Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.742
- Поени од реакции
- 27.741
Напротив. Иако повеќето веруваат дека P е нееднакво на NP, овие при решавање на проблемот дошле до P=NP.чие што па решение воопшто не ги имплицира последиците за кои што дискутираа во филмот
Е ова, носи последици. Носи големи последици. Ова го редефинира светот. Со ова можеш да пробиеш лозинка за неколку секунди.- I agree--the processor
wouldn't compute
what it's computing
if p wasn't equal to np.
Моментално најбрзиот суперкомпјутер, ако му дадеш да погоди пасворд од 13 знаци, ќе му требаат 34 години за да ги помине сите можни комбинации ако има 100 можни знаци.
Но не е така црно. Со P=NP добиваме и лек за рак.
Со P=NP стануваме Господ, до некаде.
Мене ова баш ми се допадна, затоа што ме држеше во неизвесност. A од време на време уфрлаа некој clue.Воопшто не се потрудија ни да го објаснат проблемот, чие што решение е мотивот за овој филм.
Ова воопшто не го почувствував, дури и се напињав пошо постариот од четворицата премногу добро се познаваше со главниов, и сакав многу да ја знам нивната историја.Башка што математичариве се однесуваа како првпат сега да се виделе, а заеднички со месеци го решавале проблемот.
Поврзани беа сите муабети ама релативно брзо ги кажуваа и не се задржуваа долго на објаснување на проблемот.Некои неповрзани муабети за морал, етика, правни последици, дрн дрн јариња.
Имаш Википедија.Не знам многу работи. Не знам што всушност се случуваше. Не знам што дискутираа, не знам што е P=NP. Не знам ни со која цел некој го направил ова чудо.
Филмот беше супер! И ме потсети на The Man from Earth.
8/10
Потценет филм.
А и башка има јак хорор момент.
Последно уредено: