Можно менување на границите на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија е одамна поделена,видете само во Скопје каква поделба постои два плоштада на едниот Александар на другиот Скендербег,едниот го отвара сам без коалициониот партнер премиерот на Р.М.,а другиот го отвара градоначалникот на Тирана,алооооо градоначалникот на Тирана!
Градоначалникот на Тирана,со интонирање на албанската химна,со албански знамиња,албански песни.Исто како да не се наоѓа тој плоштад во Мк.
А Албанциве нема да мрднат без согласност од нашиот "стратешки партнер" САД.Ако треба да се направи некој проблем одма ќе ни ги с'снат нас.

Кога ќе сфатите дека тоа што Љубчо Ѓеоргиевски го зборува веќе 11 години е вистина? Дека Рамковниот договор е договор за федерализација на Македонија а не за права и еднаквост на Албанците? Не, немојте сега да ме обвинувате дека го подржувам или го сакам Љубчо, напротив, тој е најголемиот предавник на Македонија во последните 3 децении. Затоа што не го сакаме не значи дека не ја зборува вистината. Тој неколку пати јавно го кажа ова, па дури и Мендух Тачи од ДПА кажа дека војни за права не постојат, дека 2001ва беше војна за територија.

И како што сите знаеме од 2001ва па наваму Албанците се единствени добитници на нешто во државата, а Македонците се губитници.

Примери?

Нема проблем, да почнеме:

1. Терористите помилувани
2. Терористите станаа пратеници во Собранието кои земаат плата по 90.000 денари месечно
3. Терористите земаат пензија како ветерани на ОНА / УЧК
4. Терористите беа вработени насекаде низ администрацијата само на лист хартија, во реалноста тие не одат на работа а плата земаат редовно секој месец
5. Македонските бранители, останаа без работа, некои избркани, некои воени инвалиди
6. Македонските бранители не станаа пратеници
7. Македонските бранители не земаат пензија, ниту оштета, и тоа што им го дадоа како оштета на неколкумина сега пак и го враќаат на државата
8. Македонските бранители сега немаат никаква помош од државата, ниту пак некој посебен статус со кои државата би им помогнала да преживеат

Треба уште да набројувам? Затоа што мислам дека можам да најдам минимум околу 100 примери од овие изминати 11 години....

Епа направете споредба кој е губитник а кој добитник!

менување на границите е и пожелно.....плаќаме давачки и сметки од кои средства се издвојуваат за места кои не се баш по плаќањето(северо-западна Македонија)......барања и ултиматуми колку сакаш,наспроти вложување на труд за напредок во секојдневието(знаеме за кого тоа зборувам) - се знае на кај оди сето тоа и лагата за етнички соживот

како и да е јас сакам да се најдам од другата страна на границата....

Кога ќе сфатите дека тоа што Љубчо Ѓеоргиевски го зборува веќе 11 години е вистина? Дека Рамковниот договор е договор за федерализација на Македонија а не за права и еднаквост на Албанците?
ЉуБчо е потписник на тој (с)Рамковен договор.Ако беше голем фраер ќе речеше дека не го потпишува тој договор.Сега да кажува мудрости и да ми изиграва некој пророк и голем визинер ,НЕ фала.

ЉуБчо е потписник на тој (с)Рамковен договор.Ако беше голем фраер ќе речеше дека не го потпишува тој договор.Сега да кажува мудрости и да ми изиграва некој пророк и голем визинер ,НЕ фала.

Па тоа го викам и јас, тој како прво не требаше да се осмели да потпише договор за федерализација на Македонија, сега сите му го знаеме вистинското лице ама џабе, касно е, неможеме ништо да смениме. Ама пак ќе кажам, тоа не значи дека не ја зборува вистината понекогаш, тој и Борис Трајковски најдобро знаеја што и каков е тој договор, но за жал Трајковски веќе го нема и ги однесе во гроб тие тајни ( можеби заради нив и умре, односно беше убиен ). А Љубчо си се пресели во Бугарија откако падна од власт и никој не го виде цели 8 - 9 години, се додека повторно не се врати во Македонија пред некое време, а сигурен сум дека и тој ги знае сите детали како, и кој за што се залагаше во 2001ва.

Па тоа го викам и јас, тој како прво не требаше да се осмели да потпише договор за федерализација на Македонија, сега сите му го знаеме вистинското лице ама џабе, касно е, неможеме ништо да смениме. Ама пак ќе кажам, тоа не значи дека не ја зборува вистината понекогаш, тој и Борис Трајковски најдобро знаеја што и каков е тој договор, но за жал Трајковски веќе го нема и ги однесе во гроб тие тајни ( можеби заради нив и умре, односно беше убиен ). А Љубчо си се пресели во Бугарија откако падна од власт и никој не го виде цели 8 - 9 години, се додека повторно не се врати во Македонија пред некое време, а сигурен сум дека и тој ги знае сите детали како, и кој за што се залагаше во 2001ва.

Љупчо беше за поделба на Македонија, тоа многу добро се знае, односно така му беше кажано од тие кои ги тегнеа и се уште ги тегнат конците на таа сељачка маринета.

Љупчо беше за поделба на Македонија, тоа многу добро се знае, односно така му беше кажано од тие кои ги тегнеа и се уште ги тегнат конците на таа сељачка маринета.

Па да, тоа е јавна тајна, сите знаеме. Но, иако Љубчо излезе таков како што излезе, требаше и ние, народот, да не дозволиме тогаш да се потпише тој договор кој ја уништи Македонија. Требаше да направиме нешто тогаш, сега веќе е касно.

А само тоj го подписа от македонска страна?

Љубчо очигледно бил претставник на бугарската страна.
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 00:11 ---
Љубчо очигледно бил претставник на бугарската страна.

МАКЕДОНИЈА | ЈАНУАРИ 21, 2012 ВО 13:46 | ВКУПНО ПРЕГЛЕДИ: 117
Сподели со твоите пријатели

Споделете ја веста со Вашите пријатели
Менување на границите на Македонија е можноста која ја наведува американскиот аналитичар за Балканот Стивен Мајер за српскиот весник “Новости”. Македонија е ставена во ист кош со Босна и Херцеговина, која опстојува само поради апетите на западните сили.
“Не е исклучен распадот на Босна и Херцеговина на две или три држави”, вели Мајер. Покрај тоа, Мајер смета дека неспособноста на лидерите во БиХ и немањето волја да останат во една заедница конечно ќе доведе до распад на државата.
Импликациите за евентуалните промени на границите ќе започнат од Косово. Замрзнатиот конфликт, според Мајер, ќе мора да го решат Белград и Приштина, а западните сили нема да может да влијаат на решението без разлика какво ќе биде тоа. Во новото прекројување на границите ќе биде вклучена и Македонија, која нема да има многу голем избор.
На крајот Мајер, кој е познат по своите анализи за Балканот уште во времето на Бил Клинтон и интервенцијата на НАТО силите врз Југославија, вели дека регионот останува надвор од агендата на САД. Неспособноста за изнаоѓање компромиси помеѓу државите и спориот развој на економски план се причината поради која Американците едноставно креваат раце од Балканот.
Дејан Стојимировски

http://www.time.mk/read/dd310bc161/5c1c2cfbee/index.html

Не само според овој,Пред неколку дена имаше,
Оцена на институт од Берлин, дека
На Балканот ќе се менуваат границите?

31.01.2012
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=B9EC0000E752BE4BB07DA8475C64476D

мене ме интересира зошто не избегаш преку граница кога толку критикуваш и не ти чини овде

мене ме интересира зошто не избегаш преку граница кога толку критикуваш и не ти чини овде

Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, јас сум вистински патриот на МКД, а иначе не живеам само во МКД не бери гајле за тоа, јас имам двојно државјанство, ама работата e што мене ми е жал за народот, не сакам сите да одат жртва заради лудакот Груевски, незнам зошто не сакате да сфатите дека без компромис со Грција нема иднина,без НАТО нема безбедност,без ЕУ нема економска преспектива, а исто така со крадење на истории нема просперитет, ние не сме Антички Македонци, ние сме словени,и грујо самиот е словен, ние немаме никаква врска со Александровата Цивилизација..

Да си бидеме реални и да си кажеме!Западна отиде.Дали сега или после 10,20 или 30 години таа ќе си се отцепи.Е сега лошо ќе биде ако има договор помеѓу Косово и Србија.Ако има готово е се!:tapp:

Лесно е кога правиш инстант-народ (како што кај нас увезоа 2 третини од вкупно Албанци на територија на РМ), ама некако не одат политиките во тој правец - више ни Албанците не раѓаат по 10 деца, огромен број од младите - посебно жени - студираат, и почнуваат со раѓање многу подоцна, бројот на деца е редуциран на 1-3, и кај нив е веќе екстремност повеќе од 3 деца.

За 20-30 години, ќе бидат како нас денес ;) Така што, иднината со Албанците не ме плаши, ме плаши сегашноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom