Атеист
Дежурен Шаман
Знам, комшика ти ми кажаOd skromnite sum jas
Drugite neka kazat toahahah

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам, комшика ти ми кажаOd skromnite sum jas
Drugite neka kazat toahahah
Preteruvam, posto so vakvi kako vas muabet ne se pravi.
I'm tellin you, jas sum stvorena za da ragjam deca I da gi vospituvam, a maz mi da raboti.
I taka I pisuva vo Biblija.
Toa poso ke vospituvam deca, ne me prai "tikva", glupava, nesposobna, smotana, vo nieden pogled inferiorna vo sporedba so mojot soprug.
Inteligencija I sposobnost da go nateram maz mi da raboti za mene
I toa spored Biblija ke bidam ispravna. Kje bidam mirna I tivka I prekrasna zenicka, da me grabnes I da begas!
ех е ај машко нека роди да видамНе, не си створена за да раѓаш деца.
Не се нервирај де...што мрчите бе феминистки кога сите знаеме што е машка , а што женска работа. Одете вие цименто носее, цигли , куќа правете да видам. Е не е тоа куцање бре . Зошто бе не сте некој ѕидарки, не работите на пруга, не копае пат, не правите мостови.
пс: не мешајте спонзоруши, спонзоруша е друг поим,
--- надополнето: 3 мај 2012 во 11:47 ---
ех е ај машко нека роди да видам
епа токму тоа, помагање и сама да работи .си видела жена на скеле, со копач да крши камења? Се е во гените, жената никогаш нема да биде ѕидар, не го сака тоа.Значи не копање пиперки, него копање карпи, цепен је дрва хааха, абе дрва цепкаање мислиш ? Не си видела стебло па со токмак како се мава.Не се нервирај де...
Жално навистина жално... Треба човек да се засрами ако бега од работа. Било машко, било женско. Ова нема врска со феминизмот, ова има врска со тоа колку ти како човек си способен да направиш нешто.
И цименто, и кречење, и цепање дрва и нивно носење, и копање пиперки...Не за друго, мораше некој да му помага на тато (само ќерки правел човекот
)
Најлесно е да кажеш неможам тоа да го работам јас сум жена.
Ako nekoj ne raboti nisto, ne znaci deka e nesposobenНе се нервирај де...
Жално навистина жално... Треба човек да се засрами ако бега од работа. Било машко, било женско. Ова нема врска со феминизмот, ова има врска со тоа колку ти како човек си способен да направиш нешто.
И цименто, и кречење, и цепање дрва и нивно носење, и копање пиперки...Не за друго, мораше некој да му помага на тато (само ќерки правел човекот
)
Најлесно е да кажеш неможам тоа да го работам јас сум жена.
Добро со тебе нема разбирачка. Ѕидар ти е професија, не секој човек е ѕидар. Јас зборам за работи низ домот кои можат да се сработат. За градење куќа и ти нема да ја градиш сам туку ќе викнеш мајстори.епа токму тоа, помагање и сама да работи .си видела жена на скеле, со копач да крши камења? Се е во гените, жената никогаш нема да биде ѕидар, не го сака тоа.Значи не копање пиперки, него копање карпи, цепен је дрва хааха, абе дрва цепкаање мислиш ? Не си видела стебло па со токмак како се мава.
пс: си носела цименто, мислам вреќи цимент ?
ех е ај машко нека роди да видам
Добро бе Еленор, сликај си ти, никој не ти брани. Само тешко да најдеш таков маж кој ќе р'мба за ти да можеш да си уживаш. Тоа е навистина жално и себично од твоја страна, некој друг да заработува за тебе а ти да му ги трошиш парите. Има едно зборче за таквите луѓе - паразити.Ako nekoj ne raboti nisto, ne znaci deka e nesposoben
Jas na primer, ke sedam doma I ke slikam, ne deka me mrzi, nego deka sakam da slikam so aparat. Toa me vlece.
A nema da se osudam na toa da rabotam nesto sto ne sakam, bidejki sum zena. Soprugot treba da nosi pari I da raboti sto bilo, bez razlika na toa dali go saka ili ne. Nikoj ne go prasa nego. Isto ko mene nekoj sto ne me prasuva dali sakam da gotvam rucek po doma.
епа библијата не ги дели мажот и жената за тие работи, порано ко шо знам жени мажи сите на нива, но кога ќе ддојде време донеси дрва од планина иде мажот. Значи не вика жената да седи дома и да не работи има многу што да се работи по дома. И да за куќа ќе викнам мајстори пошто мајсторки нема. Внимавај седење дома горе велеш дека не е добро, а сега збориш зза работи околу домот. Те избуниле стихови извадени од контекст . ,,smir,,Добро со тебе нема разбирачка. Ѕидар ти е професија, не секој човек е ѕидар. Јас зборам за работи низ домот кои можат да се сработат. За градење куќа и ти нема да ја градиш сам туку ќе викнеш мајстори.
Ни џабе „везам“ јас, кога ти веза си немаш што пишувам...
па елеонор не кажа дека ја приморува. А зар не мислиш дека рожбата е најубавото нешто ,прекрасно ?Тоа што е способна за одредена акција не ја приморува да го исполнува истото.
Оди гуглај ... ѕидаркиепа библијата не ги дели мажот и жената за тие работи, порано ко шо знам жени мажи сите на нива, но кога ќе ддојде време донеси дрва од планина иде мажот. Значи не вика жената да седи дома и да не работи има многу што да се работи по дома. И да за куќа ќе викнам мајстори пошто мајсторки нема. Внимавај седење дома горе велеш дека не е добро, а сега збориш зза работи околу домот. Те избуниле стихови извадени од контекст . ,,smir,,
--- надополнето: 3 мај 2012 во 13:14 ---
па елеонор не кажа дека ја приморува. А зар не мислиш дека рожбата е најубавото нешто ,прекрасно ?
Даде има и поголем број зборови кој би ги опишале мажите кои "ги бара" Еленор, така да не ќе и е тоа проблемДобро бе Еленор, сликај си ти, никој не ти брани. Само тешко да најдеш таков маж кој ќе р'мба за ти да можеш да си уживаш. Тоа е навистина жално и себично од твоја страна, некој друг да заработува за тебе а ти да му ги трошиш парите. Има едно зборче за таквите луѓе - паразити.
Даде јас за жените велам дека се паразити, а мажите со такви жени се п.. п... па... папучариии.Даде има и поголем број зборови кој би ги опишале мажите кои "ги бара" Еленор, така да не ќе и е тоа проблем![]()
па елеонор не кажа дека ја приморува. А зар не мислиш дека рожбата е најубавото нешто ,прекрасно ?
Даде јас за жените велам дека се паразити, а мажите со такви жени се п.. п... па... папучариии.
п.с Сакаш да ти ја местам Еленор, даде?