Можно менување на границите на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
-па време беше и јас сум да се сменат овие граници
на Македонија- но со по еден аманетен услов што
ни го оставиле нам- и Мајер да го прифати
- јужната граница до - со Света Гора
-источната до- со Пирин
-западната до - со Преспа мала,Пустец и цела Шара
-северната со генералот и со Прохор Пчински.
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 22:20 ---
-па време беше и јас сум да се сменат овие граници
на Македонија- но со по еден аманетен услов што
ни го оставиле нам- и Мајер да го прифати
- јужната граница до - со Света Гора
-источната до- со Пирин
-западната до - со Преспа мала,Пустец и цела Шара
-северната со генералот и со Прохор Пчински.

Да си бидеме реални и да си кажеме!Западна отиде.Дали сега или после 10,20 или 30 години таа ќе си се отцепи.Е сега лошо ќе биде ако има договор помеѓу Косово и Србија.Ако има готово е се!:tapp:

Да си бидеме реални и да си кажеме!Западна отиде.Дали сега или после 10,20 или 30 години таа ќе си се отцепи.Е сега лошо ќе биде ако има договор помеѓу Косово и Србија.Ако има готово е се!:tapp:
Ти нормален ли си бе? Ако сакаш ќе те испратиме во Албанија заедно со твоите собраќа. :tapp:

Има една од најновите Афоризми којашто гласи:
„Се си има граници освен Македонија“.

Па јас имав пишано неколку пати, доколку не се реши спорот за името што е можно побрзо ,МКД или ќе се распадне, или ќе се соочува со федерализација, МКД да беше во НАТО сега немаше вакви закани да постојат,,, ахх Грујо Грујооо до каде стигнавме..:tapp:
абе шо да ти кажам готоово ќе не јадат утре ако не го дадеме името на грците абе море човек да ни ко јаат ку*о можат само нити ќе се распаднеме нити ќе се федерализираме ситуацијава одговара им одговара на рамковците на нас не ни одговара ама навикнати сме ние и тоа е тоа да се распаднеме сигурно нема апсурно е да кажеш такво нешо а федерализација исто так анема да има ;) глеј си ја ти грција ич ку*ето да не ти чуе за нас

Абе дека се мати нешто се мати.... пред неколку години имав можност да разговарам со политичар кој сега не е ништо но претходно беше на многу висока позиција, и темата на муабетот ни беше баш нешто слична на оваа. Кажа дека постои некое сценарио за поделба на косово при што србите би го добиле северниот дел и со тоа би го признале косово а за компензација да ја добијат република српска во своите граници, косово за компензација ке ја добие западна македонија и ке има можност да се спои со албанија, а источниов дел..... не за џабе некој масовно дава државјанства и пасоши без никаков критериум, се спрема за нешто, ке го извади списокот... (мислам дека едини спас ни е нато иако и тоа не е никаква гаранција оти јасно е дека не постои меѓународно право, постои правото на посилниот,,,,)

МАКЕДОНИЈА да загуби дел од својата територија,само преку мене мртов,а верувам и преку уште многу мој истомисленици.

Белград никогаш нема да го реши проблемот со Приштина. Уште долгоо ќе има релација и нетрпеливост помеѓу нив.
И јас знам кога ќе зазнам работа да избегам, ама не е тоа тоа. Откако ја бомбардираа Србија, пикнаа 200000 Косовари во Македонија, подржаа независност на Косово сега ќе бегаат. Каде и да се појават после нив пустина останува. Регионот е надвор од агендата на демократите на Обама. Ако републиканците дојдат на власт регионот повторно ќе биде поставен на агендата. Обама има сосема друга геополитика со неговото доаѓање на власт. Ако се сака сигурност и се загрижени Америте нека ја интегрираат Македонија и Србија во НАТО со тоа ќе се затворат сите можни сценарија за нови граници, поделби. Ама тоа не се сака затоа што проблемите како ( проблемот со името кој Грција го има со нас и проблемот на Србија со Косово) ќе се префрли во НАТО и ќе настане криза во самата организација.
Прашането е КОJ ги пикна?!

Абе дека се мати нешто се мати.... пред неколку години имав можност да разговарам со политичар кој сега не е ништо но претходно беше на многу висока позиција, и темата на муабетот ни беше баш нешто слична на оваа. Кажа дека постои некое сценарио за поделба на косово при што србите би го добиле северниот дел и со тоа би го признале косово а за компензација да ја добијат република српска во своите граници, косово за компензација ке ја добие западна македонија и ке има можност да се спои со албанија, а источниов дел..... не за џабе некој масовно дава државјанства и пасоши без никаков критериум, се спрема за нешто, ке го извади списокот... (мислам дека едини спас ни е нато иако и тоа не е никаква гаранција оти јасно е дека не постои меѓународно право, постои правото на посилниот,,,,)
А ние што ќе добиеме за компензација,хм?

Ако продолжиме вака, исто како во периодот пред 2001, тогаш ќе го добиеме од трите подолгото ...
Како мислиш вака,во однос на што?Инаку секако дека беше саркастично прашање наменето за постот,веќе досадни станаа приказните за поделба.Јас најмалку очекувам западниот свет нешто да и подари на Македонија.

За жал ти го сфаќам постов, една слика повеќе од илјада зборови. Уште по некое наивно детенце на кое не му е јасно дека рибата смрди од главата. Но секако дека до последен здив треба да се бориме, колку и да се обидува некој да не деморализира и да ни го направи животот пекол, бидејќи да легнеме и да умреме едноставно не е опција. Да, ретки сме кои имаме некакво чувство за идеал но секогаш изненадувањето доаѓа кога најмалку го очекуваш, а и надежта последна умира. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom