Pirate Bay: Нема веќе торенти

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Светот е во криза а тој шо губи има право да се лути...................крај

Доколку ги затворат Pirate Bay, Kickasstorrents, demonoid и уште неколку големи тракери тогаш овие маливе како бугарската и македоснката замунда и други нема да постојат, ќе постојат ама со многу малку торенти бидејќи главно од овие големиве тракери се земаат торенти. И што се однесува на тие авторски права за да купиш оригинал ДВД филм ти требаат 20-30 па може и повеќе долари ама ОРИГИНАЛ а не како што ги продаваат овие кај нас за 100 ден филм, тоа ти е чиста пиратерија :unsure:

Додека Русија не потпише некој од овие идиотски закони пиратеријата ќе си биде со полн сјај.

Мислам дека и Кина може да се спомне тука. Таа и Русија не верувам дека би го потпишале тој договор кој делумно е „Death Sentence“ за пиратеријата.

Доколку ги затворат Pirate Bay, Kickasstorrents, demonoid и уште неколку големи тракери тогаш овие маливе како бугарската и македоснката замунда и други нема да постојат, ќе постојат ама со многу малку торенти бидејќи главно од овие големиве тракери се земаат торенти. И што се однесува на тие авторски права за да купиш оригинал ДВД филм ти требаат 20-30 па може и повеќе долари ама ОРИГИНАЛ а не како што ги продаваат овие кај нас за 100 ден филм, тоа ти е чиста пиратерија :unsure:
:pos:

As if... :pos:

Да знаеш само како функционира торент мрежата ќе ти се сврти у глава. Mindblown. TPB, demonoid и останати големи јавни тракери се само пиуни. Ако се затворат тие тоа нема да значи дека ќе нема пиратерија, туку дека нема да биде 2 клика оддалечена од тебе. Приватните тракери и release групи ја држат целата работа.

И еден ситен детаљ... Македонската замунда и KAT не се тракери, туку пребарувачи.

А бугарската замунда можно е да страда заради тоа што е во ЕУ, иако засега нив мува не ги лази.

Знаев кога тогаш дека ќе мора да раскинеме за жал љубовта е вечна само во бајките.
:place:thepiratebay:place:
I will never forget you:love:
Слично би рекол јас за BTjunkie,како почнаа се плашам дека ќе не натераат сите да си плаќаме по дерикожи-цени кои можеби за некој "западњак" кој има 2-3.000 евра плата е нормално,ама за мене со балканска плата ми е скапичко,така да битката допрва започнува,се надевам дека ќе победат нашите,поздрав:)

Мислам дека и Кина може да се спомне тука. Таа и Русија не верувам дека би потпишале „Death Sentence“ за пиратеријата.
Кина?Па во Кина има огромна цензура на интернетот.Сите податоци кои би се симнувале би биле филтрирани од полицијата.

Да знаеш само како функционира торент мрежата ќе ти се сврти у глава. Mindblown. TPB, demonoid и останати големи јавни тракери се само пиуни. Ако се затворат тие тоа нема да значи дека ќе нема пиратерија, туку дека нема да биде 2 клика оддалечена од тебе. Приватните тракери и release групи ја држат целата работа.

И еден ситен детаљ... Македонската замунда и KAT не се тракери, туку пребарувачи.

А бугарската замунда можно е да страда заради тоа што е во ЕУ, иако засега нив мува не ги лази.

Сподер мене нема шанси ова да успее на АCTA за да се запре пиратеријата тоа е факт, но само напишав онака што сакаат они да постигнат а тоа е да се купуваат само оригинални производи...И тоа што велиш дека нашава замунда и кат се прелистувачи тоа е бидејќи користат торенти од други тракери ?

Сподер мене нема шанси ова да успее на АCTA за да се запре пиратеријата тоа е факт, но само напишав онака што сакаат они да постигнат а тоа е да се купуваат само оригинални производи...И тоа што велиш дека нашава замунда и кат се прелистувачи тоа е бидејќи користат торенти од други тракери ?
Не знам дали воопшто да реплицирам на тип што не ја знае разликата помеѓу пребарувач и прелистувач....

Ако сето ова отиде у вода, тогаш сите ќе мораме да испораскинеме договори со тхоум, близу оне и слични бидејќи ќе ни стојат за украс оптички неограничени и триста тракатанци:P

Слично би рекол јас за BTjunkie,како почнаа се плашам дека ќе не натераат сите да си плаќаме по дерикожи-цени кои можеби за некој "западњак" кој има 2-3.000 евра плата е нормално,ама за мене со балканска плата ми е скапичко,така да битката допрва започнува,се надевам дека ќе победат нашите,поздрав:)
Ако нема во Македонија пиратерија батали виндоус сите на линукс ќе бидат ќе треба ептен да си богат да дадеш 200 долари за виндоус и 200 за мајкрософт офице(ај за второво има бесплатни варијанти ).

SOPA и ACTA не се ништо повеќе од обид/начин на политичките елити да извадат пари од огромните интернет бизниси кои процветаа последниве 20-на години.
Не верувам дека ќе помине, но ние сепак мора да се бориме против ова.
Но запомнете, не се работи за ништо друго освен за легален рекет.

Моментот кога ќе почнат нет корпорациите да пљукаат пари за финансирање на левичарски и десничарски кампањи како што прават сите нормално компании, ќе видите како сето ова магично ќе го снема.
Нормално е во време на рецесија да се цедат пари од сите можни извори.

Еве да го до-докажам тоа што ти го напиша (подвлеченото) (во врска со јавните тракери, пиуните и како тоа стига до корисниците)
http://filesharingbook.uw.hu/filesharing0061.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom