White Dimension @ Метрополис Арена - 05.05.2012

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
На том нови коа бев пред 2 години у колосеум ништо посебно не ми беше , ептен лабав не ми се напрај атмосфера некако :) , ама ај ваљда ке биде боље сеа па ке имате добар провод
на шо дроги беше? :)

Не без скепса ама решив да отидам ме викна интересно и позитивно друштво иначе немаше. После толку време не можам да се сетам дали на Џулс сум бил до сега. Разумот ми вика не, клаберштината во мене вика пих 100% си бил ако не и 2 пати. Затоа ќе ја разрешам и таа дилема. Ама ќе ми остане за Пит Тонг дилемата. Сателајт и компанија имате сега одлична прилика да се одбраните од нападите кои ги добивате и на и вон форум, кои за жал од моја лична перспектива ги сметам за доста оправдани во поголемиот дел. Имајќи ги во предвид средствата и можностите не очекувам топлес танчерки да палат ватромет, ама големи пропусти и дежавуа се неоправдани. Се надевам на добра забава.

Интересно беше да се присуствува на ваков настан и кај нас,поголемиот дел околу 70% беа во бело и горе и доле останатите горе бело стандард.Околу музиката влегов околу 12 па дј-от до 12.30 беше топ.После дојде еден дебел дј со бела маица SUPPORT YOUR LOCALS(кој беше овој?) или така нешто ама типот беше СРАЊЕ,најлош сет што сум присуствувал пукнав тие 45 минути додека излезе Том Нови.Стварно ја размрда рајата што беше присутна после тој депресивен сет на дебелиот и имаше настап околу саат ипол и го изработи сосема добро.Потоа Judge Jules улета на сцена со микс на Тоuch Me и продолжи со малку повеќе техно сетови за разлика од Том Нови кој имаше миксови на некои по-комерцијални песнички.Очекував повеќе публика според мене преку сила 5000 да имаше,прво се бара вакво нешто и да се тргнат српските а потоа не се оди на вакви настани иако беше ефтин со интересна замисла кај нас.Настанов има зелено светло од мене да продолжи само мора да оди со малку појака реклама и маркетинг.8/10 од мене :)

Многу, многу поштена вожња беше ова. Решив да не мрчам овој пат за некои пропусти и заебанции, затоа што ме натераа да останам до крај и за тоа не можам да не издадам пофалница. Одлична атмосфера, полнење енергија, многу клабери и машала убави клаберки, јас па мислев дека електронската музика е подзаборавена нарочито од младите бидејќи е маргинализирано нејзинот пуштање во Скопскиот ноќен етер и драго ми е што сум се излажал. Дресинг кодот во глобала се почитуваше, Јегермајстер ме почастија со шатче, се погрижиле за ентериерот и ди-џеј платформата. Дефинитивно вредеше за парите и ќе ми беше жал ако го испуштев. И од мене 8/10.

Танчерките шо беа најавени не ги видов али nwm секако не беа и потребни .
Се беше океј освен пак што имаше некои говеда кои не носеа бело барем горниот дел да им беше али ај то е ... :facepalm:
Музиката океј мене ми беше супер , а супер и си почна Judge Jules прво со Touch me па после Fusion ми се наполни душава мислам рокна доста траки кои одеа на ASOT и мојата омилена од него The Attack се на се супер за мене .
Од ТомЕ Нови највише кејф ми направи Resurrection i Smack my bitch up имаше и други ама не памтам не бев во состојба во тој период запомнувам наслови на траки :D
П.С Дали некој друг како мене ја виде пичката со 20 cm штикли црвени кутрата глупача едвај се движеше случајно ја приметив одејки во wc немојте одма да ме напните :D
8/10 и јас како Sussaro

После дојде еден дебел дј со бела маица SUPPORT YOUR LOCALS(кој беше овој?) или така нешто ама типот беше СРАЊЕ,најлош сет што сум присуствувал пукнав тие 45 минут
И јас прашав како било и муабетот ми го кажуваат "Океј беше имаше еден дебел само многу ја тупеше:D
Кој е тој ди-џеј да знеме нека каже некој:)

