Новиот клинички ќе никне на 10 ката

Знам дека роднина во Австралија споменуваше државно здравство, што значи има различни системи.

Ако вака ги остават да работат (без контрола и совесност, ред на работа и поредок), мислам дека и 1 и 2 милијарди ќе се трошат џабе. Пак за дестина петнаесет години ќе делува јадно.
ова значи дека тие отприлика 80-90% имаш бесплатни услуги?
зш ми го нема копчето лајк.
Инаку цената е од 50-150 евра за луѓе под 30 години а 150-600 евра месечно за луѓе над 30 години. Со тоа што за највисоките цени добиваш пристап кон сите болници и целосно стоматолошко покривање ништо не се плаќа никаде `бесплатни се`. Али пак дерат со даноци 30-40% од плата за да им платат здравстено на пензионери и невработени.:toe: Скапо е ама без приватен ангажман нема асално здравство барем јас не верувам во тоа.

Колку сум среќен шо си отидов од клиника во државна во приватно.:smir:

ееееееее уште ова фалеше и Скопје да биде комплетно:mad:
Цена: 60 милиони евра - без апарати:eek:

Нарачател на проектот е Министерството за здравство, а изворот на финансиските средства ќе биде Владата на РМ, а дали за изградбата ќе биде и земен кредит, се уште е рано да се каже.

На прашањето дали е точно дека со предлог измената на ДУП-от во кругот на клинички се планира и изградба на станбени згради, Тодоров не одговори конкретко, туку дека допрва ќе се размислело за тоа.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=54DD0E9F25DAE540969AB64E1E83BD5A

Конечно нешто шо ќе врши работа и ќе остане како вистинска инвестиција.
60 миљ, по бакар дадовме стотици милиони и никому не му вршат работа, ( освен на агенциите за обезбедување, да ги обезбедуваат )
На плоштад има минимум 4 клинички центри опремени до заби

Конечно нешто шо ќе врши работа и ќе остане како вистинска инвестиција.
60 миљ, по бакар дадовме стотици милиони и никому не му вршат работа, ( освен на агенциите за обезбедување, да ги обезбедуваат )
На плоштад има минимум 4 клинички центри опремени до заби
а што фали на сегашниот клинички? Зошто да се фрлаат непотребно пари кои и онака ги нема- ?
Зошто цените на услугите во здравството се зголемени од пред месец дена? ЗА да граѓанинот допринесе од свој џеб изградба на ова????
ЗОШТО мора 10 катници- ?
Каде на Балканов има клиники повисоки од 4 - 5 ката? освен ВМА???
Споредете се со Словенија, па и гејлада, Хрватска....а не со Вашингтон, Чикаго или Њујорк
некој фрлил око на местото во центар - на сегашниот клинички - па има во план изградба на станбени згради кои ќе ги продава двојно поскапо отколку во Аеродром да речеме????

АМАН веќе со идеите за висококатниците
НЕКОИ, ПРЕМНОГУ ВИСОКО ЛЕТААТ......

Јас сум за место каде нема да има ладни ходници, одлепени плочки од вц, чучавец наместо шоља, бубашвави, лебарки и останати животинки и кревети од партизанските филмови.
Конечно парите со кои го полнам буџетот одат на место кое е потребно за сите.

П.С Знаете дека се чита форумов, наместо да бараме подобра услуга, вас ви паѓа во очи дали биле 5 или 10 ката. Епа ај ако не одете во тоа бараките или зградите од комунизмот.:facepalm:

Сегде новите клиники се во ЕДНА зграда, премногу малтретирање има за префрлање на пациенти од еден во друг оддел.

Сегашниов клинички е со многу багови во планирањето, и ептен е застарен не може да се искористи просторот.

и што ќе прае висококатници клинички кога неаме доволен број доктори,освен квази-доктори менгели.

Сегде новите клиники се во ЕДНА зграда, премногу малтретирање има за префрлање на пациенти од еден во друг оддел.

Сегашниов клинички е со многу багови во планирањето, и ептен е застарен не може да се искористи просторот.
каде тоа сегде?
може со пример?

Јас сум за место каде нема да има ладни ходници, одлепени плочки од вц, чучавец наместо шоља, бубашвави, лебарки и останати животинки и кревети од партизанските филмови.
Конечно парите со кои го полнам буџетот одат на место кое е потребно за сите.
а нема ли да чини 10 пати поефтино постоечкиот да се реновира - плус ќе им останат пари и за нова опрема ?
не е битна зградата- побитна е опременоста
--- надополнето: 30 април 2012 во 20:05 ---
последен пример ти е систина
зворуваме за државни клиники
остај ја систина или филип втори или некоја трета приватна

зворуваме за државни клиники
остај ја систина или филип втори или некоја трета приватна
не зборуваме за државни,
зборуваме за модерни и функционални

а нема ли да чини 10 пати поефтино постоечкиот да се реновира - плус ќе им останат пари и за нова опрема ?
не е битна зградата- побитна е опременоста
--- надополнето: 30 април 2012 во 20:05 ---
Вториот пасус прочитај го (кликни) Се согласувам дека опремата и човечките ресурси се најбитни, од нив зависи се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom