Божјиот план за бракот

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Ах тој Бафомет...
Ах каква мака за мажот-умот,кога дозволува жената-срцето да господари над него.:facepalm:

Тимотеј 1
11 Жената да се учи во тишина и во секаква покорност!
12 А на жената не и дозволувам да поучува, ниту да господари над мажот, туку да биде мирна.

Што сакате кажете после, ама Алф почна да ми се допаѓа како размислува...:love:

епа имаш библи бе човек, веродостојни на оригиналот.
кои се тие? Секоја Библија своја приказна, секоја секта има Библија своја, и неколку различни верзии на книги и преводи и молитвеници и списанија и емисии и телевизии и радиостаници и проповедници и се изморив веќе
Што и фали на билијата еврејската,највродостојна е. Ако не знаеш од еврејските списи е библијата .Од збор до збор.
еврејската ја немам читано, знам дека православната е составена од 66 книги. Стариот завет има 39, новиот 27. Старите биле напишани на арамејски и хебрејски некои 1500-400 години пред Исус, новите на старогрчки на некои 40-100 години после Исус.
И сега, откако се излезени книгите од кои е составен Новиот завет, стариот престанал да важи во некои општества.

Христијанството е измислено од Евреите, а Исламот отпосле како копија на овие две верувања.

Ах каква мака за мажот-умот,кога дозволува жената-срцето да господари над него.:facepalm:
30. Ако Волјата застане и викне Зошто, привикувајќи го Затоа, тогаш Волјата застанува и не прави ништо.
31. Ако Моќта запраша зошто, тогаш Моќта е слабост.
32. Исто така Разумот е лага; зашто постои чинител бесконечен и непознат; и сите нивни зборови се навидум мудри.

Да те прашам, ти евреин ли си?
не , православен христијанин сум
Ај сега да ти појаснам, Стариоѕ завет или у оригинал„Танах”, се состои од три дела: Закон (хебрејски „Тора”), Пророци
(„Невиим”) и Списи („Кетувим”). Голем дел преводи содржат редослед книги који се
у грчки превод - „Септуагинти”, кои не одговараат на оригиналот.У ерусали има музеј каде има делови од списите, http://www.vijesti.me/caffe/svitak-mrtvog-mora-dostupan-internetu-clanak-40349 најстар запис е ова така што е најверодостоен

Ај сега да ти појаснам, Стариоѕ завет или у оригинал„Танах”, се состои од три дела: Закон (хебрејски „Тора”), Пророци
(„Невиим”) и Списи („Кетувим”). Голем дел преводи содржат редослед книги који се
у грчки превод - „Септуагинти”, кои не одговараат на оригиналот.У ерусали има музеј каде има делови од списите, http://www.vijesti.me/caffe/svitak-mrtvog-mora-dostupan-internetu-clanak-40349 најстар запис е ова така што е најверодостоен
Не те прашав што со по вера, јас сум вегетаријанец мило ми е.

Чекај, евреин е религија? :cautious:

Не. Во глобала, мажите се физички посилни од жените поради поголема мускулна маса, поцврсти коски и лигаменти и слично. Не секоја работа која ја вршат мажите ќе ја извршат жените. Од друга страна, жените се многу подобри од мажите кога станува збор за multitasking правејќи ги способни за работи кои за мажот се многу потешки или невозможни.
Сепак, примитивизмот кој го пропагира Eleanor во најмала рака е комичен.
Preteruvam, posto so vakvi kako vas muabet ne se pravi.
I'm tellin you, jas sum stvorena za da ragjam deca I da gi vospituvam, a maz mi da raboti.
I taka I pisuva vo Biblija.
Toa poso ke vospituvam deca, ne me prai "tikva", glupava, nesposobna, smotana, vo nieden pogled inferiorna vo sporedba so mojot soprug.
A @Nessa ako ti mislise deka ke se custvuvas glupavo ako sedis doma I uzivas, go razvivas mozokot vo kreativna nasoka, a ne go tupis so bespotrebni obvrski, do tebe e...
Vo Biblija zborceto "potcinuva" pisav I na 1va strana od temava sto znaci I kako e I sto e I od kade poteknuva. so kirilica pisuvav, u can't miss it.
Lingur bese edistveniot sto razmisluvase u dobra nasoka. Drugive...od vaseto ego podaleku ne gledate nieden.
Ateist, se prasuvam, kaj se izgubi? :D
Drugarce dzezersko <3

jas sum stvorena za da ragjam deca I da gi vospituvam, a maz mi da raboti.
I taka I pisuva vo Biblija.
Toa poso ke vospituvam deca, ne me prai "tikva", glupava, nesposobna, smotana, vo nieden pogled inferiorna vo sporedba so mojot soprug.
Значи, јас што ќе готвам, ќе пеглам, ќе перам, ќе чистам,... правам грев? , према твоите мислења.

Значи, јас што ќе готвам, ќе пеглам, ќе перам, ќе чистам,... правам грев? , према твоите мислења.
I just...can't :D
Da, pravis grev I ke goris vo pekolot poradi toa :D
Aj mwa, ostajte me da si chillam vo zivotot.
Ke praime irl nekad muabet :*

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom