Македонија - Шведска (7.4.2012, 16:00 ч.),Скандинавиум арена-Гетеборг

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде ќе фати,што женско отворило тема :D крејзи среќна ќе биде осеќам.

Со брз центар против Швеѓаните, без Темелков, и со толку ротации, ти е исто како да си ја шитнал утакмицата...

Тоа не го знаеме затоа што никогаш и не го пробавме.

Тоа не го знаеме затоа што никогаш и не го пробавме.

Сме пробувале во минатото, а и едноставно тоа е нивна игра. Уште од 5годишни што се вика они на тој начин играат. Мислам дека што повеќе ја умртвиме играта и ја чекаме правата прилика, ќе имаме повеќе шанси. Плус, денес на Кире најлоши шутеви му беа оние избрзаните, исто како на почетокот на ЕП. Сепак, најклучна е добрата одбрана. Без неа ништо не правиме.

http://tera.mk/View-Video/Ракомет-Квал.-за-ОИ-Лондон-2012/4123/Ракомет-Квалификации-за-ОИ-Лондон-2012/Page-1

Како Мочај тактички го утепал Шундо и како Борко не знаел Перез каде шутира, а цела Европа знаела..:)

Перез шутира само на лева страна гледано од голман вистина жива може да се види и статистика :icon_mrgr:

Перез шутира само на лева страна гледано од голман вистина жива може да се види и статистика :icon_mrgr:

Епа Борко наш изгледа погрешна статистика гледал пред мечот или пак не ни гледал. :D

nema shto, mora pobeda, i siguren sum deka pobeduvame. ali bitno e da bide + 3, za da ne go chekame vtoriot mech vo nedela. vo sprotivno mnogu mi se somnitelni shvegjanive.

imam chuvstvo deka kje gi izedeme utre, ali kje pochekame pa kje vidime...

Сме пробувале во минатото, а и едноставно тоа е нивна игра. Уште од 5годишни што се вика они на тој начин играат. Мислам дека што повеќе ја умртвиме играта и ја чекаме правата прилика, ќе имаме повеќе шанси. Плус, денес на Кире најлоши шутеви му беа оние избрзаните, исто како на почетокот на ЕП. Сепак, најклучна е добрата одбрана. Без неа ништо не правиме.
Лазаров имаше простор за шутирање, не беа тоа избрзани шутеви, имаш простор, шутираш :D
A sho ne si go staime nie za selektor Stefce Stefanovski extra e so analizive!
Може и Шундовски е вака добар пред и после меч :D

Дај кажете нешто ме убива тишинава :(

Ги има некој резултатите од другите групи?

Дај кажете нешто ме убива тишинава :(

Ги има некој резултатите од другите групи?

http://www.rezultati.com/rukomet/

SVIJET: Olympic Games - Kvalifikacije

14:45 Kraj Mađarska 28
Makedonija 26

17:00 Kraj Švedska 25
Brazil 20

17:30 Kraj Poljska 28
Alžir 27

18:00 Kraj Hrvatska 36
Japan 22

20:15 Kraj Island 25
Čile 17

20:15 Kraj Španjolska 30
Srbija 27

Flag-Pins-Macedonia-Sweden.jpg

Очекувам да распалат прво полувреме мин 2-3 гола да водат, да не се влечеме цело време по нив иначе наебавме.
Само да не служат судиите и среќата и наша е победата , доста беа тактики ... :D

Да да, специјално по порачка ќе не служат, будали се тие домаќинот нема да го служат, нас Македонците! :facepalm:

Абе че игубиме сигурен сум тоа што се случи у Србија беше моменат на еуфорија и нема да се повтори ке се случи Македонската работа пак грешки лоши шутеви
,и на крај ке речат толку можевем уморни сме епа пушете го карот

Моментот кога на Бранче му избега топката си го скршив столот :mad:

Тој е квалитетот фали и Мите Стоилов во одбрана... Ама ако можевме таква феноменална одбрана да држиме со Данска, Полска, Германија можеме и со Шведите со тоа што и со нив во Ниш си имавме многу проблеми во фаза кога уште го баравме нашиот начин на игра и повторно со многу притисок беа тие први мечеви дека мора да се добијат... Утре со ладни глави.
--- надополнето: 7 април 2012 во 01:42 ---
И еве уште една добра анализа од Ѓорѓоновски со главен акцент на скандинавската брза игра без многу тактизирање. Сосема различно од тоа што го практикуваат Маџарите но и ние.

http://www.time.mk/read/NONE/8e9fef552f/index.html

Не го опцув Цитро на претходната тема затоа не фати. Хансен до трето колено другарче си знаеш ти од Србија до последно ќе те пцујам, исто како и Наваро.
И за крај шо ги ебам ќе ги сечам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom