија ( благо речено) , и бидете сигурни дека ако нешто беше плагијат воопште немаше ни да влезе а камо ли да победи...
Со песнава со која што ја споредувата ама никакви врски нема со победничката песна, за да песната биде прогласена за плагијат се гледа нотната линија, софпаѓањето во нотите а не тоа колку си наликува или има нешто...
Магарето лета е лета сине лета

Не дека го сакам Владота али сум приметил дека он прави кавери на песни ама не ги кажувај во спотови туку на албумите. А тоа што ние како држава не купуваме албуми е друг муабет а тоа го сфатил он и си гура така, оправдан легално а ние не си знаеме.

А Евровизија ти е кич музика па ништо чудно да има вакви позајмувања на мелодии, тактови и слично. И така не е некој битен фактор...
Си купил некогаш негово оригинал CD па да просераваш тука? Под секоја песна што е препеана си пишува под неа која е оригиналот и дека авторските права се откупени или има дозвола за правење cover на оригиналната верзија.
Нека откупил права, пак не е негово, што значи дека е и така некреативен музичар. И толку од мене не знаев дека има права на тоа, то му доаѓа ко позајмувам не крадам :) Ќе отиде офф ова за Владо а не е тема.

Плагијат не плагијат ја не гледам евровизија али кога вака нешто ќе слушнам ...

eve eden interesen sled...
poznatiot hit , nekade od 1960
Save the last dance for me - The Drifters
podocna Ivo Robić ispea germanska verzija, ama so smenet naslov
Ivo Robic - Mit 17 fängt das Leben erst an 1961
1962 Bobi Darin go izvede svojot originalen hit
18 Yellow Roses ~ Bobby Darin
ima i prepev na s/h od Miki Jevremović
Miki Jevremović - 18 žutih ruža (18 yellowroses) - 1964
e sega tvrdat deka hitot so 18 ruži nema vrska so najstariot na Drifters, i toj se vodi kako original ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom