- Член од
- 28 јануари 2010
- Мислења
- 1.613
- Поени од реакции
- 1.166
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
кои се тие? Секоја Библија своја приказна, секоја секта има Библија своја, и неколку различни верзии на книги и преводи и молитвеници и списанија и емисии и телевизии и радиостаници и проповедници и се изморив веќеепа имаш библи бе човек, веродостојни на оригиналот.
еврејската ја немам читано, знам дека православната е составена од 66 книги. Стариот завет има 39, новиот 27. Старите биле напишани на арамејски и хебрејски некои 1500-400 години пред Исус, новите на старогрчки на некои 40-100 години после Исус.Што и фали на билијата еврејската,највродостојна е. Ако не знаеш од еврејските списи е библијата .Од збор до збор.
30. Ако Волјата застане и викне Зошто, привикувајќи го Затоа, тогаш Волјата застанува и не прави ништо.Ах каква мака за мажот-умот,кога дозволува жената-срцето да господари над него.![]()
не , православен христијанин сумДа те прашам, ти евреин ли си?
Не те прашав што со по вера, јас сум вегетаријанец мило ми е.не , православен христијанин сум
Ај сега да ти појаснам, Стариоѕ завет или у оригинал„Танах”, се состои од три дела: Закон (хебрејски „Тора”), Пророци
(„Невиим”) и Списи („Кетувим”). Голем дел преводи содржат редослед книги који се
у грчки превод - „Септуагинти”, кои не одговараат на оригиналот.У ерусали има музеј каде има делови од списите, http://www.vijesti.me/caffe/svitak-mrtvog-mora-dostupan-internetu-clanak-40349 најстар запис е ова така што е најверодостоен
не , православен христијанин сум
Ај сега да ти појаснам, Стариоѕ завет или у оригинал„Танах”, се состои од три дела: Закон (хебрејски „Тора”), Пророци
(„Невиим”) и Списи („Кетувим”). Голем дел преводи содржат редослед книги који се
у грчки превод - „Септуагинти”, кои не одговараат на оригиналот.У ерусали има музеј каде има делови од списите, http://www.vijesti.me/caffe/svitak-mrtvog-mora-dostupan-internetu-clanak-40349 најстар запис е ова така што е најверодостоен
Чекај, евреин е религија?![]()
океј македонецм сум чистокрвенНе те прашав што со по вера, јас сум вегетаријанец мило ми е.
Затоа и си православен христијанин нели?океј македонецм сум чистокрвен
неЗатоа и си православен христијанин нели?
Не ти верувам но нека биде како што велиш...
Него зошто? И што врска имаат македонците со евреите??
Preteruvam, posto so vakvi kako vas muabet ne se pravi.Не. Во глобала, мажите се физички посилни од жените поради поголема мускулна маса, поцврсти коски и лигаменти и слично. Не секоја работа која ја вршат мажите ќе ја извршат жените. Од друга страна, жените се многу подобри од мажите кога станува збор за multitasking правејќи ги способни за работи кои за мажот се многу потешки или невозможни.
Сепак, примитивизмот кој го пропагира Eleanor во најмала рака е комичен.
Значи, јас што ќе готвам, ќе пеглам, ќе перам, ќе чистам,... правам грев? , према твоите мислења.jas sum stvorena za da ragjam deca I da gi vospituvam, a maz mi da raboti.
I taka I pisuva vo Biblija.
Toa poso ke vospituvam deca, ne me prai "tikva", glupava, nesposobna, smotana, vo nieden pogled inferiorna vo sporedba so mojot soprug.
I just...can'tЗначи, јас што ќе готвам, ќе пеглам, ќе перам, ќе чистам,... правам грев? , према твоите мислења.