Ицко е тој дебелиот, и не се бунете му се паднал најнеблагодарниот дел, малку да ја падне атмосферата за да ја разгори ТомЕ...инаку се на се добро беше. Колку пари толку музика, иако имаше повече за парите :)

Ицко е тој дебелиот, и не се бунете му се паднал најнеблагодарниот дел, малку да ја падне атмосферата за да ја разгори ТомЕ...инаку се на се добро беше. Колку пари толку музика, иако имаше повече за парите :)

Не беше Ицко, тој не беше ни во lineup. Никифор пушташе пред Том Нови :sick:
А типката со црвени штикли колку што видов имаше маичка Тонино Ламборџини, беше дел од промоцијата, не дека сакаше да весла низ саем 7 саати на 15цм штикла :)

Интересно беше да се присуствува на ваков настан и кај нас,поголемиот дел околу 70% беа во бело и горе и доле останатите горе бело стандард.Околу музиката влегов околу 12 па дј-от до 12.30 беше топ.После дојде еден дебел дј со бела маица SUPPORT YOUR LOCALS(кој беше овој?) или така нешто ама типот беше СРАЊЕ,најлош сет што сум присуствувал пукнав тие 45 минути додека излезе Том Нови.Стварно ја размрда рајата што беше присутна после тој депресивен сет на дебелиот и имаше настап околу саат ипол и го изработи сосема добро.Потоа Judge Jules улета на сцена со микс на Тоuch Me и продолжи со малку повеќе техно сетови за разлика од Том Нови кој имаше миксови на некои по-комерцијални песнички.Очекував повеќе публика според мене преку сила 5000 да имаше,прво се бара вакво нешто и да се тргнат српските а потоа не се оди на вакви настани иако беше ефтин со интересна замисла кај нас.Настанов има зелено светло од мене да продолжи само мора да оди со малку појака реклама и маркетинг.8/10 од мене :)
И јас прашав како било и муабетот ми го кажуваат "Океј беше имаше еден дебел само многу ја тупеше:D
Кој е тој ди-џеј да знеме нека каже некој:)

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: Које само ве пуштил да присуствувате. Македонските DJ да не си ги знаете, па мислам со право Никифор ја носеше таа маица, зошто има премногу "Клабери" што беа на настанов колку да се рече "Јас бев на White Dimension" Али тоа е Македонија е ова....

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: Које само ве пуштил да присуствувате. Македонските DJ да не си ги знаете, па мислам со право Никифор ја носеше таа маица, зошто има премногу "Клабери" што беа на настанов колку да се рече "Јас бев на White Dimension" Али тоа е Македонија е ова....

Ти нити ме знаеш кој сум и што сум за да кажеш јас дали сум отишол колку да речам дека сум бил на настанот,или сум отишол очекувајки добра журка,типот стварно ја изгњави до 101 и назад,да беше само лично мислење што го кажувам јас ке ти пројдеше муабетот, ама кога цела публика влага во монотонија ни раце да крене ни да викне сигурно не е до нејзе туку до дј-от.

Добра журка, штета мораше македонштината да излезе на површина со тоа што продаваа Beck's со поминат рок.

Добра журка, штета мораше македонштината да излезе на површина со тоа што продаваа Beck's со поминат рок.
Мамицата нивна 150 ми го шиткаат тука

Интересно журче. Мали пропусти, али се на се добра идеа. Не сум речит денес многу многу, само ќе кажам дека убаво ми легна оваа од сетот на Том Нови.

Вака глобала 8/10, Tom Novy < Judge Jules .

Ај бидејте и кажете дека повекето од вечерта немаше врска. идејата добра,да. Ама диџеите не си ја завршија работата ко шо ттреба. имаше преку саат време по некој бум како Promises,Smack my... Па и овај ЏАЏ ЏУЛС ме најмногу изнервира,цело време бара подржка и расположение,а нема. Е НЕМА не се крева со мафтанје раце народот и со еебаго,треба и добра музика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom