H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Американците со се се замараат, само не со тоа што се случува кај нив.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Белград никогаш нема да го реши проблемот со Приштина. Уште долгоо ќе има релација и нетрпеливост помеѓу нив.Импликациите за евентуалните промени на границите ќе започнат од Косово. Замрзнатиот конфликт, според Мајер, ќе мора да го решат Белград и Приштина, а западните сили нема да может да влијаат на решението без разлика какво ќе биде тоа.
На крајот Мајер, кој е познат по своите анализи за Балканот уште во времето на Бил Клинтон и интервенцијата на НАТО силите врз Југославија, вели дека регионот останува надвор од агендата на САД. Неспособноста за изнаоѓање компромиси помеѓу државите и спориот развој на економски план се причината поради која Американците едноставно креваат раце од Балканот.
абе на форум многу сум јак ...Бујрум,слободно нека дојде кој сака нека менува граници.....ама песната како вика "кој душман ќе влезе,жив не ќе излезе".![]()
абе на форум многу сум јак ...
Од 12 души што организирале револуција против угнетувачот, 10 дезертирале. Напален народ влегол во битка за која револуционери (интелектуалци) велеле дека не треба да се води (конкретно Гоце Делчев) и изгубиле катастрофално. Олади малку со емоции и размислувај трезно. Од такви оружје-напалени мисли само грешки се прават...Зошто да не бе....ако треба и би загинал за Македонија.....ако можеле во минатото интелектуалците да бидат на фронтот и да организираат револуции против угнетувачот....тогаш кој сум па јас,да неможам да си ја бранам државата,и да седам од дома да кажувам прикзни???
Овде друже не се работи за тоа колку сум јак.....овде зборуваме за некој да ти ја дели татковината.....а не одиме ние да освојуваме туѓи територии,е тогаш би било грев да одам да гинам за туѓи идеали.
Од такви оружје-напалени мисли само грешки се прават...