Ljupco Meljata
AJFON ILI ANDROID you choose
- Член од
- 11 ноември 2007
- Мислења
- 1.726
- Поени од реакции
- 475
Светот е во криза а тој шо губи има право да се лути...................крај
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Додека Русија не потпише некој од овие идиотски закони пиратеријата ќе си биде со полн сјај.
Доколку ги затворат Pirate Bay, Kickasstorrents, demonoid и уште неколку големи тракери тогаш овие маливе како бугарската и македоснката замунда и други нема да постојат, ќе постојат ама со многу малку торенти бидејќи главно од овие големиве тракери се земаат торенти. И што се однесува на тие авторски права за да купиш оригинал ДВД филм ти требаат 20-30 па може и повеќе долари ама ОРИГИНАЛ а не како што ги продаваат овие кај нас за 100 ден филм, тоа ти е чиста пиратерија![]()
Слично би рекол јас за BTjunkie,како почнаа се плашам дека ќе не натераат сите да си плаќаме по дерикожи-цени кои можеби за некој "западњак" кој има 2-3.000 евра плата е нормално,ама за мене со балканска плата ми е скапичко,така да битката допрва започнува,се надевам дека ќе победат нашите,поздравЗнаев кога тогаш дека ќе мора да раскинеме за жал љубовта е вечна само во бајките.
thepiratebay
I will never forget you![]()
Кина?Па во Кина има огромна цензура на интернетот.Сите податоци кои би се симнувале би биле филтрирани од полицијата.Мислам дека и Кина може да се спомне тука. Таа и Русија не верувам дека би потпишале „Death Sentence“ за пиратеријата.
As if...
Да знаеш само како функционира торент мрежата ќе ти се сврти у глава. Mindblown. TPB, demonoid и останати големи јавни тракери се само пиуни. Ако се затворат тие тоа нема да значи дека ќе нема пиратерија, туку дека нема да биде 2 клика оддалечена од тебе. Приватните тракери и release групи ја држат целата работа.
И еден ситен детаљ... Македонската замунда и KAT не се тракери, туку пребарувачи.
А бугарската замунда можно е да страда заради тоа што е во ЕУ, иако засега нив мува не ги лази.
Не знам дали воопшто да реплицирам на тип што не ја знае разликата помеѓу пребарувач и прелистувач....Сподер мене нема шанси ова да успее на АCTA за да се запре пиратеријата тоа е факт, но само напишав онака што сакаат они да постигнат а тоа е да се купуваат само оригинални производи...И тоа што велиш дека нашава замунда и кат се прелистувачи тоа е бидејќи користат торенти од други тракери ?
Не знам дали воопшто да реплицирам на тип што не ја знае разликата помеѓу пребарувач и прелистувач....
Ако нема во Македонија пиратерија батали виндоус сите на линукс ќе бидат ќе треба ептен да си богат да дадеш 200 долари за виндоус и 200 за мајкрософт офице(ај за второво има бесплатни варијанти ).Слично би рекол јас за BTjunkie,како почнаа се плашам дека ќе не натераат сите да си плаќаме по дерикожи-цени кои можеби за некој "западњак" кој има 2-3.000 евра плата е нормално,ама за мене со балканска плата ми е скапичко,така да битката допрва започнува,се надевам дека ќе победат нашите,поздрав![]()
As if...
Да знаеш само како функционира торент мрежата ќе ти се сврти у глава. Mindblown. TPB, demonoid и останати големи јавни тракери се само пиуни. Ако се затворат тие тоа нема да значи дека ќе нема пиратерија, туку дека нема да биде 2 клика оддалечена од тебе. Приватните тракери и release групи ја држат целата работа.
И еден ситен детаљ... Македонската замунда и KAT не се тракери, туку пребарувачи.
А бугарската замунда можно е да страда заради тоа што е во ЕУ, иако засега нив мува не ги лази.