Студени нозе

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
А бе Сури :uvo:. Типичен пример на тоа како може човек да пропадне. Учеше во мое школо, дете од фамилија, најбогат од сите... Кај него дома првпат ко копиљана гледавме видео:tv:. Што убав беше, мајко мила...И после години, му умреа мајка му, татко му, жена му го остави....пропалитет тотален...па тоа со станот...абе трагедии у п.м....и се` заради таа факинг дрога. И после некој ќе ми каже дека дрогата била кул, зезанција, опуштање и шотијазнам. Море децааа, алооо, бегајте од тоа чудо подалеку:star:! Го гледам пред некој ден кај мене во продавница и побегнав да не ме види. Продавачкине кога го забележаа, го опкружија да не украде нешто...да го плачеш и да го тажиш.

Ко кучето мое нигде нема друго, поголемо од кифла, а помало од југо.... хехе.. Па шо знам.. Имаат добри песни..

Во парк во пар одиме во парк, таму птички пеат иако е мрак... :):)

Типциве ги слушав како копиљ, ептен ги поштував у тоа време како и Ристо Бомб`ата. Ги имам ден денес на едно ЦД од другар ми често ги пуштам кога сакам да се потсетам на тие времиња.

студени нозе, почнав и не престанав да ги слушам..едноставно нивните песни ми се мнооогу закон :vozbud:

Студени нозе...еее беа добри додека ги имаше. Нема некое мислење специфично за нив. Едни од оние пионири на Македонската музичка сцена.

Супер беа дечките.До пред некое време сеуште ги слушавме со еден другар.
МареМаријана,50дм...абе многу се јаки песните.Не знам,можда требало да продолжат да правам музика.
А не знам што се случило со членовиве,еве глеам еден пост погоре,дека некој се уништил со дрога.Бедно.

Супер беа дечките.До пред некое време сеуште ги слушавме со еден другар.
МареМаријана,50дм...абе многу се јаки песните.Не знам,можда требало да продолжат да правам музика.
А не знам што се случило со членовиве,еве глеам еден пост погоре,дека некој се уништил со дрога.Бедно.
Tipot se vika Suri. On e ustvari peacot na Studeni Noze i porano ziveese u K.Voda (neznam dali uste zivee) i proba da si ja zapali zgradata vo kojasto zivee. Za sreka pozarot koj go podmetne za kratko vreme bese izgasnat.

Gi obozavam. Ne sum slusnala ni eden drug artist da "sklopi" nesto barem nalikuva na nivnite legendarni pesni. Melodiite se pevlivi a tekstovite se KRAJ!!! Se pojavija koga bev mnogu mala ama mnogu se popularni, gledam lugevo gi pustaat i na zurki, i po doma, i gi svirat niz park u trevata :)

Маре има уред клима ... лади мозок и во зима !

најбоља песна ... а и сите други ми се свиѓаат !

ја имав можноста да ги слушам и јас како копиљ ама ептен копиљ и од тогаш знам кои се дека брат ми (и тој беше копиљ тоа време) ги слушаше и јас по негов памет...
исто така тоа време беше актуелен мислам и ристо бомбата...
исто така им бев и на свирка пред година дена и си поминав најубаво

Закон се, ги обожавам и ниту еднаш до сега не ми се здосадиле. Само што не можам да им ги најдам текстовите од песните. Само една две и понатаму нема :toe:

Закон се, ги обожавам и ниту еднаш до сега не ми се здосадиле. Само што не можам да им ги најдам текстовите од песните. Само една две и понатаму нема :toe:
Сакаш во пп да ти пуштам некој текст или да се мачам овде да ги пишувам сите? Ќе треба да ги препишувам од омотот на касетата.

Studeni Noze - 50 DM

Sedese na sankot sama negde posle dva
intelektualna zgodna i zamislena
ja prasav jas od koe nebo ovde padnala
rece deka e na raspust ne e od tuka.

Pred da uspeam da kazam drugo bilo sto
rece ajde do kaj tebe na po eden stok,
I bevme dokaj mene, i bidna se sto bidna,
mi pobara 50 marki zema i si kidna.

Ref: x 2

Bese mrak, a taa bese gola
ama ladna kako koka-kola